Despre şcoală şi societate

luni, mai 6, 2024 17:22
Posted in category Educatie

Puşcăriaşul Dan Voiculescu, fost turnător la Securitatea comunistăÎn societăţile civilizate şi evoluate, şcoala se ocupă de educaţia de bază. Continuitatea acestei educaţii este asigurată de societate în ansamblul său, prin presă, în principal, dar nu numai.

În România, lăsând la o parte păcatele şcolii (o să revin la subiect), continuitatea educaţiei de către societate este ZERO, chiar negativă.

Ce fel de aducaţie oferă aşa-zisa presă din România, cea care, pe lângă manipulare şi dezinformare, prezintă doar ţigăneli, piţipoance, cocalari, analfabeţi de la care nu ai ce învăţa?!

Ce fel de educaţie oferă sistemul politic românesc, cel care, prin borfaşul puşcăriaş Liviu Dragnea, promova în funcţii înalte ale statului român personaje precum Viorica Dăncilă, o nulitate intelectuală, care a comis zeci de gafe majore?!

Ce fel de educaţie oferă învăţământul superior românesc, populat cu personaje care eliberează diplome unor analfabeţi?!

Ce fel de educaţie oferă instituţii importante ale statului român, responsabile cu doctoratele şi alte titluri academice, din moment ce nulităţi absolute ajung să aibă titlul de doctor în cele mai diverse domenii?!

Şi nu în ultimul rând, poate chiar cel mai grav, ce educaţie oferă sistemul judiciar din România, acolo unde ajung în funcţii şpăgari numiţi pe criterii politice, care eliberează infractori sau sunt sclavii mafioţilor din politică?!

România regimului Iohannis, cu PSD+PNL la guvernare, este o societate croită pe model ceauşist, adică pe hârtie totul e roz (avem legi, avem instituţii, avem gargară politică, avem guvernare pro-europeană), dar în realitate nimic nu funcţionează, suntem un regim aproape putinist, mai lipsesc crimele stradale, dar nu e departe momentul.

Desigur, învăţământul preuniversitar are păcatele sale, nu se poate spune că nu are nicio vină, dar a da vina exclusiv pe şcoală (clasele 1-12) pentru tot răul din societate mi se pare o aberaţie.

O şcoală nu este nici mai bună, nici mai rea decât societatea în care evoluează. Vrem o altă societate şi implicit o altă şcoală? Dacă da, venim la vot şi eliminăm actuala clasă politică, ce a făcut atât de mult rău României din 1989 până astăzi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu