Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XII)

joi, mai 18, 2017 15:31
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Ce-ar fi trebuit să spună Ponta la aflarea sentinţei, într-o ţară normală
    “Doamnelor şi domnilor, dragi români…
    Am aflat chiar acum decizia Justiţiei pe care nu o comentez. Condamnarea ministrului Relu Fenechiu aruncă o umbră asupra Guvernului, o umbră pe care ne vom strădui să o înlăturăm în activitatea noastră viitoare. Îmi asum în totalitate acest eşec de cadre. Sînt foarte trist că am crezut în nevinovăţia lui Relu Fenechiu, aşa cum mi-o prezenta el. Nu am avut acces la dosarul lui, nu ştiam cît de grave sînt faptele pentru care e cercetat. Am mizat pe sinceritatea lui care, iată, s-a dovedit o minciună. Regret că s-a ajuns pînă aici, regret că l-am numit ministru (şi aştept explicaţii de la partenerii noştri de coaliţie). Relu Fenechiu m-a minţit pe mine, i-a minţit pe colegii lui şi i-a minţit pe români. Marea noastră şansă este că Justiţia funcţionează şi taxează toate încălcările legii, indiferent de statutul făptuitorului. Nimeni nu e mai presus de lege. Sînt convins că şi la ultimul termen de judecată Justiţia îşi va spune cuvîntul, fără nici o influenţă din partea nimănui. Vă mulţumesc, aceasta a fost declaraţia mea.“.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Suedia închide penitenciarele din lipsă de infractori
    În Suedia autorităţile s-au văzut nevoite să închidă patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive, pentru că numărul deţinuţilor e în continuă scădere. Ţara nordică are doar 4.800 de deţinuţi la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori.
    Suedia a închis patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive din cauza numărului scăzut de deţinuţi.
    O explicaţie a acestui fenomen ar fi relaxarea pedepselor pentru cei care fac trafic cu droguri. Autorităţile suedeze spun că şi programul de reeducare demarat de penitenciare joacă un rol important.
  • INTERVIU-EVENIMENT cu generalul Ion Mihai Pacepa. „Sper ca noul președinte al României să publice documentele privind asasinarea de către Securitate a lui Vlad Georgescu și Noël Bernard”
    Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928) este fără îndoială cel mai controversat ofițer român de informații care a făcut parte din ierarhia superioară a Securității, devenit cel mai înalt demnitar dintr-o țară a fostului bloc sovietic care a fugit și a primit azil politic într-o țară NATO.
    General Pacepa: Ascultați în continuare, căci nu am terminat. „Orizonturi Roșii” are patru teme principale. Prima este că în comunism numai liderul contează, și că el poate face tot ce vrea, inclusiv să transforme o întreagă țară într-un fief personal și să omoare după bunul plac… A doua temă: Constituția, care are un rol atât de fundamental în Occident, dar nu are nici o valoare într- o țară comunistă. «Noi am făcut Constituția, noi o vom schimba», era refrenul lui Ceaușescu. … A treia temă a cărții este că oriunde comunismul a ajuns la putere, a generat un dezastru economic. Pornind de la transformarea Rusiei din cel mai mare exportator de cereale din lume la Revoluția din 1917 în cel mai mare importator de grâne în prezent, comunismul a distrus economia națională oriunde a ajuns la putere… A patra temă este că până la urmă nimic nu va putea menține comunismul la putere. Nici chiar teroarea domestică și duplicitatea politicii sale externe… Aceasta este, în rezumat, ceea ce am vrut să spun în „Orizonturi Roșii.”
  • Adio, PIN si bancomate! Iata cum ne vom gestiona banii
    Carnetul de cecuri este mort si ingropat deja, iar cardurile de credit, codul PIN si bancomatele pe care le cauti cu disperare cand ramai fara lichiditati sunt si ele pe punctul de a iesi din peisaj. Si nu sunt singurele care vor fi desfiintate sau modificate de schimbarile tehnologice.
    Probleme ca pierderea codului PIN sau gasirea unui bancomat in zona vor fi pur si simplu date uitarii, in cel mai scurt timp, sustin specialistii.
    „Suntem intr-un punct in care rapiditatea cu care se dezvolta noile tehnologii a ajuns deja sa ne sperie. Schimbarea modului in care ne vom administra conturile bancare se va petrece mai repede decat ne inchipuim, cam in cinci ani”, considera Gi Fernando, fondatorul Free Formers, intr-un interviu acordat CNN.
    In pragul extinctiei
    O serie de elemente traditionale pe care le folosim in prezent pentru a achita diverse servicii si produse vor disparea sau vor suferi mutatii rapide pentru a tine pasul cu tehnologia.
    Codurile PIN si cititoarele de carduri sunt primele amenintate de invazia noii tehnologii. Datele de identificare incluse in baza de date a noilor dispozitive vor inlocui codurile de siguranta din prezent, considera Fernando.
    Printre caracteristicile noilor tehnologii se numara recunoasterea amprentei, scanarea retinei, mascarea dispozitivelor in accesorii sau in lentilele de contact. Iar viitorul este aici deja.
    „Se constata o folosire tot mai intensa a datelor biometrice. Amprentarea si scanarea retinei vor tine in curand loc de semnatura”, afirma Steven Lewis, analist in cadrul companiei Ernst&Young.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Telefonul cu care poţi bate cuie sau sparge nuci
    Poţi să baţi cuie cu el, poţi să îl pui la încercare împotriva unui pepene! Rezultatul este surprinzător! Oppo R5 este considerat în continuare cel mai subţire telefon din lume, deşi a fost lansat între timp Vivo X5 Max.
    Având o grosime de doar 4.85mm, telefonul este extraordinar când vine vorba despre testele de rezistenţă. Compania care l-a lansat a postat pe Internet un clip prin care demonstrează cât de rezistent este Oppo R5. Este folosit şi pentru a bate cuie într-o bucată de lemn! Alcătuit din metal, gadgetul are şi două părţi de plastic pe partea din spate pentru antene şi radio. Cu toate astea, telefonul se descurcă formidabil când este înfipt într-un pepene, dar şi când este călcat de o maşină!
    Smartphone-ul R5 este dezvoltat de start-up-ul chinez Oppo şi bate iPhone 6 la grosime cu peste 2 milimetri.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Facebook permite de acum si cautarea printre postari
    Facebook a lansat o functionalitate care permite cautarea prin postarile mai vechi, atat cele proprii, cat si cele distribuite de prietenii din retea. Cautarea pornind de la anumiti termeni este o problema pe Facebook si se putea face limitat.
    Functionalitatea de cautare prin postari este activa de cateva zile, insa treptat ajunge la tot mai multa lume, fiind disponibila si pentru userii din Romania.
    Cautarea este posibila atat in postarile proprii mai vechi, cat si in cele share-uite de prieteni. Rezultatele nu sunt insa afisate in ordine cronologica. Pana acum era o problema gasirea unei postari mai vechi, de multe ori fiind nevoie sa faci scroll down mult in urma.
    Facebook a lansat la inceput de 2013 motorul de cautare pentru continutul din retea, insa functionalitatile erau pana acum limitate.
    (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 19:07

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 8:24

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 8:01

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XII) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 8:04

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XII) […]

Adauga un comentariu