Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (V)
marți, mai 9, 2017 20:12- Opt elevi romani au castigat un concurs organizat de gigantul NASA
O echipa de opt elevi de clasa a XI-a de la Colegiul „Andrei Saguna” din Brasov a castigat locul I la un concurs organizat de NASA, cu un proiect de oras spatial, iar alt elev din clasa a VI-a, concurent la categoria de elevi de clasa a VII-a, a ocupat locul al II-lea in cadrul aceluiasi concurs.
Elevii brasoveni de la Colegiul National „Andrei Saguna” au concurat cu alte 800 de echipe din intreaga lume la concursul organizat de NASA, iar doua dintre proiectele lor au ocupat primele pozitii, transmite Mediafax.
Cei noua elevi sunt invitati sa participe la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala, care va avea loc intre 14 si 18 mai in Los Angeles, California, pentru a-si primi premiile de la reprezentantii NASA. Pentru aceasta, elevii brasoveni au nevoie de circa 30.000 de euro, iar in prezent se straduiesc sa obtina fonduri prin sponsorizari, autoritati locale si chiar fondurile proprii ale parintilor.
Elevii au muncit la proiectele lor aproximativ trei luni si au concurat cu peste 800 de echipe din intreaga lume.
De asemenea, in SUA va mai ajunge o echipa de la Saguna, formata din trei elevi, care s- a calificat la concursul „American Computer Science League”.(Sursa (citeste mai mult)) - Google pregăteşte o surpriză utilizatorilor de Gmail
Interfaţa serviciului de email Gmail pentru desktop va suferi schimbări majore. Ideea din spatele noului design este de a face varianta de desktop mai uşor de utilizat şi de integrat cu noi ecrane şi rezoluţii, fără a pierde din funcţionalitate.
Gmail va avea un nou meniu care va include pe lângă Inbox, Starred, Sent Mail şi secţiuni precum Travel, Purchases, Finance, Social, Updates, Forums şi Promos.
Google Hangouts este integrat în noua interfaţă, iar un nou sistem cu pini va înlocui sistemul cu steluţe. Utilizatorii vor putea astfel să îşi selecteze mesajele importante, iar acestea vor fi afişate întodeauna deasupra celelorlalte. (Sursa (citeste mai mult)) - 100 sfaturi pe care un parinte ar trebui sa le dea copilului sau
Se spune că există două căi de iluminare spirituală: să te izolezi pentru douăzeci de ani într-o peșteră, unde să meditezi sau să fii părinte. În mod sigur îți trebuie maturitate, mult calm și răbdare ca acel copil frumos să devină un adult echilibrat.
În această listă, vei descoperi 100 de idei și sfaturi despre ce ai putea ca părinte să-l înveți pe copilul tău de acum (sau cel nenăscut încă) și cum să te asiguri că va ajunge un adult responsabil și matur. - Secretul parolei perfecte
Majoritatea parolelor folosite de internauţi pot fi aflate de hackeri într-un timp record, însă există parole care pot fi uşor memorate şi care nu pot fi sparte.
Puţini dintre utilizatorii de internet au o parolă cu adevărat sigură. Conform mai multor rapoarte ale firmelor de securitate, cele mai utilizate parole sunt “123456”, “password, ” “12345678, ” “qwerty, ” şi “abc123″.
Pentru hackerii din ziua de azi aflarea unei parole este floare la ureche. Spre exemplu, parolele formate dintr-un singur cuvânt sunt cele mai simple de spart. Hackerii folosesc programe care încorporează mai multe dicţionare care fac nenumărate combinaţii până la aflarea parolei.
Dacă te numeşti “Elena”, programul va face căutări care vor include “Elena123”, “3lena’, “Ele1na” “Elenaeceamaitare” etc. Alogritmi folosiţi în prezent sunt şi mai avansaţi, aceştia fiind capabili să combine mai multe cuvinte şi chiar fraze.
Cercetătorul în domeniul securităţii informatice, Bruce Schneier, spune că o parolă formată din 10 cifre ar fi imposibil de spart, dar utilizatorii trebuie să fie capabili să ţină minte această combinaţie. Recomandarea acestuia este folosirea unei parole de tipul “tlpWENT2m” care vine de la “This little piggy went to market.” Pentru un hacker o astfel de parolă ar fi dificil de spart, dar uşor de memorat. Este esenţial ca parola să includă atât cifre, cât şi majuscule. De asemenea, nu este recomandată folosirea aceleiaşi parole în mai multe locuri.
(Sursa (citeste mai mult)) - Blackphone, primul telefon care nu poate fi ascultat
Un criptolog renumit, o companie producătoare de smartphone-uri şi un fost militar Navy SEAL au colaborat pentru a realiza un telefon ce nu poate fi interceptat nici de cele mai performante sisteme ale agenţiilor de spionaj.
Producătorul promite că sms-urile, apelurile şi fişierelele transferate nu vor putea fi interceptate de NSA sau oricare agenţie similară.
Smartphone-ul Blackphone va folosi o versiune modificată de Android şi va fi lansat în cadrul târgului de tehnologie Mobile World Congress 2014 (MWC), de luna viitoare. Pentru moment, nu există informaţii privind preţul unui astfel de telefon.
Aparatul va fi produs de compania spaniolă GeekPhone şi va avea un sistemul de operare denumit Privat OS.
În spatele companiei este Phill Zimmerman, creatorul sistemului de criptare pentru emailuri PGP (Pretty Good Privacy), iar la proiectul ambiţios a lucrat şi un fost militar Navy SEAL. - GOOGLE: Mircea Badea e „PUPINCURISTUL” anului 2013. La concurenţă cu definiţia din dexonline
Comicului de televiziune Mircea Badea, realizator al emisiunii de divertisment nocturn ”În gura presei”, este cel mai relevant ”pupincurist” al anului trecut, după motorul Google. La căutarea Google cu cuvântul ”pupincurist” cap de listă este chiar blogul lui Badea, ”Mircea Badea – licence to kill”, aflat la concurenţă cu definiţia oferită de dexonline.ro.
Google plasează blogul comicului de televiziune Mircea Badea la loc de frunte în lista cu rezultatele căutărilor pentru cuvântul ”pupincurist”.
Interesant este ca motorul de căutare consideră blogul lui Badea la fel de relevant ca dexonline.ro. Explicația dexonline.ro pentru acest cuvânt – Pupincurist: lingușitor, servil, slugarnic.
Citeste si articolele:
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 13th, 2019 at 16:30
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (V) […]
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 13th, 2019 at 16:56
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (V) […]
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII) | A șaptea dimensiune says:
aprilie 17th, 2019 at 16:57
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (V) […]