Tatăl lui Tudor Gheorghe a fost condamnat, de către comunişti, la 22 de ani de muncă silnică

sâmbătă, februarie 13, 2010 12:36
Posted in category Dictatura comunistă

Comunism = NazismTudor Gheorghe are şi el un tată. Îl cheamă Ilie Tudor. Acesta a fost condamnat la 22 de ani de muncă silnică, fiindcă, spunea domnul Tudor, ‘stătea în calea răului’ (‘răul’ era comunismul, iar ‘statul în calea lui’ era gânditul liber).

În puşcărie, s-ar fi plictisit de atâta bătaie şi batjocură, că prea erau la ordinea zilei. Norocul lui că a avut ocazia să-şi treacă de urât cu nişte colegi de celulă aleşi. Nichifor Crainic, Radu Gyr şi Petre Ţuţea sunt unii dintre ei. Amintire de la reeducare: colonelul Crăciun, şeful închisorii, le spune în batjocură: “Am fost pe Lună (n.r.-adică noi, oamenii) şi n-am găsit nici un Dumnezeu. Cum puteţi voi să credeţi în Dumnezeu dacă el nu e?”. Iar Petre Ţuţea îi răspunde: “Dumneavoastră sînteţi de la ţară sau de la oraş?”. “De la ţară”, răspunde călăul. “Şi creşteţi porc, nu?” “Da”, zice Crăciun. “Atunci, aţi văzut dumneavoastră vreodată porc să se uite în sus la cer? Porcul nu are cum să-l vadă pe Dumnezeu.”

Şi alta cu Nichifor Crainic. Deţinuţii picau pe jos de foame. Un gardian care împărţea mâncarea şi se amuza de starea lor îi spune lui Crainic: “Dacă scrii acum că nu există Dumnezeu, îţi umplu gamela”. Nichifor Crainic scrie: “Nu, există Dumnezeu”. Gardianul, satisfăcut, îi umple gamela fără să vadă că pe Dumnezeu îl poţi mărturisi fie şi printr-o simplă virgulă. Ar fi multe de spus despre ce a văzut şi a trăit Ilie Tudor. Atât de multe, că a umplut deja 12 cărţi. Citiţi-le ascultând cântecele lui Tudor Gheorghe. Caz în care s-ar putea să aveţi o senzaţie de redundanţă. Este din cauză că, aşa cum spune nea Ilie, “suferinţa naşte valoare”.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr. 44/2008 (autor Alexandru Căutiş)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Tatăl lui Tudor Gheorghe a fost condamnat, de către comunişti, la 22 de ani de muncă silnică”

 1. Eroul basarabean Ioan Pelivan, ctitor al Marii Uniri din 1918, ucis de comunisti | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 13:33

  […] Tatăl lui Tudor Gheorghe a fost condamnat, de catre comunisti, la 22 de ani de munca silnica […]

 2. Cum a distrus mafiotul George Becali intreprinderea „Electronica” Bucuresti | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 7th, 2016 at 15:34

  […] Tatăl lui Tudor Gheorghe a fost condamnat, de catre comunisti, la 22 de ani de munca silnica […]

 3. Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată | A șaptea dimensiune says:

  mai 6th, 2016 at 17:21

  […] Tatăl lui Tudor Gheorghe a fost condamnat, de catre comunisti, la 22 de ani de munca silnica […]

Adauga un comentariu