Ponturi şi pariuri baschet

duminică, februarie 12, 2023 7:27
Posted in category Diverse

Ponturi baschet

Personal, uneori baschetul mi se pare mai atrăgător decât fotbalul. Poate şi de aceea baschetul este atât de iubit în Statele Unite, dar şi în multe ţări din Europa. Aşa încât m-am hotărât să trec la ponturi si pariuri baschet, atunci când vine vorba despre a-mi încerca norocul (deşi este mai mult ştiinţă şi inspiraţie, decât noroc) în lumea pariurilor sportive.

Cel puţin, la baschet, te poţi baza pe inspiraţia jucătorilor, a vedetelor, care sunt mult mai predictibile decât vedetele de la fotbal, vedete care au şi zile proaste, în care nu joacă nimic. Mai mult, dacă ar fi fost să aleg un sport pe care să-l practic din plăcere pură (evident, am ales fotbalul când eram copil, c-aşa-i la noi), acela ar fi baschetul. Deşi nu stau grozav la capitolul înălţime, la cei 1,73 metri ai mei, mi-ar fi plăcut să practic acest sport minunat, nu numai să caut ponturi baschet cât mai inspirate.

Baschetul are şi o istorie extrem de interesantă. Baschetul a apărut în Statele Unite, fiind singurul sport american la care se cunoaşte inventatorul. În decembrie 1891, James Naismith scria primele 13 reguli ale acestui sport la o şcoală din Springfield, Massachusetts.

În primele meciuri, fiecare echipă avea nouă jucători, iar fiecare jucător încerca să arunce o minge de fotbal în coşurile amplasate în capetele sălii de sport, iar dacă mingea intra în coş, se făcea o mică pauză pentru ca mingea să fie scoasă din coş de un angajat cu o scară.

Primul meci cu public a avut loc în anul 1892, pentru ca apoi acest nou sport la acea vreme să se răspândească rapid în Statele Unite, mai ales în asociaţiile religioase şi colegiile americane. Primul meci între două colegii americane s-a jucat în 1895. Un an mai târziu, în 1896, a avut loc şi primul meci feminin de baschet, în care Universitatea Stanford a învins U.C. Berkley.

Prima ligă profesionistă de baschet din SUA a fost înfiinţată în 1898, pentru ca şapte ani mai târziu, în 1905, să apară primele plase de baschet, înlocuind astfel coşurile de unde erau scoase mingile cu ajutorul unei scări.

La 20 martie 1897, are loc primul meci de baschet în care au evoluat 5 contra 5 jucători, nu 9 contra 9 cum era până atunci.

Odată cu primul război mondial şi cu debarcarea trupelor americane în Europa, baschetul ajunge şi pe bătrânul continent. În 1919 are loc primul turneu internaţional de baschet din Europa, la Paris, la acest turneu participând Franţa, Italia şi echipa soldaţilor din SUA.

Începând cu anul 1920, Legiunea Străină prezentă în Africa exportă acest sport pe continentul african, mai ales în nordul Africii.

În 1930, baschetul era practicat în multe ţări de pe diverse continente, de la China şi Japonia până la Grecia, Iran, Siria sau Liban.

Consacrarea oficială a baschetul ca ramură sportivă se produce în 1936, atunci când baschetul este inclus în programul Jocurilor Olimpice de la Berlin.

Baschetul este un sport fascinant, în care regăsim frumuseţea caracterului sportivului şi unicitatea talentului, plus munca intensă de la antrenamente. Privindu-l, avem un motiv în plus să alegem ponturi şi pariuri baschet, adică să folosim platforma ponturisipariuri.com.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu