Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil

sâmbătă, februarie 22, 2014 17:07
Posted in category Mass-media

Victor PontaDaciana, soția lui Ponta, are un gipan care i-a aparținut unui cărăuș de combustibil din dosarul Blejnar

Cît timp Victor Ponta era în opoziție și Sorin Blejnar era șeful Fiscului, primul l-a numit pe al doilea mafiotul lui Băsescu, iar al doilea l-a reclamat pe primul la ANI și la Parchet. De vreo doi ani, Ponta e la putere și Blejnar stă acasă. Dacă tot stă acasă și are mult timp liber, Blejnar mai merge și pe la instanțe, unde este judecat pentru sprijinirea unui grup infracțional și complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere. Cu totul întîmplător, sau nu, Daciana Sârbu – europarlamentar și nevastă a lui Ponta – și-a cumpărat un Range Rover care i-a aparținut unui nene implicat în dosarul de evaziune fiscală al lui Blejnar.

Daciana și-a luat gipan în leasing

În declarația de avere, Daciana Sârbu a menționat un leasing (încheiat cu BCR Leasing IFN) de 34.000 de euro pentru un Land Rover Range Rover. Ca amănunt, Daciana a arătat în declarația de avere că plătește integral leasing-ul într-un an, adică își permite o rată de vreo 3.000 de euro pe lună, că de aia are România creștere economică. În Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare, contractul de leasing al Dacianei Sârbu este înregistrat cu data de 17 ianuarie 2013. Tot în arhiva menționată se mai găsește o informație: seria de șasiu a Range Rover-ului. Dacă sînteți pasionați de tipul ăsta de exactități, iat-o: SALLMAME4BA351107.

Gipanul a fost al unei firme în insolvență din Oradea

OK, o să spuneți, și ce dacă avem seria de șasiu a gipanului Dacianei Sârbu? Păi, iată o coincidență: aceeași serie de șasiu se regăsește într-un raport de activitate al Global Money Recovery IPURL, administrator judiciar al El Maria Petroleum Company SRL din Oradea. Adică El Maria Petroleum Company SRL a intrat în insolvență, iar Tribunalul Bihor a numit un administrator judiciar al acestei firme, cum cere legea (administratorul judiciar fiind Global Money Recovery IPURL, tot din Oradea). Iar administratorul judiciar s-a apucat să administreze firma în insolvență, ca să vadă dacă o trimite în faliment sau mai există vreo șansă să o pună pe picioare. În raportul de activitate citat, înregistrat în ianuarie 2013, administratorul judiciar menționează că El Maria Petroleum Company SRL are șanse să se redreseze. Și mai menționează că aceeași companie plătește un gipan în leasing: v-ați prins, e fix același gipan cumpărat tot în ianuarie 2013 de Daciana Sârbu, cu aceeași serie de șasiu, adică SALLMAME4BA351107.

Administratorul judiciar habar n-are ce se întîmplă

Șeful de la Global Money Recovery IPURL, avocatul Horia Cristian Țiril, contactat de revista Kamikaze, zice că habar n-are cum a ajuns gipanul de la El Maria Petroleum Company SRL la Daciana Sârbu. „Fostul administrator al El Maria Petroleum Company SRL nu mi-a mai adus nici un act al firmei, cum îl obligă legea. I-am făcut plîngere penală“, a spus Horia Cristian Țiril. Cu alte cuvinte, administratorul judiciar habar n-are ce să administreze și, de asemenea, habar n-are dacă El Maria Petroleum Company SRL a mai plătit ratele de leasing pentru Range Rover au ba.

Fostul utilizator al gipanului, într-un dosar penal al lui Blejnar

Dar cine era administratorul El Maria Petroleum Company SRL înainte ca această firmă să intre în insolvență? Era un nene din Oradea pe nume Alexandru Răzvan Bondar. Același nene Bondar mai administrează și Ediltech SRL, tot din Oradea, firmă pe care o și deține în proporție de 100%. Ei, de aici încolo devine interesant: Ediltech SRL este menționată în rechizitoriul unui dosar penal care-l trimite pe fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, în judecată pentru acuzațiile de sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere. Rechizitoriul a fost publicat integral de gazeta electronică Lumea Justiției.

Ce făcea nenea cu gipanul în dosarul penal? Transporta produse petroliere fără acte

Conform rechizitoriului menționat, Ediltech SRL a fost responsabilă de transportul multora dintre produsele petroliere pentru care nu s-au plătit taxe, deci produse pentru care s-a ajuns la acuzația de evaziune fiscală. Mai mult, numele lui Sorin Blejnar apare într-un pasaj din rechizitoriu în care se povestește cum fostul șef al Fiscului a împiedicat derularea unor controale în trafic ce ar fi dus la descoperirea unor transporturi de produse petroliere fără acte. Tot în rechizitoriu se arată că transporturile efectuate de Ediltech SRL nu conțineau date de identificare, destinația produselor, prețul, dar procurorii atașează la dosarul penal sumele facturate de Ediltech SRL. Pentru revista Kamikaze, Blejnar a spus că habar nu are despre ce e vorba: „Nu am auzit niciodată de afaceristul ăsta, Răzvan Bondar. Apare în dosarul de evaziune fiscală? Nu știu“.

Nimeni nu știe nimic, dar Daciana are gipan

Cu toți acești naivi implicați în povestea asta, un lucru e sigur: soția premierului României a preluat un leasing pentru un Range Rover care, culmea drăciei, fusese în folosința unui nene implicat în ditamai dosarul de evaziune fiscală. Dosar în care numele cel mai notoriu este un fost șef al ANAF, fost șef al ANAF făcut troacă de porci de premierul României pînă să ajungă la putere.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil”

 1. Evaziunea fiscală pe înțelesul românașilor cu mintea creață says:

  iulie 20th, 2014 at 10:50

  […] fiscale. Dacă s-ar elimina evaziunea, ce bine am trăi noi. În opinia mea, evaziunea în România se poate elimina într-un singur mod: se iau 90% dintre românași și se mută în Coreea de Nord […]

 2. La umbra PSDismului totul se ofilește și moare | A șaptea dimensiune says:

  mai 16th, 2015 at 16:02

  […] Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil […]

 3. Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 18:36

  […] Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil […]

 4. Cât de mârlan poate fi mitomanul Ponta | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:08

  […] Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil […]

 5. Guvernul Ponta 3 ucide bolnavii din România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:14

  […] Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil […]

Adauga un comentariu