Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul

luni, ianuarie 16, 2012 20:36

PSD, ciuma rosieMai mulţi jurnalişti de la televiziunea publică au făcut un sindicat şi au reclamat presiunile şi cenzura la care au fost supuşi în 2009, în timpul campaniilor la europarlamentare şi prezidenţiale.

Cel mai bun exemplu este ce s-a petrecut cu o seară înaintea alegerilor europarlamentare. Când vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat la ştiri, la ‘Tema zilei’, deşi era programată altă discuţie, pe teme sportive, şi deşi legea interzice campania electorală în preziua alegerilor. Mirosind lucrătura, producătorul de ştiri Doina Georgescu, editorul Adriana Gulea şi producătorul Dorin Muntean s-au opus acestei manipulări mediatice, dar au fost forţaţi de directoarea ştirilor, Mădălina Rădulescu, să-l înghită pe liderul pesedist în formatul emisiunii. Tot ce au putut face cei trei a fost să refuze să le apară semnătura pe generic.

Cazul a fost luat în vizor de CNA, care a şi sancţionat TVR pentru acest invitat manipulator, dar a ajuns şi la urechile Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR. Comisia le-a dat dreptate jurnaliştilor, dar nu a decis vreo sancţiune la adresa directoarei care a impus manipularea. Nervoasă, madama nesancţionată a avut tupeul să-i ameninţe cu sancţiuni pe cei trei ziarişti, sancţiuni pentru onestitate, cum ar veni.

Am uitat să spun că Mădălina Rădulescu deţine cu titlu de interimat postul de şefă, metodă care se practică la vreo 60% din posturile de conducere ale TVR, pentru a evita concursul de instalare. Nici la TVR Info şi TVR 3, apărute dintr-o necesitate acută de informare – nu-i aşa? – concursul pentru ocuparea postului de conducere nu a fost considerat necesar. Nu-i de mirare că, în timpul campaniei prezidenţiale, TVR, cu toate posturile sale, nu a transmis nimic de la mitingul de protest al timişorenilor revoltaţi că PSD voia să-şi aroge Revoluţia cu martirii Timişoarei la pachet. Şefii numiţi prin concursul politic al împrejurărilor şi-au făcut treaba în acest sens, iar Alexandru Sassu merită toată admiraţia telespectatorilor care au crezut ca proştii în vorba lui Dinescu, ‘Fraţilor, am învins!’. (Alexandru Căutiş, ‘Academia Caţavencu’, 2010)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul”

 1. Cum dezinformeaza rusofonii populatia Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 11:38

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

 2. Comuniştii, făuritori de ‘democraţie’ în România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 16:14

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

 3. Cum au furat PSD-istii in Romania | A șaptea dimensiune says:

  martie 20th, 2016 at 16:32

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

 4. Viata unui politist distrusa de un deputat PSD | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 8th, 2016 at 21:09

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

 5. Cum ar fi fost Romania daca lovitura de stat din 2012 reusea in intregime | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 19:48

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

 6. Cristian Panait, inainte sa moara: „Cainele asta de Ponta m-a omorat!” | A șaptea dimensiune says:

  august 25th, 2016 at 20:49

  […] Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul […]

Adauga un comentariu