Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată

vineri, februarie 26, 2010 15:13
Posted in category Dictatura comunistă

De la stanga: Adrian Paunescu, Elena Ceausescu, Nicolae CeausescuScuipat în 1989, lângă Ambasada S.U.A., de către copiii ieşiţi să dărâme un stat poliţienesc, un regim care-ţi cenzura totul, un dictator care confunda România cu propria lui moşie, ei bine, acest individ este promovat în şcoli, apare la televizor, beneficiază de salarii grase, plătite din banul public. Se numeşte Adrian Păunescu.

Cu limba înfiptă între fesele dictatorului, a mutilat conştiinţa a mii de tineri, amestecând iubirea şi ţara cu imaginea unui cizmar analfabet. Este autorul moral al masacrului de la Ploieşti, atunci când, în 1985, în timpul unui concert al cenaclului ‘Flacăra’, au murit mai mulţi oameni. Nu l-a întrebat nimeni de sănătate atunci, fiind omul partidului comunist şi un apropiat al cuplului dictatorial.

Pe un anumit blog, Păunescu Adrian nu suflă un cuvinţel despre trecutul său. La „Profil utilizator”, pe respectivul blog, găsim puţine informaţii, una dintre ele fiind aceea că “Păunescu e senator român”. Bine că nu-i senator maghiar. Se vede însă goana după titluri a mâncătorului de rahat roşu. Dacă avem alte curiozităţi, îl putem întreba pe acest ‘am fost un porc’ (momentul de căinţă al Păunescului). Adică, dacă-l întrebi de ce l-a lins în fund pe Ceauşescu, o să-ţi răspundă, probabil, că şi-a iubit ţara.

Aceşti bolşevici fără Dumnezeu întotdeauna confundă ţara cu un grup ce a îngenuncheat România. Pentru ei, poporul nu era acela care stătea la cozi imense, în întuneric, înfometat, izolat de lumea liberă, nevoit să asculte şi să citească elucubraţiile unui cizmar analfabet. Nu, pentru ei poporul era o noţiune abstractă, formată din indivizi fără chip şi fără nume, dar loiali, prin teroare, partidului bolşevic. Nostalgicii care mai plâng după ‘ordinea’ dictaturii comuniste să nu uite că această ordine se obţinea prin cenzură extremă, turnătorie, frică de viitor, izolare, duplicitate. Ordinea firească se realizează prin educaţie.

Dar haideţi să nu întrebăm cine face această educaţie spre bine a oamenilor. Televiziunile care promovează gunoaie umane, de la manelişti şi până la personajele ştirilor cu crime şi violuri? Unii nostalgici prezenţi în învăţământ, pentru care comunismul a fost bun, iar de crimele comunismului nu suflă o vorbă, din ignoranţă sau rea-intenţie? Preoţii ortodocşi şi clerul, în general, unii dintre ei turnători la Securitate, alţii ocupaţi cu politica, alţii mari amatori de arginţi? Politicieni ca Vanghelie, pentru care cartea nu înseamnă nimic? Ce mai rămâne atunci? România este o corabie care a început să facă faţă tot mai greu lăcămiei parveniţilor tranziţiei, inculturii maneliştilor, gunoaielor aruncate de românaşii roşii.

Tot mai părăsită de valori autentice, tot mai părăsită de elite, tot mai împroşcată cu ţoape şi bădărani, pe la televiziuni, această ţară mai aşteaptă acel moment sau acel personaj capabil să-i dăruiască reţeta revenirii la normalitatea civilizaţiei. Până atunci, rămânem cu foştii comunişti în viaţa noastră, sărăcită tot de ei timp de 45 + 15 ani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

13 Responses to “Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată”

 1. egilcescu says:

  februarie 27th, 2010 at 1:19

  Iuda era maestru în materie de manipulare a oamenilor, era un maestru al crimei perfecte, iar sărutul lui înseamna trădare… Dar azi? Clonele lui sunt mult mai inumane, se vând pe nimic şi nici măcar decepţii şi remuşcări nu au.

 2. Dumitru Caruntu says:

  februarie 27th, 2010 at 7:59

  Exista, totusi, o deosebire. Azi putem alege din multitudinea de modele, mai mult, putem alege sa nu fim ca si 'clonele inumane'. Atunci era un singur model, iar acest fapt era foarte grav. Mai cred ca acest 'clone inumane' sunt promovate datorita 'boborului' care le-a votat (uman?) si ne populeaza existenta datorita televiziunilor (umane?) care le promoveaza. Chiar credeti ca pentru Antena-nu-stiu-care conteaza ca Iuda e vandut diavolului? Nu conteaza deloc, important este ca mahalaua sa priveasca si sa creasca rating-ul. Vedeti cazul manelistilor fara cultura, fara lege si fara morala, promovati non-stop in Romania.

 3. Dumitru Caruntu says:

  februarie 27th, 2010 at 15:10

  Din pacate, munca, talentul, perseverenta sunt aparitii rare la multe posturi de televiziune. Sa fim noi, ca natie, incapabili sa respectam niste reguli, sa promovam oamenii pe criterii valorice, sa reconstruim ceea ce s-a distrus sau pierdut? Germania, de exemplu, a fost reconstruita din temelii dupa 1945, cu ajutor american. Noi i-am indepartat pe cei care doreau sa investeasca dupa 1990. 'Cei de afara' nu pot reusi sa ne 'stoarca' fara ajutorul unora de aici. La privatizarea Petrom, banii incasati de Adrian Nastase n-au fost deloc putini. Doar nu credeti ca imensa sa avere s-a facut din salariul de parlamentar sau cel de prim-ministru? Sau credeti ca tot strainii sunt cei care ne indeamna sa nu respectam nici o lege, sa murim ca fraierii in accidente de circulatie, sa ne ucidem parintii si bunicii, sa ne facem treaba de mantuiala? O alta justitie ar duce la o alta Romanie.

 4. Nipia says:

  februarie 27th, 2010 at 14:33

  da, Domnule Caruntu, primiti un premiu simbolic (din pacate doar virtual)pentru acest articol… observ insa ca sunteti prea optimist spunand ca am continuat 45-15 ani… sinteti sigur ca cei de afara, pentru care suntem o mana cereasca pentru investitiile lor, ne doresc altceva decat ne-am obisnuit sa fim pana acum? va rog sa aveti rezerve, sau altfel spus, noi vom face ceva in aceasta tara doar daca acel "ceva" beneficiaza de suportul mediatic necesar… este foarte usor pentru cei de afara, acum dupa dictatura, sa faca ce le trece prin cap cu noi, si efectele lor au inceput sa prinda contur… ne afundam continuu pentru ca nu s-a gasit modelul politic neceasar Romaniei actuale si platim cu varf si indesat iluzia ca se poate trai bine fara munca… avem ceea ce promovam in fiecare zi, pe toate canalele media.

 5. egilcescu says:

  februarie 27th, 2010 at 15:16

  Orcât se încearcă o potrivire între atâtea nepotriviri, oricâte artificii şi cosmeticizări se adaugă, toate se dovedesc false, de ochii lumii…
  Că cine se pricepe cel mai bine la îmbârligări de minţi, la încurcatul îţelor şi la împiedicatul adversarilor, la umilirea şi mazilirea necredincioşilor, la lovituri pe la spate, la supunere prin urmăriri şi şantaj…

 6. Dumitru Caruntu says:

  februarie 28th, 2010 at 12:37

  Foarte adevarat, poetul de curte al cizmarului a devenit parlamentarul lui Ilici si invitat permanent, o perioada, la televiziunea lui Vintu.

 7. Neinfectat De Comunism says:

  februarie 28th, 2010 at 12:13

  adrian porcaunescu a inlocuit bucile lui ceasca cu hemoroizii lui ilici…aceiasi limba fina, cururi diferite…ma bucur ca sunt foarte putini tineri care mai "gusta" poezia porcauneasca…

  Ce inseamna "Trompetism"? Analiza usoara de duminica la mine pe blog…

 8. Paranoicul ce a distrus moralitatea spaţiului public românesc | A șaptea dimensiune says:

  martie 20th, 2015 at 21:09

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

 9. Tembeliziunile mogulilor şi moartea lui Adrian Păunescu | A șaptea dimensiune says:

  martie 21st, 2015 at 21:14

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

 10. Comuniştii „buni” şi „viermii” lui Băsescu | A șaptea dimensiune says:

  martie 22nd, 2015 at 14:31

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

 11. 27 martie, ziua în care visul reîntregirii a început (începe?) să devină realitate | A șaptea dimensiune says:

  iunie 12th, 2016 at 19:04

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

 12. Mafia în zece filme de referinţă | A șaptea dimensiune says:

  august 28th, 2016 at 18:46

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

 13. Societatea “Timişoara” propune înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru judecarea crimelor comunismului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 19th, 2018 at 20:28

  […] Foştii comunişti au făcut mereu legea în România, cică democratică şi civilizată […]

Adauga un comentariu