Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani

miercuri, iunie 20, 2018 11:08
Posted in category Educatie

Asterix şi ObelixO tâmpenie mai mare ca seria de filme “Asterix şi Obelix” rar mi-a fost dat să văd. E adevărat, din cele 4 filme ale seriei, primul din 1999, ultimul din 2012, am văzut doar primul, dar mi-a fost de ajuns. Nu-mi plac filmele produse de francezi şi mai ales nu-mi place absolut deloc Gerard Depardieu, jegul care a spus că dispreţuieşte ideile iluminismului, cele care ne-au scos din peştera istoriei, gunoiul care a îmbrăţişat islamul criminal, jigodia care şi-a exprimat admiraţia pentru KGB-istul criminal de la Kremlin, ucigaşul de ziarişti şi oponenţi, Vladimir Putin.

Revenind la filmele din serie, acestea sunt inspirate din nişte benzi de desene animate, care pentru copii aveau farmecul lor, dar pentru un adult filmul este o maimuţăreală de doi bani. Ca dmirator sincer şi devotat al civilizaţiei romane, şi implicit al celei mai puternice armate din acele vremuri, armata romană, la primul film din serie mi-a venit să vomit la scenele mincinoase şi penibile, în care romanii erau umiliţi de nişte ţărani. Filmul nu are nimic interesant, este o colecţie de clişee pentru a-i amuza pe copii, iar copiii ajunşi adulţi, şi care nu au probleme cu potenţa, vor constata pe parcursul filmului că nici măcar fotomodelul Laetitia Casta nu apare foarte des, iar când apare nu se dezbracă.

Ca să citez dintr-o cronică apărută în 2000, în “Academia Caţavencu”, despre primul film din serie, “în rest, cum ştiam: Asterix şi Obelix dărâmă armatele romane una după alta, dovedind aceeaşi opoziţie la civilizaţie ca şi strămoşii noştri daci, într-un film care dovedeşte că, până la urmă, cine n-are umor evreiesc trebuie să-l cumpere de la Hollywood şi să nu arunce banii pe efecte speciale (în tot filmul sunt doar vreo două poante reuşite)”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani”

 1. Nu e Dark-ul atât de negru | A șaptea dimensiune says:

  august 25th, 2018 at 13:52

  […] Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani […]

 2. Nimic nou în televiziunea americană | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2018 at 18:50

  […] Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani […]

 3. Dacă te uiţi (te-ai uitat) la filme cu Piedone ca adult, înseamnă că ai probleme cu coeficientul de inteligenţă | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 14:21

  […] Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani […]

 4. De Niro, de coşmar, într-un film modest | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2019 at 8:13

  […] Asterix şi Obelix, o maimuţăreală de doi bani […]

Adauga un comentariu