USLamismul, un regim criminal ce terorizează România

miercuri, februarie 26, 2014 20:08

USLSprijiniți ce hoți, corupți, proști, mafioți, tigani, ciobani și altii asemenea, USLamiștii au “reușit” să elibereze infractorii, să asigure imunitate în fața legii pentru politicieni, să izoleze România etc. Repet, toate acestea pe fondul idioțeniei unor pături sociale, dominate de ignoranță. Inclusiv învățământul are o aplecare specială spre prezența unor lepre care cred tot ce le dă Antena 3. Auzeam azi pe cineva, renumit pentru creierul gol, exprimându-se cam așa: “Cine ne va mai conduce pe noi?”. Și, atenție, acest individ are studii superioare, nu este ultimul tractorist bețivan. Mai grav, acest individ cu creierul cât o nucă (de)formează generații care, nu-i așa, vor face din România o țară europeană, prosperă și civilizată (hă, hăă, hăăăă).

Cum să nu fure securistul Voiculescu în România, doar proștii merită furați. Cum să nu mintă continuu plagiatorul Ponta, doar pe cretinii ce-l privesc nu-i deranjează minciuna. Credeți că le pasă javrelor de azi, inclusiv intelectualilor de colhoz, de crimele comuniștilor? De deportările din Siberia? De faptul că analfabeta cu patru clase Elena Ceaușescu a ajuns academician doctor inginer? De mizeria morală de azi din România USLamistă? NUUUUUUUUUUUU. Lor nu le pasă. În mintea lor goală, această țară s-a născut din neant și ei trebuie să aibă salarii și pensii. “Doar statul, de aceea e stat, coane Dandanache, să ne dea”.

Credeți că nu mai pot cei de azi de jertfa românilor din 1918, inclusiv cei plătiți să transmită elevilor dragostea de țară, de jertfa copiilor din 1989, de Basarabia românească? NUUUU. Nu s-a discutat o secundă de Revoluția din Ucraina, doar idealurile sunt pentru alții: pentru nobilul popor polonez, de exemplu. Crimele Antenei 3 și României TV nu se rezumă la împroșcarea cu noroi a Președintelui României, ci la țiganizarea și relativizarea notiunilor fundamentale ale poporului român. În absența unui tătuc care să-i oblige să-și promoveze țara, cei de azi, mulți și din învățământ, nu fac nimic pentru copii care merită să știe de noblețea străbunilor noștri, de marele Ștefan sau de eroii ce au făcut posibilă dăinuirea noastră pe aceste meleaguri. Aceștia sunt oamenii pe care USLamismul criminal se bazează.

Haideți să vedem alte câteva crime ale USLamistilor.

Miliarde de euro lăsate de USLamisti în bătaia vântului

Dilema cea mai mare a actualei guvernări socialo-liberale – susţinem investiţiile şi mediul de afaceri sau luăm măsuri sociale, cu impact la publicul larg, dar devastatoare pentru economie – se vede cel mai bine în haosul din piaţa energiei regenerabile.

Doar 100 de milioane de euro a „economisit” Guvernul în 2013 prin tăierea schemei de sprijin pentru energia verde. Iar banii nu au fost economisiți, ci doar amânați pentru câțiva ani. Costurile de business sunt însă uriașe: sute de proiecte aflate în diverse stadii de execuție se află sub semnul întrebării, iar la alte sute s-a renunțat definitiv. Per total, este vorba de câteva miliarde de euro care ar fi urmat să fie investite în România. Era o certitudine până când Guvernul, „constrâns” de facturile majorate ale populației și consumatorilor mari de energie, a spulberat tot ce se povestise înainte despre acest El Dorado energetic.

Cât de înțeleaptă a fost această decizie rămâne de văzut, cert e însă faptul că România are nevoie de un cadru legislativ stabil și predictibil, care să încurajeze investitorii să rămână în țară. Mai mult, în loc să ia măsuri pentru creșterea potențialului pe regenerabil, autoritățile limitează investițiile până în 2020 la doar 4.000 MW putere instalată, ceea ce înseamnă că în următorii șapte ani mai rămân de pus în funcțiune proiecte de până la 700 MW, conform Planul Naţional de Acţiune în Domeniul Energiei din Surse Regenerabile (PNAER), adică investiții de circa 1,3 mld. euro pentru întreaga perioadă.

Planuri rămase pe hârtie, proiecte de sute de milioane de euro îngropate și finanțări restrânse. Sunt doar câteva dintre problemele pe care investitorii în regenerabile le-au adunat în ultimul timp. Cauzele? Pe de o parte, „scandalul certificatelor verzi“, iar pe de alta, un cadru legislativ impredictibil în care aceștia încearcă să-și dezvolte afacerile și care „se țese“ și în celelalte ramuri ale economiei românești. Așa că, „Nu mai am planuri de business în România!“, sună firesc pentru un antreprenor român cu proiecte în eoliene, cunoscut ca fondatorul primului lanț autohton de supermarketuri, Răzvan Petrovici. Ideea de a dezvolta parcuri eoliene i-a venit în 2006, prin decembrie, într-o perioadă în care doar familia Muntmark, care deține Monsson Group, mai tatona acest segment.

„Am văzut în zona aceasta o mare oportunitate. În afara României, începuseră deja investițiile verzi“, își amintește Răzvan Petrovici. Investițiile străine au început să prindă formă imediat după ce România a agreat cu Comisia Europeană și a adoptat o schemă de sprijin al producției de energie din surse regenerabile prevăzută în Legea nr. 220/2008. Efectul? Numai pe segmentul eolian, datele RWEA arată că investițiile în sector se ridică la câteva miliarde de euro, în ultimii ani. Printre aceste investiții se află și cele ale casei de investiții Blue Investments, unde Petrovici este coacționar. La acea vreme, lucrurile păreau sigure, antreprenorul având mai multe proiecte eoliene, totalizând circa 200 MW (n.r. – care ar fi presupus investiții de 300 mil. euro). Intenția era să atragă fonduri de investiții și fonduri europene pentru a le dezvolta. A venit apoi criza, iar lucrurile au luat o nouă turnură. Chiar și așa, omul de afaceri a găsit finanțare de la două bănci din România, iar componenta de „equity“ – banii puși de sponsorii proiectului -, a fost de 35%. Mai departe, acționarii casei de investiții au fost nevoiți să restrângă planul inițial, reducându-l la un proiect de doar 35 MW, amplasat la Baia (Tulcea). „Acum sunt funcționali doar 10 MW, însă întreaga infrastructură a fost creată pentru 35 MW. La sol, sunt ridicate patru turbine de 2,7 MW fiecare, care produc din 2011, în urma unor investiții totale de 25 mil. euro. Alte zece turbine sunt în așteptare“, punctează Petrovici. În context, antreprenorului îi este greu să spună cum va evolua piața, problema certificatelor verzi suprapunându-se peste măsurile Guvernului referitoare la o serie de taxe care „lovesc direct“ acest domeniu. Nu e de mirare că nu s-au mai vândut proiecte eoliene, în ultimul timp, dar, probabil, crede omul de afaceri, vor urma, niște vânzări „discountate“ făcute de bănci. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “USLamismul, un regim criminal ce terorizează România”

 1. Primii roboți pentru uz personal își încep munca says:

  iulie 7th, 2014 at 18:27

  […] ne va marca pe toți: roboții devin “personali”. Ca și PC-urile. Cei care ieșim cu bine din guvernarea socialistă Ponta avem șanse să prindem, în câțiva ani, o promoție de roboți care ne ascultă orbește. Vă […]

 2. Doru Bușcu, cretinul ce vrea România veșnic în gulagul USLamist | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 17:34

  […] USLamismul, un regim criminal ce terorizează România […]

 3. Pensionarul USLamist gândește? | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 17:59

  […] USLamismul, un regim criminal ce terorizează România […]

 4. Votantul USL, ciobanul sau țiganul care ucide România europeană | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 18:02

  […] USLamismul, un regim criminal ce terorizează România […]

 5. Logica de prostan a lui Viorel Ponta | A șaptea dimensiune says:

  iulie 19th, 2015 at 16:50

  […] Așteptăm minunea de duminică. În lipsa ei, un singur lucru trebuie făcut: Ponta trebuie dat jos cum au făcut ucrainienii cu Ianukovici. PSD-ul trebuie dat jos nedemocratic, acesta fiind un partid care nu are nicio treabă cu democrația. Pentru criminalii și hoții PSD-iști există un singur limbaj pe care-l înțeleg: limbajul forței populare. Români, pe baricade dacă vreți o țară cu adevărat liberă de comunism și de mafioți. Să aru… […]

 6. Cât de proști sunt locuitorii orașului Constanța | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2016 at 18:19

  […] USLamismul, un regim criminal ce terorizează România […]

 7. Top 10, cei mai diabolici criminali din toate timpurile | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 24th, 2016 at 20:26

  […] USLamismul, un regim criminal ce terorizează România […]

Adauga un comentariu