Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XXVI)

vineri, iunie 9, 2017 12:33
Posted in category Mass-media

Stiri

  • BAZA DE DATE care va schimba lumea pe care o ştim astăzi
    Big Data este numele dat de specialişti provocării aduse de stocarea şi analiza cantităţilor mari de date ale zilelor noastre, activităţi care nu mai sunt posibile cu instrumentele tradiţionale folosite până acum.
    Această bază de date uriaşă crează o revoluţie în management. După 17 ani în care internetul a schimbat paradigma de desfăşurare a afacerilor, iată că apare o nouă provocare pentru că firmele nu vor putea beneficia de Big Data decât dacă vor fi capabile să gestioneze schimbarea în mod eficient.
    Retailerii au învăţat deja cum să se folosească de datele clienţilor pentru a-şi conduce afacerile cu magazine fizice. Şi pentru asta au săpat în mormane de analize informatice în ultimii zece ani. Dar această bază de date, care schimbă modelul de afaceri al retailerilor, nu a ajuns cu adevărat „uriaşă“ decât în momentul în care a explodat piaţa de smartphone-uri şi a apărut dependenţa de reţelele de socializare.
    Dar ce face totuşi conceptul de Big Data atât de MARE? Este surprinzător faptul că 90% din datele lumii au fost create numai în ultimii doi ani. Pe glob există deja circa şase miliarde de abonaţi la reţelele mobile, ceea ce reprezintă 87% din populaţia lumii, Facebook a ajuns la 1,01 mld. de utilizatori, din care 604 milioane accesează lunar platforma de socializare de pe dispozitive mobile.
    Şi Big Data va deveni şi mai mare pe măsură ce traficul de pe smartphone-uri şi tablete îl va depăşi pe cel al dispozitivelor tradiţionale. Până în 2016 se preconizează că 61% din traficul pe internet va fi realizat prin intermediul dispozitivelor mobile şi doar 39% prin computere fixe. Dacă anul trecut volumul de date transferate difital a ajuns la 2,7 zettabytes, adică echivalentul a nouă milioane de galaxii, până în 2015 se estimează că volumul va fi de 7,9 zettabytes.
  • Apple, ținta celui mai mare atac cibernetic din istorie
    Apple Inc a fost recent atacată de hackeri care au infectat computerele Macintosh ale unor angajați, a spus compania marți printr-un comunicat fără precedent, descriind cel mai mare atac cibernetic care a vizat computerele Apple utilizate de corporații, transmite exclusiv Reuters.
    Hackeri necunoscuți au infectat computerele unor lucrători Apple când aceștia au vizitat un site pentru dezvoltare de softuri, care fusese infectat cu programe rău intenționate. Programele fuseseră proiectate pentru a ataca computerele Mac.
    Același program, care a infectat Mac-urile exploatând un punct slab dintr-o versiune a programului Java folosit ca plug-in pe browserele web, a fost folosit pentru a lansa atacuri împotriva Facebook, atac care a fost declarat vineri de cei de la rețeaua de socializare.
    Fisurile descrise de Apple marchează cel mai mare atac cibernetic din istorie la adresa companiilor care utilizează computer Mac. Tradițional, Hackerii au fost concentrați pe mașinile care rulează cu sistemul de operare Windows, dar ei și-au îndreptat gradual atenția asupra produselor Apple în ultimii ani, pe măsură ce compania a câștigat o cotă de piață mai mare în dauna Microsoft.
  • Apple lucrează la un nou dispozitiv revoluţionar
    Compania americană Apple lucrează în prezent la un nou dispozitiv revoluţionar, un ceas inteligent fabricat din sticlă curbată, care va rula sistemul de operare iOS.
    Zvonurile legate de lansarea unui astfel de ceas inteligent au fost preluate de publicaţii importante precum New York Times sau Wall Street Journal. Cei de la New York Times au scris că Apple testează un dispozitiv inteligent în formatul unui ceas de mână, fabricat din sticlă curbată în jurul încheieturii, iar cei de la Wall Street Journal sunt convinşi că ceasul va avea funcţii de smartphone. Nu se cunosc detalii legate de caracteristicile gadgetului, cât va costa sau când va fi lansat pe piaţă, ci doar că ceasul va folosi o versiune a sistemului de operare iOS, asemănătoare cu cea folosită pentru iPhone sau iPad.
    Zvonuri legate de lansarea unui dispozitiv denumit iWatch circulă de mai mulţi ani în presa internaţională. Acestea au fost reluate la sfârşitul anului trecut de un blog din China care anunţa că un astfel de ceas se află deja în producţie şi de fostul designer Apple, Bruce Tognazzini, care a scris pe blogul său despre caracteristicile unui astfel de dispozitiv.
  • Misiune cu echipaj uman spre Marte
    Milionarul american Dennis Tito, primul turist care a ajuns în spaţiu, a dezvăluit miercuri un proiect ambiţios, care vizează organizarea unei misiuni spaţiale cu echipaj uman la bord ce va fi lansată spre Marte în 2018. Misiunea va avea o durată de 501 zile, dar finanţarea ei rămâne incertă. Milionarul american nu a comunicat costul estimativ al acestui proiect, finanţat din donaţii private, însă a spus că nu contează pe o participare finan­ciară a NASA, agenţia spaţială americană.
    Robert Zubrin, preşedintele asociaţiei private Mars Society – care nu are însă nimic în comun cu acest proiect -, consideră că o astfel de misiune este posibilă „cu un buget de 1-2 miliarde de dolari“.
    Acest periplu istoric de 501 zile, care va include o survolare a planetei roşii la altitudinea de 160 de kilometri, este posibil graţie unei alinieri planetare care se produce la fiecare cinci ani“, plasând Terra şi Marte la cea mai mică distanţă dintre ele, a declarat într-o conferinţă de presă Dennis Tito, în vârstă de 72 de ani. În plus, acel zbor spaţial va coincide cu un ciclu de slabă activitate solară, permiţând o expunere mai mică la radiaţii – unul dintre cele mai mari pericole la care sunt expuşi astronauţii.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • In sfarsit, biserica a ajuns si in politica
    Dragi cititori, asteptarea a luat sfarsit: biserica si-a cumparat ministri (ca are de unde). Prin urmare, Ministerul Educatiei a venit cu propunerea ca religia in scoli, in clasele pregatitoare cel putin, sa fie OBLIGATORIE. Cu alte cuvinte, indiferent ca vrei sau nu, copilul tau va fi obligat sa asculte un profesor de religie care, dupa cum stim, ii va baga in cap mizeriile binecunoscute. Adica, pustiul tau care, la acea varsta are creierul ca un burete, va afla cum i se va imbolnavi mamica pentru ca el nu i-a dat jumatate de mar colegei de banca, cum ii va muri bunicul pentru ca-l pedepseste barbosul ca nu a impartit guma cu prietenul din fata blocului si asa mai departe. Si, bineinteles, va afla cum mersul si cotizatul la biserica il va scuti de toate aceste neplaceri. Pentru ca traim in era in care banul rezolva orice. Iti aduce inclusiv iertarea divina.
  • Specialiştii NASA au descoperit o nouă planetă, similară Terrei
    Specialiştii NASA au anunţat că telescopul Kepler a surprins imaginea unei planete ale cărei caracteristici sunt similare celor ale Terrei, scrie Daily Mail.
    Potrivit oamenilor de ştiinţă, planeta denumită KOI 172.02 are o rază de 1,5 mai mare decât cea a Pământului şi orbitează în jurul unei stele similare Soarelui.
    KOI 172.02 se află la o distanţă de trei ori mai mică de steaua sa faţă de cea dintre Pământ şi Soare şi are nevoie de 242 de zile pentru a realiza un „tur” complet în jurul stelei.
    Mai mult, întrucât gravitaţia acesteia ar avea avea o valoare apropiată de cea a Terrei, iar pe suprafaţa sa ar exista apă, cercetătorii spun că pe planeta nou descoperită ar putea exista viaţă.
    „Acest lucru demonstrează că există câte o planetă pentru fiecare stea, ceea ce înseamnă că în galaxie există aproximativ un miliard de planete”, a declarat astronomul John Johnson. „Marea majoritate a acestor planete gravitează în jurul unor stele cu mult diferite faţă de Soare”, a adăugat acesta.
    (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XXVI)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 5th, 2019 at 0:03

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVI) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVIII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 18th, 2019 at 21:21

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVI) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXX) | A șaptea dimensiune says:

    mai 10th, 2019 at 16:01

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVI) […]

Adauga un comentariu