6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto

miercuri, februarie 4, 2009 17:38
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, Tataraseni

 1. O dată ce te-ai pomenit cu nişte milioane de euro în cont, vei fi ca şi mort. Un defunct care va avea obrăznicia să trăiască şi să cheltuiască nejustificat din moştenirea rudelor. Un cadavru prosper, care se degradează mult prea lent sub privirile pofticioase ale unor jefuitori de morminte. Hai, tată, nu mai mori odată? – vor părea să spună copii în timp ce-ţi vor ura de sănătate.
 2. Vei începe să-ţi alungi prietenii, convins că te cultivă doar pentru bani. În schimb, noua ta viloaie se va umple de tagma linguşitorilor. Editorii se vor înghesui să-ţi publice versurile din liceu, gagicile scumpe te vor cotrobăi prin buzunar în timp ce-ţi vor lăuda virilitatea, colegii de facultate îţi vor scoate în evidenţă meritele intelectuale, dar te vor ruga să le sponsorizezi următoarea agapă. În final, te vei simţi ca un bancomat cu comandă vocală.
 3. Brusc, nevasta ţi se va părea oribilă, toantă, lipsită de orice eleganţă. În plus, vei fi convins că se-mbracă şi se încalţă ca o capră.
 4. Îţi va fi frică să cheltuieşti. Dacă totuşi îţi vei face curaj şi vei arunca o căruţă de bani pe un ceas Vacheron, vei fi frustrat luni la rând. Nu te vei putea obişnui cu ideea că o hârtie de 10 lei a devenit brusc una de 100.000 de euro. La dracu’, cu banii ăia ţi-ai fi putut lua o duzină de Logan-uri.
 5. Va trebui să te pui cu burta pe carte şi să pricepi sensul unor termeni de păsărească financiară, precum “dobândă de referinţă, leverage, margin call, currency futures, retrageri Fibonacci”. Crede-mă pe cuvânt, în scurt timp te vei simţi un imbecil şi-ţi vei pierde respectul de sine.
 6. La un moment dat, dacă vei supravieţui tuturor motivelor înşirate anterior, s-ar putea întâmpla chiar să mori. Şi-atunci, nu după mult timp, vei fi nu doar bogat, ci putred de bogat.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.4/2008.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto”

 1. Să râvnim la bunurile aproapelui (BOR – 2009) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2016 at 16:23

  […] 6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto […]

 2. România profundă urinează la Universitate | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2016 at 20:01

  […] 6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto […]

 3. Cum arată un film pentru cei cu IQ-ul mic | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 9:50

  […] 6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto […]

 4. De ce mint bărbaţii | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2016 at 10:01

  […] 6 motive pentru care merită să nu câştigaţi la Loto […]

Adauga un comentariu