A şaptea dimensiune pe Facebook (CDLXXXVIII)

duminică, februarie 13, 2022 9:31

Coada in dictatura comunista20 mai 2020

Traian Crudu: “Stăteai la cozi cu orele. Așteptai să vină pâinea. Nu cât doreai tu. Nu tată! Pâine la cartelă. Pâinea pe care brațele tale o munceau.

Nu te-ai supărat. Erai bucuros că ai prins un litru de lapte, o bucățică de carne (de multe ori era un simplu os) și n-ai ridicat capul din pământ atunci când nevasta „conducătorului iubit” te alinta, spunându-ți vierme ori șobolan.

Ți-a fost rușine, ți-a fost frică până când… până când n-ai mai răbdat! N-ai mai răbdat și-ai ieșit în stradă. Atunci ai devenit deodată un… huligan!

N-ai ținut cont de vorbele unui dictator și-ai mers mai departe spre libertate. Oo! Ai fost atât de aproape! Până când… până când a venit un altul să te mintă, să-ți fure acea fărâmă de libertate.

Ai spus: „Aceasta nu se poate!”. Și-ai mers din nou în stradă, să-ți cauți a ta dreptate. Din huligan ai devenit golan. Tu! Omul care în țara asta le-ai făcut pe toate: fabrici, uzine, șosele, blocuri sau căi ferate. Tu ai muncit, ai răbdat… în tot acest timp ei aveau de toate.

Pentru că da, tu, viermele, șobolanul, huliganul ori golanul de ieri… azi ești respectat la fel ca la-nceput. Nu ești niciodată „domnul” pentru ei; nu ești nici acel „tovarăș” pe care ți-l aruncau din colțul gurii, conducătorii de atunci, iar pe tine te obligau să-l spui cu orice ocazie!

Pentru ei ești același vierme de atunci; ești „ăsta” de care au nevoie să-i voteze! Noi suntem „ăștia” care îi slujim an după an. Suntem „ăștia” care ne-nchinăm la proști și întoarcem capul în cealaltă parte când banda asta de hoți își vâră mâna în sacul nostru cu merinde!

Tu, dacă vrei, poți să taci… Ți-e frică sau rușine. Rămâi un „ăsta” care votează proști. Să nu te miri dac-o veni un timp când nimeni nu te va mai apăra de proști, de hoți…”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu