Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine

miercuri, ianuarie 22, 2014 20:55
Posted in category Mass-media

Victor PontaAm urmărit destul de atent la TV – deși suntem prinși cu numărul 200 al revistei – ce s-a întâmplat aseară în Apuseni, unde doi oameni au murit în pădure mai mult de frig decât din cauza leziunilor provocate de prăbușirea avionului cu care se deplasau să salveze niște vieți. Ei și ceilalți cinci pasageri, care au supraviețuit, au fost localizați după câteva ore. Asta deși ne aflăm în 2014 – abia ianuarie, ce-i drept –, erau blindați cu celulare și aparatură de bord specifică unui agregat destinat zborului cu motor și nu picaseră pe culmile Everestului (sau, mai rău, în vârful Catedralei Mântuirii Neamului). În plus, conform relatărilor, supraviețuitorii au și utilizat telefoanele mobile, ușurând, credea opinia publică, localizarea. Nu poți să nu te întrebi, acum, de unde a ieșit legenda aia cu teroristul cecen (parcă) bombardat din Cosmos în timp ce trăncănea la linia erotică.

Dar să revin: ziceam că am urmărit destul de atent desfășurarea evenimentelor. Pe mai multe canale TV. S-a spus că zona în care s-a petrecut accidentul este foarte greu accesibilă. OK, o fi greu accesibilă, problema e că pilotul și medicii ăia căzuți cu avionul au fost localizați, totuși, cam târziu. Iar când au fost găsiți, au fost găsiți de un pădurar și de țăranii din satele din jur, ieșiți cu sutele din bârloguri în căutarea bieților oameni. Cel puțin cât a fost lumină, nu i-a asistat, de exemplu, niciun elicopter folosit de politicieni în caravanele lor electorale.

Da’ iar deviez: ziceam că am urmărit destul de atent ce s-a întâmplat. În cele cinci ore de tensiune, singurul ministru care s-a arătat a fost bâlbâitul de la Apărare, ăla cu cadavrele moarte din Muntenegru. Plus Ponta, care a dat vestea găsirii fix live, din studioul B1 TV (îl omoară Gâdea că n-a fost la el). În rest, niciunul dintre vicepremieri – trei la număr – și ceilalți miniștri. Cum ar fi cel de la Interne și cel de la Sănătate, pentru că, reamintesc, era vorba de un zbor cu caracter medical (efectuat cu un avion închiriat, nu cu vreun aparat din flota aparținând Autorității Naționale pentru Transplant). Unul dintre vicepremieri este general de Armată cu nenumărate stele, obținute în luptele cu petele galbene de pe izmenele soldaților. Încă de la constituirea Guvernului mă întreb ce caută el acolo, în stânga lui Ponta, gata oricând să sară, dacă țara i-o cere, cu un pahar de apă pentru premier. Sună un pic cinic, dar mi-am răspuns cu ipoteza că într-o zi se va produce un dezastru (în aer), un îngheț, va cădea un bloc, va veni o zăpadă, o răcire globală, și atunci pensatul cu o mie de stele pe umăr își va dovedi utilitatea. N-a fost cazul. Cel puțin acum.

Târziu, în noapte, când până și Antena 3 se întreba unde sunt organele pe care le sprijină aproape necondiționat, văd pe ecran, cu coada ochiului, vestea pe care tot poporul o aștepta: celulă de criză la Guvern. Comisia parlamentară mai întârzie puțin.

Avem informația că unul dintre membrii cabinetului n-a ajuns la celulă pentru că n-a reușit să localizeze biroul în care se ține. Câțiva cetățeni din Munții Apuseni au pornit spre Capitală ca să-l ajute.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine”

 1. Tun imobiliar al lui Ponta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2015 at 15:38

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 2. USLamiștii eliberează infractorii | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2015 at 20:51

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 3. Marea Adunare Națională USLamistă | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2015 at 13:45

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 4. Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil | A șaptea dimensiune says:

  mai 13th, 2015 at 19:45

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 5. La umbra PSDismului totul se ofilește și moare | A șaptea dimensiune says:

  mai 16th, 2015 at 16:03

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 6. Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 18:39

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 7. Avocatul USLamist al poporului nu are nici măcar studii juridice | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 13:43

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 8. Guvernul Ponta 3 ucide bolnavii din România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:15

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

 9. USLamistul Cetin Ametcea, cel mai prost grăsan de pe Internet | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 4th, 2016 at 20:53

  […] Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine […]

Adauga un comentariu