UDMR-ul, secţia maghiară a PSD-ului

vineri, august 28, 2020 15:02
Posted in category Mass-media

IohannisCine şi-ar fi putut închipui în urmă cu 30 de ani că, după trânte dramatice de stradă cu ecou internaţional, îmbrâceli parlamentare în registru dâmboviţean, statui mâzgâlite cu intenţii criminale, hărţi de-ale patriei cu Ardealul decupat, universităţi şi consulate refuzate, complexe de superioritate grofice contra complexe de inferioritate cu taraf, UDMR-ul să devină secţia maghiară a PSD-ului sau căţeluşul de şase al ciumei roşii, dacă preferaţi altă formulare.

Ce mai, o frumuseţe de sindrom Stockholm (sindromul înamorării victimei de terorist).

Nu erau pe vremurile acelea companioni mai de nădejde ai ziariştilor acreditaţi decât parlamentarii unguri. Dacă PSD-ul comitea vreun “măi animalule” la adresa presei sau a societăţii civile, nu exista un mai vajnic european în parlamentul românesc decât ungurul ales.

Astăzi, după nişte zeci de ani de concubinaj cu “sudiştii” social-democraţi, vocaţia democratică iniţială a civilizaţiei erdelyene s-a transformat într-un şmen economic la nivel înalt, într-o autostradă cu două benzi a trocului politico-financiar.

Chesteaua, asfaltul, licitaţia, comisionul au ssuţinut de-a valma legea presei împotriva ziariştilor, legea partidelor împotriva lor, legea alegerilor locale împotriva alegerilor, fraudele referendumului constituţional împotriva Constituţiei, bugetele anuale împotriva comunităţilor locale şi alte jocuri, poturi şi focuri de armă ale partidului-stat PSD.

Corupţia a fost cea mai eficientă forţă de menţinere a păcii, iar traficul de influenţă a fost întruchiparea împăciuitorismului etnic. Uniunea Democrată a fost înlocuită cu înfrăţirea cleptocrată.

Ceea ce se anunţa ca un arbitraj elegant al democraţiei, un control intransigent al capitalismului de cumetrie, a eşuat lamentabil într-o prăduială ce transcede istoria. (Preluat şi adaptat din “Academia Caţavencu”, nr. 653/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu