Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor

vineri, martie 28, 2014 20:34

Victor PontaPonta a declanșat mica grațiere generală: deținuții pot ieși temporar din penitenciar mult mai ușor

Ești violent și un pericol pentru siguranța celor din jur, chiar și în penitenciar? Poți fugi din țară, deși nu ți-ai ispășit pedeapsa? Nu accepți condamnarea, chiar dacă te afli deja în penitenciar? Ai fost condamnat și ești cercetat și/sau judecat și în alte dosare penale? Ești în prima zi de pîrnaie? Nu face nimic, guvernul Ponta te consideră un cetățean model și e gata să te recompenseze cu ieșirea temporară din închisoare. Nu, nu e nici o glumă, e cît se poate de pe bune. Totul, conform unei decizii a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), instituție aflată în directa subordine a ministrului Justiției, adică a lui Robert Cazanciuc, finul premierului Victor Ponta.

Veste bună la pîrnaie: a apărut Monitorul oficial!

Chiar dacă unii pîrnăiași nu știu, poate, să citească, cineva ar trebui să le atragă atenția că a apărut pe piață unul dintre cele mai importante numere ale unei publicații despre care, (iarăși) poate, oamenii nici nu știau că există. Publicația se numește Monitorul oficial, este tipărită de guvernul Ponta și, pe 21 martie, a venit la pachet cu o veste foarte bună. De ce pe 21 martie? Pentru că atunci a fost publicată, în numărul 203, partea I, Decizia nr. 377 a directorului general al ANP. Încă din titlu, decizia este promițătoare: se referă la „modificarea Metodologiei privind acordarea recompenselor pentru persoanele aflate în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor, pe baza Sistemului de creditare a participării deținuților la activități și programe de educație, asistență psihologică și socială, la activități lucrative precum și în situații de risc, aprobată prin decizia Directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor nr. 438/2013“.

Ce trebuie să rețineți (scuzați reținerea): ceva se abrogă

Pfuuuaaaiii, nene, ce titlu complicat ca să spună un singur lucru: șeful pîrnăilor a emis o decizie (referitoare la recompense pentru pîrnăiași) care modifica o altă decizie a aceluiași șef, dar din 2013.

Bun, să vedem ce zice decizia asta nouă, cu numărul 377: că decizia aia veche (438/2013) „se modifică după cum urmează: 1. La articolul 4 alineatul (1), literele d), e), f) și g) se abrogă. 2. Articolul 6 se abrogă“.

Pe scurt, noua decizie a șefului pîrnăilor, subordonat ministrului Justiției, abrogă cinci chestii din vechea decizie, aia din 2013.

Multe alte dosare? Agresiv? Posibil fugar? Atunci, ești liber!

Dar ce se abrogă? Păi, să o luăm cu începutul, adică cu articolul 4, alineatul (1), literele d), e), f) și g) din decizia directorului general al ANP 438/2013. Iată ce spune articolul 4, alineatul 1, literele d), e), f) și g): „La analiza propunerilor, în vederea acordării recompensei cu permisiunea ieșirii din penitenciar, se are în vedere în ce măsură deținuții: d) determină convingerea că nu mai comit infracțiuni; e) nu sînt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze; f) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar; g) sînt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului“.

Capisci? Toate cele de mai sus, deci, se abrogă. În traducere: înainte, cînd șefii de pîrnăi analizau cine merită să facă sau nu o vizită afară de la bulău, trebuia să se asigure că – pardon – candidații la o porție de libertate se căiesc, nu au și alte bube penale în cap, nu au de gînd să fugă și nu sînt violenți. Dar, de pe 21 martie, de cînd decizia 377 a intrat în vigoare, rigorile astea nu mai există, pur și simplu!

Azi intri la bulău, mîine poți ieși la plimbare, în afara pîrnăii

OK, acum să vedem și celălalt articol care se abrogă, articolul 6, oare ăla ce spunea? Să-l cităm: „De regulă, recompensa cu permisiunea de ieșire din penitenciar se acordă numai după o perioadă de cunoștere și evaluare în cadrul aceluiași loc de deținere de cel puțin 4 luni înaintea analizării, în vederea acordării sau formulării de propuneri“.

Aha… Vasăzică, pînă acum, ca proaspăt pîrnăiaș nu aveai nici măcar dreptul să iei în calcul că ai putea primi o porție de libertate înainte de patru luni de bulău, să apuce gardienii să te cunoască, să vadă ce soi ești. De acum înainte, însă, a decis subordonatul lui Cazanciuc, nici nu se mai pune problema. Ai ajuns la pîrnaie azi? Ei, nu te îngrijora, mîine poți căpăta o „premisiune de ieșire din penitenciar“, ce dracu’, nu ne interesează cine ești, pe cine ai omorît, pe cine ai furat, tu să fii sănătos și fericit, dă-o dracu’ de pîrnaie de căcat. Nu?

Asta e mica grațiere sau grațierea eșalonată

Ziceți voi ce-oți zice, da’ dacă nenorocirea asta de decizie a șefului ANP nu e dată pentru niște pîrnăiași care au dosare și-n serie, și-n paralel, da’ vor să guste din aerul bine plătit al libertății cu porția, să nu-mi ziceți mie cuțu! Și nu vorbesc de „Cuțu-cuțu“, asociația care se ocupă cu protecția maidanezilor, ci cuțu ca în marcă matale bănuțu’, că guvernul Ponta te grațiază eșalonat, să n-am parte de nesimțiții ăia de parlamentari care nu vor grațierea prin lege.

Sursa: kmkz.ro

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

14 Responses to “Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor”

 1. Adevăratul bunic al lui Victor Ponta says:

  iunie 29th, 2014 at 11:44

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 2. Țiganii mai înfiorători decât un viol says:

  iulie 19th, 2014 at 18:44

  […] va păți respectivul? Nimic în România. Mai ales că mitomanul Ponta este tătucul infractorilor. Se remarcă însă altceva: infractorul minor a speriat fata că “o dă pe mâna țiganilor”. […]

 3. Mitomanul Ponta dă mai mult | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 19:41

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 4. Ponta și poporul rus birocrație ne-au adus | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 13:54

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 5. Victor Ponta, un boschetar al politicii românești | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 13:58

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 6. Peste șapte milioane de beneficiari de asistență socială în România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 13:59

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 7. PeSeDismul, faza senilă a comunismului | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:06

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 8. Guvernul Ponta 3 ucide bolnavii din România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:14

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 9. PSD a însemnat întotdeauna drumul spre barbarie | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:52

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 10. Bătrânii României lăsați la cheremul infractorilor | A șaptea dimensiune says:

  iulie 10th, 2015 at 11:43

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 11. Andrei Pleșu: Ponta este mai razna decât ne-am putea închipui | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 18th, 2015 at 15:00

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 12. Socrul lui Victor Ponta acuzat de omor calificat | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 20th, 2015 at 13:46

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 13. Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 20th, 2015 at 20:18

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

 14. Reîntoarcerea la barbarie | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2016 at 17:54

  […] Mitomanul Ponta, tătucul infractorilor […]

Adauga un comentariu