Amazon folosește acum AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru a rezuma recenziile clienților

sâmbătă, august 26, 2023 16:21
Posted in category IT

AI, Amazon

Cumpărați un produs de pe Amazon și doriți să vedeți ce cred alți cumpărători despre el. Dar este un produs popular care a are sute sau chiar mii de recenzii individuale. În loc să le citiți pe toate, veți putea acum să vedeți un rezumat generat de inteligență artificială, conceput pentru a cuprinde opiniile tuturor acelor cumpărători.

Recent, Amazon a anunțat lansarea oficială a noii sale opțiuni AI. Acum disponibilă doar pentru o secțiune de cumpărători de pe dispozitive mobile din SUA, tehnologia AI va oferi un scurt paragraf pe pagina cu detalii a unui produs, evidențiind caracteristicile de bază și rezumand sentimentul general al clienților. Evidențierile generate de AI vor permite, de asemenea, alegerea un anumit atribut al produsului, cum ar fi „ușurința de utilizare” sau „fiabilitatea” pentru a vedea fragmente din recenzii care menționează acest factor.

Compania a început să testeze noua caracteristică în iunie, dar acum a lansat-o pe o arie de consumatori mai largă. Dacă opțiunea este disponibilă pentru un produs pe care îl vizualizați, deasupra recenziilor reale va apărea o secțiune de recenzii ale clienților, cu un scurt rezumat și o notificare că este generată de AI din textul recenziilor clienților. Selectarea unuia dintre atributele de sub paragraf afișează un rezumat concentrat pe acel factor și scurte fragmente din mai multe recenzii ale clienților.

Amazon nu este singurul retailer online care oferă rezumate ale recenziilor produselor generate de inteligență artificială. Tot recent, Newegg a anunțat că folosește ChatGPT pentru a condensa recenziile clienților în mici fragmente cunoscute sub numele de Review Bytes (Octeți de revizuire), însoțite de paragrafe mai lungi create de AI. Deocamdată, opțiunea este accesibilă doar pe versiunea desktop a site-ului Newegg și numai pentru produsele care au un anumit număr minim de recenzii.

Dar folosirea inteligenței artificiale pentru a genera rezumate ale recenziilor clienţilor declanșează câteva întrebări. În primul rând, poți avea încredere că AI reflectă cu acuratețe numeroasele recenzii pe care le rezumă? În al doilea rând, cum evită sau exclude AI recenziile false?

Pentru a răspunde la prima întrebare, Amazon a spus doar că va continua să testeze și să își ajusteze modelele AI pentru a îmbunătăți experiența. În ceea ce privește a doua întrebare, recenziile false sunt o problemă care afectează Amazon și clienții săi de ani de zile. Și este o problemă pe care compania continuă să încerce să o combată.

Amazon a mai spus că va continua să investească în resurse pentru a opri recenziile false înainte ca acestea să apară. Pentru a detecta recenzii frauduloase și comportamente neobișnuite, compania folosește modele de învățare automată pentru a analiza mii de baze de date, inclusiv relațiile cu alte conturi, activitatea de conectare și istoricul recenziilor. În plus, se folosesc instrumente de detectare a fraudei pentru a analiza și a preveni recenziile false. Și pentru noile rezumate AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), Amazon a spus că încorporează doar recenzii de încredere, din achiziții verificate.

Amzon a intentat, de asemenea, procese împotriva broker-ilor de recenzii false care contactează clienții prin site-uri web, rețele sociale și servicii de mesagerie și îi determină să scrie recenzii false în schimbul banilor sau a unor produse gratuite. În 2022, Amazon a blocat apariția online a peste 200 de milioane de recenzii false.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu