Apple brevetează o „reîncarnare” modernă a primului său computer

duminică, februarie 27, 2022 9:17
Posted in category IT

Apple, computer in tastatura
Un nou brevet publicat recent sugerează că Apple explorează ideea de a construi un nou Mac all-in-one construit în interiorul unei tastaturi. Aproape ca o versiune modernă a Commodore 64 sau a primului computer Apple.

Publicat săptămâna aceasta de către U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) – Oficiul SUA pentru Brevete și Mărci -, acesta este un nou tip de „calculator Apple într-un dispozitiv de intrare” (computer in an input device). Brevetul explică acest nou produs ca fiind „toate componentele unui computer de înaltă performanță” (all the components of a high-performance computer) integrate într-o tastatură Apple Magic sau, eventual, un Magic Mouse, și funcționează cu orice afișaj (display).

Imaginile din brevet sugerează un dispozitiv foarte asemănător cu actualul Apple Magic Keyboard, doar puțin mai gros pentru a găzdui o tavă în partea de jos cu toate componentele computerului. În plus, se menționează că un singur port de intrare/ieșire ar primi energie și date, apoi se va conecta la alte accesorii prin Bluetooth. Înn esență, cineva ar putea transporta o tastatură minusculă la și de la serviciu, o poate conecta la display-uri externe și poate avea o experiență completă cu computerul din mers.

Primul meu gând a fost că arată ca o versiune modernă a computerului Apple original. Cu toate acestea, tehnologia, stilul și materialele s-au schimbat în mod evident. Este cu siguranță o idee captivantă și poate avea legătură cu căștile AR sau VR de la Apple.

Potrivit Apple, în timp ce brevetul se concentrează pe un computer din interiorul unei tastaturi, aceeași idee s-ar putea extinde la un trackpad, mouse sau alte accesorii externe. Din păcate, vedem tot timpul brevete bune pentru noi tehnologii care nu văd niciodată lumina zilei. Dacă Apple explorează ideea, nu avem însă nicio garanţie că acest tip de produs va fi produs vreodată.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu