Noutăţi Apple – anunţate la evenimentul din 18 octombrie 2021

marți, octombrie 19, 2021 20:51
Posted in category IT

Apple M1 Pro si Apple M1 Max
La evenimentul Apple „Unleashed”, ce a avut loc luni, 18 octombrie 2021, compania a anunțat noi MacBook-uri Pro de 14 sau 16 inci, noi procesoare M1 Pro și M1 Max, AirPod-urile de generația a treia și multe altele.

AirPod-urile de generația a treia

AirPod-urile originale din 2016 au revenit și au fost mai bune ca niciodată, cu o nouă reproiectare. În 2019, Apple a lansat AirPod-uri Pro cu un design intraauricular, anularea zgomotului și câteva alte lucruri, dar nu am primit prea multe actualizări la AirPod-urile originale până acum.

AirPod-urile de a treia generație de la Apple vin acum cu un design nou și tulpini mai mici, aceleași comenzi cu „senzor de forță tactilă” ca AirPod-urile Pro şi cu un nou mod Adaptive EQ, ca să nu mai vorbim de transpirație și rezistență la apă.

Aceste ultime AirPod-uri oferă acum 6 ore de viață a bateriei în loc de doar cinci, iar carcasa bateriei acceptă încărcarea fără fir și patru reîncărcări complete, oferind o redare continuă combinată de 30 de ore. Puteți comanda noile AirPod-uri de a treia generație Apple începând de astăzi la 179 USD și vor fi disponibile pe 26 octombrie.

Cipuri Apple M1 Pro și M1 Max

Anul trecut Apple și-a dezvăluit procesorul de calcul, M1, înlocuind cipurile AMD și Intel din laptopurile sale. Anul acesta, ei își dublează ideea cu doi procesoare extrem de puternice și capabile. Acestea sunt noile cipuri Apple M1 Pro și M1 Max.

La evenimentul din 18 octombrie 2021, Apple a vorbit mult despre putere, performanță, suport pentru mai multe afișaje și a împărtășit o grămadă de grafice care arată cât de rapide vor fi MacBook-urile cu M1 Max. De exemplu, Apple spune că procesorul M1 Pro este cu până la 70% mai rapid decât M1 original din 2020, oferind în același timp performanța GPU de 2 ori, suport de memorie de 32 GB și este capabil să aibă o lățime de bandă de 200 GB/s. În plus, vine în mai multe configurații până la o opțiune de procesor cu 10 nuclee.

Vedeta spectacolului este însă noul procesor Apple M1 Max. Promite să fie ultrarapid, având o memorie unificată de până la 64 GB,

Atât M1 Pro, cât și M1 Max au procesoare cu 10 nuclee. Apoi, pe frontul GPU, Pro face până la 16 nuclee, în timp ce Max acceptă până la 32 de nuclee.

Noi MacBook-uri Pro (cu porturi și crestături)

Poate că cel mai mare anunț al evenimentului este noua gamă Apple MacBook Pro complet reproiectată. Apple spune că acestea sunt „MacBook Pro supraalimentat pentru profesioniști”. Noile modele MacBook Pro de 14 și 16 inci nu vin doar cu mai multă putere datorită procesorului M1 Pro sau M1 Max din interior. De asemenea, vin cu unele schimbări utile față de generațiile anterioare.

Da, MacBook Pro vine acum cu porturi utile, în loc de doar USB-C, cum ar fi MBP de 16 inci. Aceste noi modele au USB-C, Thunderbolt, o mufă pentru căști de 3,5 mm, HDMI, un slot pentru card SD și portul de încărcare MagSafe returnat.

Mai mult, Apple a corectat greșelile și a eliminat ecranul LCD al barei tactile de deasupra tastaturii. Da, noul MacBook Pro (sfârșitul anului 2021) vine cu taste funcționale tipice și un buton TouchID dedicat.

Cu toate acestea, una dintre cele mai controversate schimbări este crestătura. La fel ca iPhone-urile, noile MacBook Pro de la Apple au afișaje ProMotion cu defilare impresionantă de 120Hz, dar există semn de întrebare, în legătură cu camera FaceTime de 1080p actualizată.

Noul MacBook Pro promite cele mai bune performanțe și durata mare de viață a bateriei. Vine în două dimensiuni, un model de 14 inci și 16 inci, un sunet mai bun, cu tweetere și woofere mai mari, o cantitate mare de energie, dar şi un preţ mai ridicat.

MacBook Pro de 14 inci are preţuri începând de la 1.999 USD, în timp ce la MacBook Pro de 16 inci preţurile încep de la 2.499 USD.

Câteva lucruri în plus

La evenimentul Apple s-au comunicat şi alte noutăţi, dar noile MacBook-uri și AirPod-uri le-au umbrit rapid. Pentru început, Apple a anunțat câteva culori noi și îngrijite pentru HomePod Mini, cu plăci și cabluri de control de bază potrivite pentru o experiență perfectă și colorată.

Apple introduce, de asemenea, un nou abonament vocal doar pentru Apple Music și îl va numi Planul Apple Music Voice. Este doar 4,99 USD pe lună și oferă un serviciu Apple Music mai accesibil celor care doresc doar să utilizeze Siri pentru a alege și reda muzică, mai degrabă decât interfața și aplicația de pe telefoane, tablete și laptopuri.

Legat de acest nou proiect, compania a confirmat noi liste de redare tematice personalizate pentru Apple Music de care vă puteți bucura cu ajutorul lui Siri. De exemplu, pur și simplu cereți-i lui Siri să „redea o listă de redare pentru cină” sau „o listă de redare relaxantă” pentru muzică perfect adaptată pentru orice moment sau ocazie.

Toate noile modele hardware Apple vor începe să fie livrate pe 26 octombrie 2021.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu