A şaptea dimensiune pe Facebook (CLXXV)

vineri, februarie 26, 2021 9:15
Posted in category Educatie

Icoane facatoare de minuni2 octombrie 2018

De-a lungul și de-a latul istoriei, milioane de oameni au fost masacrați în numele religiei. Inclusiv a religiei creștine.

Desigur, fiecare cult religios va considera că au fost “mici” scăpări, abateri de la doctrina respectivului cult. Chiar credeți că sunt importante, pentru cei uciși, asemenea justificări?

De exemplu, dacă urmăriți istoria cruciadelor (sunt și documentare pe această temă), veți vedea cum creștinii Occidentului de atunci, îndemnați de un Papă ucigaș, au macelărit zeci de mii de musulmani, inclusiv femei și copii, punând încă de atunci ura între creștini și musulmani.

Omenirea poate progresa numai dacă religia este considerată o chestiune personală, fără nici un fel de implicatii publice. Religia trebuie eliminată total din viața publică a unui stat normal, civilizat, fiind, până la urmă, o chestiune de suflet și nu o metodă de a face bani, afaceri etc., pe spinarea fraierilor.

Cultul religios trebuie să existe exclusiv din contribuțiile membrilor săi, orice altă finantare fiind interzisă. Doar așa se elimină posibilitatea unei nefaste combinații între fanatismul religios și prostia omenească, veșnică și fără leac.

Ai chef să crezi în Ceva, e problema ta, cotizează la acel Ceva, dar nu mă obliga și pe mine să particip la afacerile tale.

Atrocitățile din lumea musulmană se întâmplă tocmai din cauza faptului că statul se confundă cu religia, iar dogmele religioase sunt aplicate de niște criminali în serie, ce ar trebui vânați precum cei mai căutați teroriști.

Cum poți crede că apartenența la o anumită sectă religioasă îți dă dreptul să ucizi și să maltratezi alți oameni? Ce argument mai puternic decât acesta se poate aduce în privința eliminării religiei din viața publică?

Scoateți religia din școlile publice dacă vreți un stat fără fanatism religios și indobitociri în masă.

Nu faceți din copiii de azi viitorii cotizanți la averile imense ale clerului ortodox!

Lăsați-i să descopere credința cea vie în mod natural, prin propriile trăiri.

Tradiția nu înseamnă nimic mai mult decât niște prejudecăți care îngrădesc libertatea umană.

Vedeti mai mult aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu