18 site-uri ce vindecă plictiseala şi-ţi îmbogăţesc bagajul de informaţii

duminică, martie 5, 2023 9:52
Posted in category IT

Plictisealaa

Te simți abătut și plictisit? Nu eşti singurul. Dar există remedii. Steve Jobs credea că plictiseala este benefică, deoarece în momentele de plictiseală apare creativitatea.

Şi totuşi, dacă te-ai săturat de ceea ce faci zilnic, de rutina plictisitoare, ai câteva variante online pentru revigorare sufletească. Sunt site-uri web interesante, amuzante, cu multe informaţii interesante. Într-o lume a tehnologiei, a accesului aproape infinit la informaţii, nu ai cum să te plictiseşti.

Aşadar, să începem enumerarea celor 18 platforme, dintre care sigur vei găsi câteva ce merită atenţia ta.

100,000 Stars

Folosind browser-ul Chrome (nu am verificat cu alt browser), vei fare o călătorie prin spaţiu. După cum sugerează şi denumirea (100.000 de stele), sunt prezentate 100.000 de stele din apropierea Sistemului Solar, dar şi Sistemul Solar. În acest fel, ne facem o idee mai clară despre Universul apropiat. Iar dacă vă plac oarece călătorii interstelare, puteţi intra pe site-ul The Map of the Universe, pentru a vedea cum arată Univesul Observabil, adică aproximativ 200.000 de galaxii.

History Maps

Poţi învinge plictiseala prin învăţare. Poate că istoria a fost plictisitoare la școală, dar nu este şi pe History Maps, care folosește hărți interactive, videoclipuri YouTube și un joc Timeline pentru a vă învăța vizual istoria. Aflați despre originile diferitelor civilizații și evenimente care au modelat lumea noastră.

Site-ul este creația lui Nono Umas, care îmbină dragostea pentru istorie și poveștile ei. Pe site sunt adăugate periodic alte informaţii, resurse noi, aşa încât ar trebui să revenim periodic pe această platformă.

Museum of Endangered Sounds

Vrei o doză de nostalgie serioasă? Sunetul unui modem dial-up poate face acest lucru. Sau apelul unui telefon de demult. Museum of Endangered Sounds (Muzeul Sunetelor pe cale de dispariție) sau Muzeul Nostalgiei vă va trimite înapoi în timp. Prin efortul unei singure persoane de la Brendan Chilcutt sunt păstrate pentru noi sunetele caracteristice tehnologiei de demult.

A Good Movie to Watch

Un film bun este un remediu sigur împotriva plictiselii care ne copleşeşte uneori. Dar cum descoperim un film bun? Ei bine, platforma anterioară face aceasta pentru noi. Sunt prezentate doar filme bune, adică cu note peste 7 (din 10) pe IMDb şi apreciate de critici ce acelaşi punctaj (peste 70%). Mai exact, filme ce au cronici favorabile pe site-uri de specialitate precum Rotten Tomatoes și Metacritic.

Talk to Books

Se vorbește mult despre Google Bard, dar Google deja a inclus AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) în multe din aplicaţiile sale. Acestea folosesc deja învățarea profundă și inteligența artificială. Talk to Books (Vorbește cu Cărți) este un alt exemplu. Motorul unic de căutare pentru citate din cărți folosește AI pentru a scoate la iveală idei din cărți și pentru a căuta răspunsuri la întrebările dvs. Vă puteți introduce interogările, deși vocea funcționează mai bine, deoarece instrumentul demonstrativ este conceput pentru AI conversațională.

Este o modalitate excelentă de a câștiga înțelepciune din milioanele de cărți indexate de Googl și din cărțile în sine.

NSA Haiku Generator

The National Security Agency (Agenția Națională de Securitate) nu este unul dintre locurile în care să mergi când te plictisești. Aşa că, aparent, NSA şi poezia nu au nicio legătură. Dar acest generator automat de haiku reușește să facă această legătură. Așadar, alimentează-ți cea mai nebună imaginație cu amestecuri ciudate de silabe frumoase. Sursa cuvintelor aleatorii este baza de date a NSA cu termeni de căutare utilizați pentru amenințările teroriste.

Sketch Something Daily

Creativitatea este pastila magică pentru a elimina plictiseala. Sketch Something Daily este o variantă online, când te plictisești. Folosind un creion, pix sau chiar o pensulă, vă puteţi testa creativitatea.

Cloudhiker

Îți amintești de StumbleUpon? Producătorii au închis site-ul popular, dar mai multe alternative StumbleUpon au apărut după aceea. Cloudhiker funcționează pe aceleași principii ale descoperirii aleatorii, făcându-l un site web util şi interesant. Link-urile sunt alese cu atenție și există cel puțin 7500 de site-uri în 19 categorii. Pentru descoperiri aleatorii rapide, încercați și extensia lor de browser.

2 Kinds of People

Un alt site Tumblr plin de umor. Încă o doză de râs. Site-ul nu a fost actualizat de ceva vreme, dar merită vizitat. Ilustrațiile simple arată că în lume există doar două tipuri de oameni. Cei care au simțul umorului și restul care nu.

The Evolution of Trust

Neîncrederea este la fel de mortală ca dezinformarea. Și ambele fac parte din experiența noastră umană de mult timp. Acest joc interactiv folosește teoria jocurilor pentru a simplifica problema neîncrederii pentru noi.

Teoria jocurilor este un subiect complex, astfel încât vizualizarea folosește un mod de „înșelare” și un mod de „cooperare” pentru a dezvălui neuroștiința neîncrederii. Dacă ai timp liber, încearcă acest link distractiv când te plictisești.

Gross Science

Şi YouTube-ul este un remediu împotriva plictiselii. Canalul Gross Science (Ştiinţă brută) are tot felul de videoclipuri bizare, dar ştiinţifice. De ce urinatul tău poate schimba lumea, de exemplu.

Innovation Station

Acest site web prezintă cele mai recente videoclipuri despre inovație și tehnologii futuriste. Este o platformă excelentă de învățare. Carta lor spune: „Ne propunem să inspirăm și să educăm punând inovațiile și inovatorii în centrul atenției”.

Weird or Confusing

O platformă prin intermediul căreia veţi pătrunde în universul cumpărăturilor ciudate de pe eBay.

TheSymphony of Blockchain

Elementele vizuale vă pot ajuta să înțelegeți chiar și cele mai complexe tehnologii. Blockchain și criptomonedele fac furori în prezent. Symphony of Blockchain vă duce într-o explorare interactivă, vizuală și auditivă. Este o modalitate de a amesteca distracția online cu o doză de educație.

Blocurile 3D Bitcoin se mișcă și se extind pe fundal muzical. Faceți click pe fiecare bloc și acesta se deschide pentru a vă oferi mai multe informații.

The Passive Aggressive Password Machine (PaP Machine)

Să nu subestimăm valoarea unei parole puternice pentru a menține lumea IT-ului siguranță. PaP Machine este un proiect care vă poate scoate rapid din plictiseală cu feedback-ul său amuzant și sincer cu privire la puterea parolelor dvs.

Arbitrary Awards

Știați că majoritatea premiilor sunt plătite? Ei bine, dacă ştiai, atunci asta îți spune acest site. Dezvoltatorii de aici și-au făcut propriile premii și ți-au oferit o platformă pentru a-ți face cadou una cu numeroasele opțiuni disponibile.

What Came First

Capul unui schelet cu o țigară aprinsă sau călătoria lui Neil Armstrong în spațiu? Acest joc distractiv vă cere să ghiciți care a fost primul. Premisa simplă ar putea fi poarta ta de intrare către cunoaștere și te poate ajuta să-ți folosești plictiseala în mod creativ.

Experimentul Google vă oferă două opțiuni și trebuie să o selectați pe cea care a venit cronologic înaintea celeilalte.

Redditle

Nu te vei plictisi ușor dacă intri pe Reddit. Una dintre cele mai mari comunități din lume are un subreddit pe fiecare subiect imaginabil. Una dintre cele mai bune modalități de a explora mai adânc este prin intermediul acestui motor de căutare Reddit. Redditle poate fi folosit pentru căutări mai ample sau pentru căutarea unui anumit subreddit.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu