Cum au fost asasinaţi martorii Evenimentelor din 1989 de către regimul KGB-istului Ion Iliescu

luni, decembrie 5, 2016 18:18
Posted in category Iliescu KGB

Ion Ilici IliescuS-au ocupat de aceste asasinate structuri ale fostei Securități, specializate în crime la comandă, precum: Secția K din Direcția VI Cercetări Penale a DSS (Departamentul Securității Statului), numărând, în 1989, 72 de cadre, dintre care 36 de ofițeri; UM 0195 de Contrainformații externe, cu 451 cadre, dintre care 386 ofițeri, comandată de gral. mr. Ioan Moț și comasată cu DIE/CIE (UM 0544). Aici avem ca reper dosarul K/103/0666 – 143/1987; grupul Z al DIE din Berlinul de Est, aflat sub comanda KGB (Spețbiuro).

Morți suspecte sau, dacă vreți, persoane incomode pentru regimul KGB-istului Ion Iliescu

Martori importanți ai Evenimentelor din 1989 au fost găsiți morți în zilele, săptămânile, lunile și anii următori așa-zisei Revoluții din 1989. Și sunt doar o parte dintre ei, cei cunoscuți și care au putut fi identificați. O altă parte necunoscută rămâne învăluită în mister. Așa s-a clădit regimul mafiot PSD-ist de azi, început de Ilici Iliescu și continuat de Adrian Năstase, Victor Ponta și Liviu Dragnea. Haideți să ne amintim de cei uciși pentru că puteau vorbi despre adevărații vinovați de masacrul din 1989.

 • Constantin Nuță
  Fost gral. mr. adjunct al Ministerului de Interne și șef al Inspectoratului General al Miliției (IGM), doborât la 23.12.1989 de tirurile unei baterii antiaeriene, lângă Alba Iulia, în timp ce se deplasa cu elicopterul. În acelasi elicopter se afla și fostul gral. mr. Velicu Mihaela, adjunct al șefului IGM, ucisă și ea în aceleași condiții.
 • Petre Moraru
  Colonel, locțiitor al șefului IGM, fost comandant al Direcției VI Cercetări penale din DSS, spânzurat în arest la Timișoara.
 • Marin Ceaușescu
  Șeful Agenției Comerciale Române din Viena, placa turnantă a tuturor afacerilor valutare ale dictatorului. L-au sinucis prin spânzurare la 28.XII. 1989 și hoitul a fost ciopârțit de dr. Bauer din Viena și apoi la IML, de medicul legist Valer Popa. În urma sa au rămas pe drumuri câteva miliarde de dolari, despre care se presupune că aua juns la fosti securiști, astăzi foarte bogați, precum Dan Voiculescu. Mai mult, din acești bani au fost finanțate toate campaniile electorale ale KGB-istului ce a pus mâna pe putere în 1989, Ion Iliescu.
 • Emil Macri
  Gral. mr., șef al Direcției II Contrainformații economice din DSS, decedat în condiții suspecte la 18.04.1991.
 • Gică Popa
  Gral. mr., fost președinte al completului de judecată al Ceaușeștilor, a fost sinucis într-o unitate militară, la un an și jumătate de la pronunțarea sentințelor. Au pățit la fel avocatului lui Ceausescu și medicul care i-a transportat pe Ceaușești de la Titu la Târgoviște, iar mai mulți militari din unitatea de la Târgoviște, unde au fost împușcați Ceaușeștii, au murit în condiții suspecte, după lăsarea la vatră.
 • Cerbu și Marin Bălteanu
  Ambii gral. mr. au făcut au fost ajutați să faca infarct și au decedat.
 • Ștefan Ispas
  Gral. mr., comandantul Academiei Militare Tehnice, a facut, în mod suspect, comoție cerebrală și a murit.
 • Petre Ioniță
  Colonel, comandantul Trupelor de jandarmi, mort în condiții suspecte.
 • Gheorghe Bărbieru
  Căpitan, cercetaș în Batalionul 404 DIA și care i-a asigurat garda generalului Gușă la revoluție, a murit în aprilie 1990, într-un bizar accident de circulație. Încă un cercetaș din Batalionul 404, care i-a asigurat generalului Gușă legătura la Timișoara, s-a înecat la malul Mării Negre, într-o apă de o jumătate de metru.
 • Au decedat în condiții suspecte, începând din 1990, peste 20 de revoluționari, dintre cei care au luptat în CC al PCR, între 22 – 26 (28) decembrie 1989.
 • Darian Ionescu
  Maior în Direcția V a DSS, anchetat pentru terorism într-o unitate de aviație. Eliberat din lipsă de probe este ucis prin înjunghiere la 12.02.1990.
 • Ștefan Gușă
  Gral. col., fost șef al MStM, fost comandant al Armatei a II-a Buzău, a decedat în mod suspect la 28.03.1994, în urma unui cancer osos.
 • Gheorghe Ardelean
  Colonel în CIE (DIE) și din 1986 șef la USLA, decedat în condiții suspecte la 15.06.1993, într-un spital din județul Bihor.
 • Nicolae Doicaru
  Gral. mr., fost director DIE, sinucidere suspectă în 1993.
 • Ion Lazăr
  Maior în Direcția V a DSS, a pilotat la 22.12.1989 unul din cele două elicoptere MI-17, care au asigurat fuga dictatorului. A decedat într-un accident de mașină la 13.06.1990.
 • Vasile Maluțan
  Col. (r) în Direcția V a DSS, pilotul care i-a transportat la 22.12.1989 pe Ceaușești la Boteni, via Snagov. S-a prăbușit cu elicopterul la 26.05.1995, la Fundulea.
 • Ștefan Andreescu
  Întreprinzător, probabil ofițer acoperit în fosta DSS, participant la revoluție, prieten al generalului Cernat, împușcat cu 9 gloanțe în fața locuinței din str. Precupeții Vechi, în primăvara anului 1992. Asasinatul n-a fost elucidat și nici revendicat.
 • Alexandru Stark
  Readctor TVR, implicat în revoluție și decedat de cancer la Paris, în 1993.
 • Virgil Tatomir
  Redactor TVR, implicat în revoluție, coautor la serialului “Revoluția română în direct”, decedat în 1992 de infarct miocardic.
 • Victor Pleșcan
  Secretar II al Ambasadei Federației Ruse la București, implicat, probabil, la revoluție, a fost înecat la Neptun, la 21.08.1992.
 • I. Șpan
  Locotenent, șeful Serviciului Circulație din Poliția județului Maramureș, s-a împușcat în 1990, fiind implicat într-o afacere cu pașapoarte în alb.
 • Ioan Târpea
  Colonel, fost șef al Serviciului Circulație din Poliția județului Maramureș, sinucis prin împușcare de la 20 de metri, la 23.04.1993.
 • Dragoș Trașcu
  Lt. col., adjunct al Direcției Pașapoarte și Poliție Frontieră din IGP, se împușcă în cap cu o armă de vânătoare, la 13.05.1995.
 • Mircea Juravle
  Șef al Secției Cercetări Penale din Inspectoratul județean al Poliției Botoșani, se spânzură la 15.05.1995.
 • Gheorghe Ungureanu
  Lt. col., ofițer în Secția Cercetări Penale din IJP Iași și fost șef al Poliției Municipiului Iași între 1991-1994, se spânzură la sfârșitul lunii mai 1995.
 • Toți cei 6 polițiști amintiți mai sus erau implicați în afacerile de frontieră ale partidului de guvernământ din acea vreme (PDSR, actualul PSD), asigurând bani negri pentru finanțarea partidului.
 • A mai decedat în condiții suspecte și Cornelia Pinta – avocata lui Ioan Stoica în procesul CARITAS.
 • Ion Radu
  Viceprim-ministru în 1989, sinucis cu armă de vânătoare la 10.05.1995.
 • Radu Bălan
  Membru supleant al CPEx (Comitetul Politic Executiv), răpus de cancer.
 • Ioan Totu
  Membru supleant al CPEx, fost ministru de externe, externat prin spânzurare.
 • Nicolae Giosan
  Fost președinte MAN (Marea Adunare Națională), atac de cord.
 • Gogu Rădulescu
  Membru CPEx, răpus pur și simplu.
 • Miu Dobrescu
  Membru CPEx, căzut din dragoste de țară.

Articol preluat din “Academia Catavencu”, nr. 187/1995, autor Cornel Ivanciuc.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

14 Responses to “Cum au fost asasinaţi martorii Evenimentelor din 1989 de către regimul KGB-istului Ion Iliescu”

 1. Romanii idioti, votanti PSD, se vand singuri rusilor, nu trebuie sa-i vanda americanii sau englezii | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 17th, 2016 at 19:06

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 2. Cum au asigurat Ion Iliescu si KGB-istii sai perpetuarea comunismului dupa 1989 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 22nd, 2016 at 19:21

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 3. Ion Iliescu, cine-a tras in noi dupa 22? | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2016 at 10:43

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 4. Iunie 1990: justitia KGB-istului Iliescu a bagat in puscarie, pentru 23 de ani, un om nevinovat | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2016 at 14:54

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 5. La mineriada din 1991, SPP-ul KGB-istului Iliescu a folosit substante toxice de lupta interzise prin Conventia de la Geneva | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2016 at 13:06

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 6. Cum facea Mafia legea in Romania guvernata de partidul KGB-istului Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2016 at 12:08

  […] Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu […]

 7. Toderita says:

  iulie 23rd, 2018 at 21:06

  In 1990 am bănuit de planurile Moscovei și a lui Iliescu , care urmau sa distrugă România pentru o suta de ani.Atunci am hotărât sa părăsesc țara in care m-am născut. Verigile lanțului bolșevic Iliescu P Roman ,Nastase ,Voiculescu si încă alți o suta , pregătesc președinția și puterea lui ion de a kastiga cel puțin doua mandate,. Și așa a și fost. Prostimea alege și câștiga . România este distrusă . Corupția atinge toate structurile, Politicieni, șefi de partide, directori, justiție,procuratura, biserica, 90% dintre aceștia sunt contaminați de corupție . Azi avem un parlament de hoți , ticăloși , mafioți pregătiți de iliescu și care nu vor binele României . In 1990 trebuia sa se facă trei lucruri . Schimbarea banilor, autobenzi, și o justiție buna . Astea putând sa schimbe totul in țara . Banii lui Ceaușescu nu mai puteau fi folosiți de ticăloși . Pe autostrăzi curgeau turiști și totodata bani, mulți bani. Și justiția oprea corupția , și punea ordinea . Azi nu văd un viitor bun pentru Ro . Sau poate p. poporul se va trezi . Iar copiii lui Iliescu sa fie scoși din ori ce funcție de conducere.

 8. Rock says:

  septembrie 17th, 2018 at 22:33

  VELICU MIHALEA,adjunctul lui Nuta. Nu Mihaela !

 9. Dragomir Vlad says:

  iunie 5th, 2019 at 16:23

  Puteti mentiona si Dragomir Nelu Aristide

 10. Drăgușin Gheorghe says:

  iunie 6th, 2019 at 17:39

  Nimic despre col.Trosca și subalternii din ABI-uri?!

 11. Cetatean says:

  iunie 9th, 2019 at 12:45

  Ioan Petru Culianu lipsește din lista .

 12. Anonimus says:

  iulie 5th, 2019 at 9:12

  Merită adaugat pe listă și actorul Horia Căciulescu, împușcat în frunte, in a doua zi de „revoluție”, la volanul mașinii sale, pe un bulevard din București. Era ofițer acoperit pe relația cu RFG

 13. Florian Jipa says:

  noiembrie 3rd, 2019 at 20:31

  Grav !!!

 14. Cimpoeru Constantin says:

  februarie 27th, 2021 at 15:39

  Acest bolsevic trebuie jupuit de viu

Adauga un comentariu