Tom Cruise şi filmele sale banale

vineri, iunie 15, 2018 14:52
Posted in category Educatie

Tom CruiseTom Cruise are o căruţă de filme în care deţine rolul principal, iar din această căruţă dacă găseşti maxim 3 filme care să te impresioneze. Măcar cât de cât. În rest, aceleaşi filme de duzină, liniare şi plate, în care poţi ghici finalul după ce ai urmărit primele 5 minute din film. Dar haideţi să vedem o cronică a unui film cu Tom Cruise, de prin anul 2000, în care este dezvoltat subiectul postării, cu referire la un film anume.

Misiune neverosimilă 2

Într-una din primele scene ale superproducţiei “Mission: Impossible II” (“Misiune Imposibilă 2”) îl vedem pe Tom Cruise escaladând peretele abrupt al unui canion. Nu e limpede cu ce scop. Nu creează suspans, fiindcă nimeni nu se aşteaptă să pice. Dar e o imagine care dă bine. Aşa e şi restul filmului. De la un moment dat pierzi numărul chestiilor trase de păr. Şi deşi nu îţi poţi stăpâni exclamaţia “Ce extraordinar film de desene animate ar fi fost acesta!”, totuşi avantajul camerei de luat vederi este că îţi dă ocazia să vezi imagini mai interesante. Peisaje incredibile, acţiune furibundă, femei frumoase. Cu alte cuvinte, ai ocazia să vezi simultan ceea ce acasă poate fi văzut separat pe HBO, Discovery şi pe canalul de defilări de modă. Regizorul John Woo ar fi făcut bani chiar dacă, în loc să proiecteze fotogramele pe pânză, le-ar fi imprimat pe cartoane şi le-ar fi vândut drept cărţi poştale. Căci iată toată acţiunea filmului, dacă ar trebui s-o descriem în câteva cuvinte: o mulatră mişto, Tom Cruise, Anthony Hopkins, John Woo, Munţii Stâncoşi, Spania, Porsche etc. (“Academia Caţavencu”, nr. 462/2000)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Tom Cruise şi filmele sale banale”

  1. Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani | A șaptea dimensiune says:

    februarie 3rd, 2019 at 8:29

    […] Tom Cruise şi filmele sale banale […]

Adauga un comentariu