iPhone 13 a fost lansat oficial de Apple

sâmbătă, septembrie 18, 2021 18:48
Posted in category IT

iPhone 13
După un an de zvonuri și speculații, iPhone 13 a fost lansat oficial. Apple rămâne cu aceeași gamă de patru modele ca și anul trecut, în ciuda rapoartelor despre vânzările dezamăgitoare ale iPhone 12 Mini. Aceasta înseamnă că doritorii de iPhone 13 au patru dispozitive dintre care să aleagă – iPhone 13 (6,1 inci), iPhone 13 Mini (5,4 inci), care sunt practic identice în afară de dimensiunile afișajului, iPhone 13 Pro (6,1 inci) și Pro Max (6,7 inci).

Aceste noi iPhone-uri rafinează design-ul cu margini plate pe care Apple l-a introdus anul trecut, cu sticlă de protecție ceramică și rezistență la apă. Setul de camere din spate este, de asemenea, puțin mai mare decât modelele anterioare, rearanjând fiecare obiectiv într-un model diagonal pentru a găzdui mai mult hardware. De fapt, componentele interne ale telefonului sunt complet reamenajate pentru o baterie mai mare. (Apple spune că această baterie durează cu 1,5 ore mai mult pe iPhone 13 Mini, cu 2,5 ore mai mult pe iPhone 13 și cu 1,5 ore mai mult pe Pro și Pro Max.)

Mai important, Apple a reușit să micșoreze crestătura Face ID prin mutarea căștii iPhone 13 pe rama cadrului. Există, de asemenea, un nou afișaj Super Retina XDR (afișaj LTPO), cu 28% mai luminos decât modelele anterioare și cu o eficiență energetică suplimentară, un avantaj de care beneficiază cumpărătorii Pro și Pro Max datorită unei noi rate de reîmprospătare de 120Hz.

Ca întotdeauna, modelele Pro și Pro Max au rame inox fanteziste. O nouă sticlă din spate, texturată, face ca modelele Pro și Pro Max să fie mai puțin alunecoase, iar opțiunile exclusive de culoare oferă utilizatorilor Pro senzaţia de unicitate.

Adio OLED, salut LTPO compatibil cu bateria. Toate modelele de iPhone 13 au tehnologia de afișare LTPO semnată de Apple, care a debutat pentru prima dată în Apple Watch cu câțiva ani în urmă. Afișajele LTPO necesită mai puțină energie decât panourile OLED fără a sacrifica contrastul profund și bogat cu care sunt obișnuiți acum utilizatorii de iPhone.

Aceste noi panouri LTPO sunt extrem de eficiente din punct de vedere al puterii, deschizând drumul la rate de reîmprospătare de 120Hz în iPhone 13 Pro și Pro Max. Apple numește tehnologia adaptivă a ratei de reîmprospătare „ProMotion”, deoarece se reglează automat pentru a reduce la minimum utilizarea bateriei în timp ce derulați, încercaţi jocuri sau vizionați videoclipuri.

Și, așa cum am menționat anterior, noile ecrane LTPO sunt cu 28% mai luminoase decât vechile ecrane OLED ale Apple. Asta înseamnă o luminozitate maximă de 1.000 de nits sau 1.200 de nits cu conținut HDR – perfect pentru utilizare în exterior.

Noul iPhone 13 are un cip A15 Bionic cu 6 nuclee CPU și un motor neuronal masiv cu 16 nuclee. Deși beneficiile acestui cip sunt încă neclare, Apple pare cel mai interesat de modul în care stimulează sistemele AI ale iPhone-ului, în special AI de calcul utilizat pentru procesarea fotografiilor și noua caracteristică Live Caption în iOS 15.

Un GPU cu 5 nuclee actualizat oferă o performanță grafică cu 50% mai rapidă decât alte smartphone-uri, deși numai cele mai intense aplicații, ce implică jocuri sau editare video, pot profita de această putere.

Și, în cele din urmă, Apple modernizează stocarea de bază a iPhone 13 de la 64 GB la 128 GB. Clienții pot cumpăra în continuare iPhone 13 cu 256 GB sau pot alege noua configurație de stocare de 512 GB. Sau, și mai mult, noua opțiune de 1 TB pe modelele Pro și Pro Max.

Specialiştii Apple au proiectat A15 Bionic având în vedere tehnologia camerei, ceea ce înseamnă că ar trebui să vedem performanțe îmbunătățite ale camerei și ale videoclipurilor în toate setările. Bineînțeles, gama iPhone 13 câștigă, de asemenea, la capitolul hardware-ul obiectivului îmbunătățit și o mână de noi funcții fanteziste ale camerei.

iPhone 13 înseamnă o calitate globală a fotografiei mai bună, deoarece utilizează lentile largi sau ultra-late, care foloseşte senzori mai mari pentru a capta mai multă lumină. Un nou sistem OIS își face drum și spre iPhone 13 și 13 Mini – această caracteristică fiind anterior destinată exclusiv modelelor Pro.

Noile modele iPhone 13 Pro și Pro Max primesc un teleobiectiv de 77 mm modernizat pentru zoom 3X sau … macro fotografie! Nu suntem siguri cum a reușit Apple să realizeze acest lucru, dar compania spune că teleobiectivul său se dublează ca un obiectiv macro. Și pentru prima dată, toate obiectivele iPhone 13 Pro și Pro Max acceptă modul Night.

IPhone 13 Pro și Pro Max obțin, de asemenea, îmbunătățiri video ProRes, permițându-vă să înregistrați conținut 4K HDR la 30 FPS.

Toate noile modele de iPhone acceptă un nou mod cinematic. Acest mod înregistrează videoclipuri în HDR cu efecte de focalizare – ceea ce se întâmplă în filmele în care camera reglează dinamic focalizarea între subiectele din prim-plan, mid-ground și background. Puteți controla manual aceste setări atingând subiectele în timp ce filmați sau lăsați iPhone-ul 13 să gestioneze totul singur.

Precomenzile pentru gama iPhone 13 au început vineri, 17 septembrie 2021. Prețurile încep de la 699 dolari pentru iPhone 13 Mini, 799 dolari pentru iPhone 13 standard, 999 dolari pentru iPhone 13 Pro și 1.099 dolari pentru iPhone 13 Pro Max.

Unitățile sunt expediate pe 24 septembrie. Rețineți că Apple acceptă schimburi de dispozitive pe site-ul său (chiar și dispozitive cu Android), iar unii operatori vor oferi reduceri de upgrade pentru cei care achiziționează un iPhone 13.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu