A şaptea dimensiune pe Facebook (LXXXVII)

duminică, noiembrie 22, 2020 9:21
Posted in category Mass-media

Originea raului3 iunie 2018

Viorel Moţoc (Academia Catavencu): „La puşcărie, cu soră-mea

Cariera de vedetă penală şi mediatică a sorei mele a început imediat după 13-15 iunie. Au năvălit minerii în Universitate, au prins-o pe golancă şi i-au dat o bătută zdravănă. Au scos-o în şuturi, de la etajul trei până în Piaţă. Cel mai tare a durut-o când i-au turnat lapte-n cap nişte feseniste – ‘Curvo, curvo! – şi abia au prididit poliţaii s-o arunce în dubă. S-a trezit la pârnaie, la Măgurele. Era o puştoaică inocentă, pe atunci, în anul I la Litere.

Nu ştia nimeni nimic de soarta ei. Am căutat-o vreo două zile prin oraşul înţesat de ortaci. Am sunat la Morgă – nu era nici acolo. M-am întors la cămin în Grozăveşti şi am dat peste soră-mea. Se întorsese. Vie. Ca o floricică – doar cu un ochi umflat şi nişte vânătăi urâte pe cocoaşă. Îi lipsea doar geaca nouă şi geanta cu ochelari, acte şi banii de bursă.

A stat ascunsă la nişte prieteni, până s-au mai liniştit lucrurile. S-au întors şi ceilalţi colegi, care din spitale, care de la bulău. Ulterior, unii aveau să plece cât mai departe de România. Alţii au luat-o razna, loco. Timpul a trecut, am terminat facultatea, am ajuns oameni cu serviciu, au mai trecut nişte ani.

La un moment dat, nu ştiu precis când, au început să-mi cheme sora la Parchet. Nu ca s-o cerceteze, ca procurorii de la Măgurele. Din contra, ca s-o audieze în calitate de parte vătămată în Procesul Mineriadei. A tot dat declaraţii, mai des sau mai rar, în funcţie de variaţiile atmosferei politice. În urma unei citaţii, a mers şi până la Rîmnicu Vîlcea să dea cu subsemnatul, pe banii ei. Se mai caută vinovaţii, până se prescrie cazul.

Cât despre declaraţiile de presă, aici s-a scos. A dat la radio, televiziune, presă scrisă, ‘almanahe’, ba chiar a apărut şi-n cărţi. Când se apropie un 13-15, ţârrr, o sună cineva din mass-media. Mai demult, nişte nemţi i-au oferit chiar 50 de mărci ca să filmeze un remember în Piaţa Universităţii. S-a săturat, nu mai vrea. De două decenii tot dă declaraţii, în timp ce vinovaţii s-au învârtit pe tăcutelea, nepedepsiţi.

În 2010 a intrat în silenzio stampa. Scrie poveşti pentru copii, stă cu soţul şi fetiţa sa. A deranjat-o doar faptul că Adrian Cioroianu a scris că, după douăzeci de ani, Ion Iliescu rămâne personajul principal din Piaţa Universităţii. De aceea, în numele tăcutei mele surioare, am ţinut să vorbesc în rândurile de faţă, spre aducere aminte. Jos Iliescu, jos neocomunismul! Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne luăm ‘napoi România noastră!”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu