Telescopul spaţial Hubble şi-a reluat activitatea normală, după nişte săptămâni de întrerupere

duminică, iulie 18, 2021 9:02

Telescopul spatial HubblePe 13 iunie 2021, telescopul spaţial Hubble şi-a oprit activitatea, din cauza computerului principal, care a suspendat operaţiunile ştiinţifice.

În 17 iulie 2021, specialiştii de la NASA au readus instrumentele științifice de pe telescopul spațial Hubble la starea operațională, iar de acum încolo se va relua colectarea datelor științifice.

Lansat în 1990, Hubble observă Universul de peste 31 de ani. A preluat peste 1,5 milioane de observații ale Universului și au fost publicate peste 18.000 de lucrări științifice cu datele sale. A contribuit la unele dintre cele mai semnificative descoperiri ale Cosmosului, incluzând expansiunea accelerată a Universului, evoluția galaxiilor în timp și primele studii atmosferice ale planetelor dincolo de sistemul nostru solar.

Urmaşul telescopului spaţial Hubble, James Webb Telescope, va fi lansat, probabil, în acest an, 2021, iar cele două telescoape spaţiale vor mări considerabil puterea de observaţie a Universului, oferind astfel o imagine mult mai detaliată asupra Cosmosului.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu