Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientul de inteligenţă

marți, iulie 3, 2018 15:42
Posted in category Educatie

PiedoneEchivalentul filmelor de o idioţenie rară cu Steven Seagal, omniprezente la tembeliziunile din Românica zilelor noastre, mai ales în cele ale trustului PRO, din urmă cu nişte zeci de ani, erau filmele cu Piedone. Aş fi nedrept faţă de filmele cu Piedone, care aveau şi ceva umor, dacă aş pune chiar semnul egal între filmele în care joacă cei doi actori. Repet, filme mai idioate ca cele în care joacă acest Seagal, care-i bate pe toţi cu un deget, şi-i împuşcă mai uşor decât în desene animate, nu am întâlnit. Dar să revenim la filmele cu Piedone.

Dacă nu ştiaţi, actorul care-l interpretează pe Piedone a fost campion de înot al Italiei şi era, într-o vreme, cel mai popular gras din istoria filmelor denumite în acea perioadă “de bătaie”. În aceste filme, Piedone cu barbă plesneşte tandru, dar zgomotos, aruncând figuranţi cu toptanul în toate direcţiile cardinale şi trage cu pistolul cu o poftă demnă de masa unui ţapinar la apogeul carierei. Convenţia este una pe măsura filmului, adică de serie B sau C. Oamenii zboară şi mor cu o plăcere nebună, nicio vânătaie, niciun pic de sânge şi toţi pleacă spre o lume mai bună de pe vârfuri.

Toţi privitorii sau, mă rog, aproape toţi ştiu că aşa ceva este o înscenare ordinară, dar absolut toţi zâmbesc şi tresaltă de bucurie când acest Piedone face ce mai simplistă, dar satisfăcătoare justiţie din lume. În mod cert, românului i-ar plăcea să facă cu vecinii, nevestele, moşii sau parveniţii de pe scara blocului ceea ce Piedone îndeplineşte fără să clipească. Un rai al tuturor nemulţumiţilor anonimi, filmul cu bătaie al italianului a constituit un remarcabil paleativ al unei perioade în care românaşul, cu un sistem greşit de valori, visa la barbaria specifică Evului Mediu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientul de inteligenţă”

 1. De Niro, de coşmar, într-un film modest | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 14:23

  […] Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientu… […]

 2. Nu e Dark-ul atât de negru | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 16:41

  […] Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientu… […]

 3. Filme vechi, dar bune (X) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 21:13

  […] Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientu… […]

Adauga un comentariu