YouTube bate toate recordurile de audienţă

joi, noiembrie 8, 2018 21:41
Posted in category IT

YouTubePagina web de pornire a YouTube este cea mai accesată pagină web în România, pe locul secund fiind google.com, pe locul al III-lea google.ro şi abia pe locul 4 facebook.com. La nivel global, adică la nivel de planetă, YouTube-ul ocupă locul al doilea după google.com.

Platforma YouTube a apărut în decembrie 2005, fiind creaţia a trei foşti angajaţi PayPal (vedeţi aici), Chad Hurley, Jawed Karim şi Steve Chen, cei care, spune legenda, erau nemulţumiţi că nu avea unde să-şi încarce filmuleţul de la o petrecere recentă.

În octombrie 2006, adică la mai puţin de un an de la lansare, Google achiziţiona YouTube-ul, pentru suma de, atenţie, 1.650.000.000 dolari. În prezent, YouTube-ul este proprietatea, sau filiala, dacă vreţi, Google.

Aruncând privirea peste un clasament al celor mai vizualizate filmuleţe de pe YouTube (vedeţi aici) am remarcat că “Despacito” are 5,37 miliarde de vizualizări, ceea ce înseamnă că YouTube-ul a ajuns în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, fiind deja un fenomen de masă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu