Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X)

duminică, mai 14, 2017 9:39
Posted in category Mass-media

Stiri

 • Românul care a scos din foame o țară întreagă: I-a crescut economia într-un ritm amețitorÎntr-o vreme când alte state se zbat în recesiune, altele marchează creșteri economice uriașe. Ce e drept, vorbim despre state sărace sau în curs de dezvoltare.
  PIB-ul țării în care cel mai bogat român a investit în sectorul minier a crescut cu 18% în 2012. Sierra Leone a devenit astfel statul cu cea mai mare creștere economică din Vestul Africii, devansând toate celelalte economii din regiune: Burkina Faso, Coasta de Fildeș, Ghana, Liberia și Niger.
  Creșterea economică amețitoare chiar și pentru un stat care are mult de recuperat se datorează investiției centrale din sectorul minier, condusă de omul de afaceri de origine română Frank Timiș, care figurează pe primul loc în Top 300 Capital Cei mai bogați români.
  Guvernul din Sierra Leone a semnat cu African Minerals, compania condusă de omul de afaceri de origine română Frank Timiș, un contract de extracție de minereu de fier din mina Tonkolili, care are o rezervă de peste 10 miliarde de tone de minereu.
  Conform unui raport FMI, prima fază a proiectului cuprinde investiții totale de 1,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă, la nivelul unui stat ca Sierra Leone, mai mult de 63% din PIB-ul pe 2011.
  Cel mai bogat român conform ultimei ediții a TOP 300 Capital a anunțat la un moment dat că African Minerals, compania la care este președinte, va exporta în 2012 nu mai puțin de 10 milioane de tone de minereu de fier din Sierra Leone.
  Ca termen de comparație, România are 39 zăcăminte de fier, cu 57 milioane tone rezerve posibil de exploatat, ceea ce înseamnă că Frank Timiș scoate din Sierra Leone într-un singur an echivalentul a 20% din rezervele totale de fier ale României.
 • Primar japonez, despre „sclavele sexuale” din Al Doilea Război Mondial: „Erau o necesitate!” Un oficial japonez a reuşit să atragă numeroase critici după ce a declarat că femeile forţate să se prostitueze în al Doilea Război Mondial erau o necesitate pentru ca militarii să se odihnească, scrie BBC.
  „Pentru ca militarii să rămână disciplinaţi, un astfel de sistem era necesar atunci. Soldaţii erau în pericol să-şi piardă vieţile în condiţiile în care gloanţele zburau precum ploaia şi vântul. Dacă vreţi ca ei să aibă parte de odihnă în asemenea situaţie, un sistem al femeilor de companie este necesar. Toată lumea înţelege asta”, a spus primarul oraşului Osaka, Toru Hashimoto, potrivit Daily Mail.
  Declaraţia nu a fost privită cu ochi buni, motiv pentru care miniştrii japonezi au încercat să se detaşeze de ea. Nici sud-coreenii şi chinezii nu au agreat cuvintele lui Hashimoto, oficialii exprimându-şi „profunda dezamăgire şi indignare”.
  Potrivit sursei citate, aproximativ 200.000 de femei din teritoriile ocupate de Japonia în cel de-al Doilea Război Mondial au fost obligate să întreţină acte sexuale cu trupele miliatare, devenind sclave sexuale. Aceste femei proveneau, în mare parte, din China, Coreea de Sud, Filipine şi Indonezia.
  Toru Hashimoto este co-fondatorul Partidului Japonez al Restaurarii, prezent în Parlament, dar care nu face parte din guvern.
 • Savantul care „a visat” formule matematice bizare. Dupa 90 de ani, s-a demonstrat ca avea dreptate.Un savant indian, care a murit in anul 1920, a lasat colegilor de breasla o enigma greu de rezolvat. El declarase, pe patul de moarte, ca intr-un vis i s-au revelat niste formule matematice nemaintalnite. Misterul a fost dezlegat abia dupa 90 de ani. Srinivasa Ramanujan, un matematician indian, a murit in anul 1920, nu inainte de a lasa posteritatii niste formule bizare, pe care nimeni nu le putea intelege, scrie Daily Mail. Aflat pe patul de moarte, savantul i-a scris mentorului sau, matematicianul englez G.h.Hardy, ca un zeu i s-a aratat in vis si i-a dezvaluit niste calcule deosebite. Colegii sai de breasla au fost uluiti nu doar de aspectul mistic al afirmatiilor sale, cat si de formulele scrise de acesta, care nu puteau fi intelese de nimeni.
  Abia in anul 2002, matematicianul Sander Zwegers a demonstrat ca formulele redactate de indian erau corecte si ca acestea vor ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga anumite aspecte legate de „gaurile negre” din spatiul cosmic. Misterioasa scrisoare a lui Ramanujan prezenta cateva functii care se comportau diferit de cunoscutele functii theta, dar totusi semanau cu acestea. Acestea au fost numite „functii theta false”. Savantul declarase ca aceste calcule ii fusesera aratate in vis, de catre zeita hindusa Namagiri. Matematicienii care au demonstrat ca formulele sale sunt corecte au fost uimiti de viziunea lui, pentru ca abia acum, folosind metode moderne, ei au putut ajunge la aceeasi concluzie ca Ramanujan. Calculele lui sunt cat se poate de utile in prezent. “Nimeni nu vorbea despre gaurile negre in anul 1920, iar acum munca lui Ramanujan ne ajuta sa le intelegem”, declara matematicianul Ken Ono.
 • Acuzat de fanatism religios, învăţătorul Creangă sperie elevii cu DIAVOLUL. ”Participarea la OLIMPIADĂ e un PĂCAT!”Copiii de la clasa dascălului Teofil Creangă erau obligați să stea cu genunchii pe grăunțe, în timp ce citeau acatiste. Li s-a spus că participarea la olimpiadă este un păcat. Părinții cer să fie dat afară.
  Un caz fără precedent tulbură liniştea comunei sucevene Botoşana. Părinţii elevilor Şcolii Gimnaziale din localitate sunt îngroziţi de metodele folosite la catedră de învăţătorul Teofil Creangă, pe care îl acuză de fanatism religios. Nimeni nu mai vrea să-şi înscrie copilul la şcoală, după ce s-a aflat cum sunt chinuiţi elevii la clasă şi ce idei periculoase li se bagă în cap.
  Deja 14 părinţi ai căror copii ar urma să înceapă clasa pregătitoare, dar şi părinţii unor elevi din clasa a IV-a, la învăţătorul Creangă, au reclamat vineri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), comportamentul dascălului. Îl acuză că „le traumatizează copiii fizic şi psihic şi că nu respectă programa şcolară”, dând prea mare importanţă religiei. „Le spune copiilor că necuratul există peste tot în casă, în televizor, îi terorizează cu poveşti despre diavoli, despre păcatele părinţilor şi le interzice lucruri normale precum uitatul la televizor, participarea la serbări, la concursuri şcolare, purtatul cerceilor, jocurile copilăriei. De asemenea, elevii sunt sfătuiţi să nu se joace cu copii de o altă religie, chiar dacă sunt rude”, au povestit indignaţi reclamanţii.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X)”

 1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XI) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 13th, 2019 at 19:11

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X) […]

 2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 5th, 2019 at 19:52

  […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X) […]

Adauga un comentariu