Deceniul 2007-2017 în câteva ştiri ce vor face istorie (I)
joi, februarie 16, 2017 19:55NASA intentioneaza sa trimita oameni pe Marte in 2035
Agentia spatiala americana (NASA) a confirmat ca intentioneaza sa trimita oameni pe Marte in 2035, dar a precizat ca are nevoie de ajutor international pentru ca acest lucru sa fie posibil, informeaza dailymail.co.uk.
Astfel, a fost creat lansatorul SLS (Space Launch System), care va fi capabil sa transporte pe orbita incarcaturi de pana la 130 de tone. Noua racheta va fi folosita pentru a transporta astronauti la bordul Statiei Spatiale Internationale si pentru a-i ajuta pe oameni sa exploreze limitele indepartate ale Sistemului Solar. De asemenea, a fost creata capsula Orion, care va putea sa transporte in spatiu pana la sase astronauti. Cele doua „inventii” ii vor ajuta pe oameni sa aterizeze in viitor pe suprafata planetei Marte, inainte de a se intoarce pe Pamant.
Inainte de a trimite oameni pe Marte va fi desfasurata, insa, o alta misiune prin care se doreste mutarea unui asteroid intre Luna si Pamant, care, ulterior, va fi vizitat de astronauti. Acesta este un pas important in testarea tehnologiilor care, in cele din urma, vor face misiunea pe Marte posibila. Ellen Stofan a adaugat ca este nevoie de cooperare la nivel international pentru ca aceasta misiune sa fie posibila. (Sursa)
INVENŢIA care îi aduce unui român de 25 de ani UN MILION DE DOLARI ANUAL. Concurează cu softul lui Obama
Flaviu Sînmihăian, un tânăr din Năsăud, a inventat un soft care acum este folosit de peste 1.000 de farmacii din SUA. Afacerea îi aduce anual un venit de circa un milion de dolari.
Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Năsăud a pus la punct un soft care, la doar un an de la lansare, îi aduce venituri de un milion de dolari. „iMedicare” se numeşte softul inventat de Flaviu Sîmihăian, care este folosit acum de peste 1.000 de farmacii americane, scrie Business Magazin.
„iMedicare” îi ajută pe pacienţii farmaciilor din SUA să găsească planul cel mai bun de asigurare pentru medicamentele lor, iar pe farmacişti să ofere serviciul adecvat fiecărui pacient. „Este cel mai bun lucru inventat de la penicilină încoace”, a povestit, entuziasmat, un reprezentant al unei farmacii din Los Angeles.
Invenţii incredibile ale NASA
S-ar putea să nu ştii, spre exemplu, că tehnologia folosită pentru a produce costumele astronauţilor în anii 70 a fost “transferată” în anii 80 în fabricarea costumelor pompierilor, datorită proprietăţilor termice. Sau că, de curând, algoritmul folosit de telescopul Hubble a fost modificat pentru a putea fi aplicat detectării peştilor sau a urşilor polari.
Într-o zi, când Edwin Saltzman mergea pe bicicletă, a observat că, de fiecare dată când trecea pe lângă el un camion mare, era lovit de o masă puternică de aer. Şi, pentru că lucra la NASA, a făcut un studiu despre asta şi rezultatul s-a concretizat în apariţia camioanelor cu un design aerodinamic. În anii 90, NASA a făcut un parteneriat cu International Flavors and Fragrances pentru a creşte un trandafir în spaţiu. Mirosul a fost „captat” şi folosit pentru un parfum numit Zen. (Sursa)
Nou succes pentru Dacia în Europa. A bătut la vânzări încă o marcă celebră
În rândul producătorilor auto, marca Dacia a avut cea mai mare creştere procentuală a vânzărilor atât în luna martie cât şi pe primul trimestru. Un număr de 35.625 autoturisme Dacia au fost vândute în UE în luna martie 2014, în creştere cu 53,5% comparativ cu luna martie 2013. De asemenea, în primul trimestru vânzările Dacia au crescut cu 42,7% în ritm anual până la 90.560 de autoturisme.
Cu aceste cifre, cota de piaţă a Dacia în Europa a ajuns la 2,8% după primele trei luni ale anului, faţă de 2,1%, cât consemna după primele trei luni ale anului precedent, iar evoluţia bună i-a mai permis să depăşească încă o marcă de volum pe piaţa europeană.
Dacă anul trecut în noiembrie, pe baza datelor de vânzări la zece luni, ECONOMICA.NET scria că Dacia a trecut, la vânzări, înaintea unei mărci de renume, şi anume Seat, acum, ca urmare a evoluţiei constant ascendente, datele statistice arată că Dacia a mai depăşit o marcă de volum: Kia.
După primele trei luni ale anului, producătorul coreean a bifat circa 87.000 de înmatriculări de maşini Kia în Europa, corespunzătoare unei cote de piaţă de 2,7%. Procentual, şi Kia a vândut mai bine, dar avansul de doar 7% din primele trei luni nu i-a mai permis să rămână în faţa mărcii româneşti: s-au înmatriculat peste 90.000 de Dacii, în creştere cu 42%.
Citeste si articolele:
Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (II) | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 10th, 2019 at 16:26
[…] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) […]
Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (III) | A șaptea dimensiune says:
aprilie 16th, 2019 at 18:52
[…] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) […]
Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (V) | A șaptea dimensiune says:
mai 25th, 2019 at 7:20
[…] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) […]
Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IV) | A șaptea dimensiune says:
mai 25th, 2019 at 7:32
[…] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) […]