A şaptea dimensiune pe Facebook (CDLXIX)

vineri, ianuarie 21, 2022 19:04

Coada in dictatura comunista
2 mai 2020

„Tovarăși, să fie clar! PCR vă dă, dar nu vă bagă în sacoșă. Vreți ouă de Paște? Stați la coadă ore-n șir, iar când „se bagă”, lăsați vrăjeala cu civilizația, că nu ține de foame. La luptă, tovarăși!”

Texte postate pe Facebook de-a lungul timpului (câteva exemple).

Comunismul este, în mod evident, un sistem criminal. Nu există comunism “bun” şi comunism “rău”. Dar, la fel de adevărat, este altceva: în timp ce sârbii aveau magazinele pline (la fel ca ungurii, polonezii sau cehii) în anii ’80, în dictatura stalinistă a ajutorului de cizmar Nicolae Ceauşescu făceai foamea (pâinea, zahărul, uleiul şi alte alimente de bază erau la cartelă, mai ceva ca în vremuri de război). Apoi, tot la sârbi, era program TV acceptabil: filme occidentale, muzică occidentală, meciuri de fotbal etc., în timp ce în România comunistă a Clanului Ceauşescu erau 2 ore de program TV cu emisuni omagiale la adresa cuplului Ceauşescu.

Cenzura şi minciuna – sufletul nepieritor al comunismului. Acum şi pe Facebook, reţea de socializare capitalistă. Nu-i aşa că istoria este extrem de ironică?! Postacii ciumei roşii şi pupincuriştii dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu folosesc Facebook, brand american, pentru a-ţi băga pumnul în gură, după ce, până în decembrie 1989, te băgau la puşcărie dacă vorbeai ce nu trebuie.

Aţi reuşit, şobolanilor, să-mi închideţi gura 30 de zile. Sper că sunteţi mulţumiţi?!

Multe şi mari sunt ciudăţeniile acestui stat ratat numit România. Una dintre ele. În Românica suntem îndemnaţi tot timpul să ne amintim de genocidul evreilor, dar de genocidul comunist nu aminteşte nimeni. Inclusiv ziaristul independent Sabin Gherman, pe care îl mai urmăresc uneori, ne îndemna să mergem să vedem locurile unde au fost exterminaţi evreii, doar ei contează, românii ucişi de comunişti fiind total neimportanţi pentru acest (de)formator de opinie.

Deşi am mai spus-o, sunt nevoit să repet: toate comentariile în care regimul criminal comunist este scuzat, apărat, apreciat, comparat etc. vor fi şterse. Pe această pagină nu se aduc elogii gulagului bolşevic. Pupincurişti au comuniştilor criminali, dacă plângeţi după lagărul comunist, în care spuneţi că era bine, emigraţi dracului în Coreea de Nord. Şi dacă tot veni vorba, Facebook-ul e brand american, rezultat al libertăţii capitaliste. De aceea, pupincuriştii lui Ceaşcă, dacă n-aţi fi nişte curve nenorocite, cu fundul în două bărci, nu v-aţi face cont pe Facebook, ci aţi citi doar gazeta de perete a întreprinderii şi v-aţi delecta doar la vederea caricaturile din “Urzica”. Şi aţi circula doar cu Daciile făcute în România comuistă, după ce securiştii au furat din Republica Democrată Germană (Germania comunistă) nişte patente pe care le-au modificat în România comunistă. Să mă scuze ceilalţi cititori, da’ nu pot să mă abţin când văd câte un diliu care apără lagărul comunist.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu