Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL

duminică, decembrie 22, 2013 12:16
Posted in category Istorie, Mass-media

Protest Rosia MontanaA fi antisistem, o noțiune în ceață precum social-democrația românească

La fel ca în decembrie 1989, foștii securiști, azi USLamiști de vază, întrețin aceeași confuzie a valorilor, prielnică pentru hoți și infractori. “Aceeași mizerie” este sloganul oricărui grup infracțional ce vrea să aducă haosul, în care ei vor fura în voie. Nu există țară fără “sistem”. Doar că poate fi un sistem drept sau unul infracțional. Atunci când folosesc sloganul “vrem să ne luăm democrația înapoi”, rusnacii deghizati în mari ecologiști nu știu că democrația nu înseamnă haosul străzii. Reușita Revoluției din 1989 se măsoară cu alte unități de măsură, nu cu anarhia pe care o aduce orice turmă. Dacă nu există niciun sistem, urmează crimele viitoare, așa cum s-a întâmplat în timpul Revoluției Franceze din secolul XVIII. Reușita “momentului 1989” se poate măsura după legile date pentru eliminarea fostei nomenclaturi comuniste și a foștilor securiști din viața publică (România esti sigura țară din fostul lagăr comunist, membră a UE, ce nu are nici azi o lege a lustrației), prin condamnarea foștilor torționari comuniști (nimic semnificativ nici în acest domeniu) etc. Reușita Revoluției din 1989 se poate măsura și în alte moduri, dar nici într-un caz prin slogane de genul “aceeași mizerie” și “jos capitalismul”. USLamiștii își fac bine treaba și pe net, infiltrându-se în tot soiul de grupuri pe Facebook, postaci platiți reacționând imediat la încercările de alege între bine și rău.

De ce Băsescu nu este egal cu Ponta și Antonescu

“Jos Băsescu, Ponta și Antonescu” este sloganul unei gloate ușor manipulabile, ce crede în cai verzi pe pereți. Asemenea idei sunt susținute de indivizi dubioși precum acest Mihai Giurgea, un țigan ce împroașcă mereu cu noroi valorile românismului, propunând soluții SF pentru economia României, sau chiar “nașul” Radu Moraru, care probabil vrea audiență. Acest Radu Moraru are un singur merit: încercarea timidă de a echilibra balanța la tembeliziunile din România, dominate interesat de antibăsism. Dar același Radu Moraru a contribuit din plin la “confiscarea” Revoluției din 1989 prin: prezentarea periodică a pupincuristului Elenei Ceaușescu (VC Tudor) în emisiunile sale, prezentarea periodică a infractorului George Becali în emisiunile sale, prezentarea periodică a consilierului lui Ilici “KGB” Iliescu, generalul Talpeș, în emisiunile sale etc. La aceasta se pot adăuga emisiuni cu rolul de țiganizare a României, precum prezentarea cuplului țigănesc Prigoană suficient de des la “Nașul”. Atunci când pui egal între Băsescu și Ponta+Antonescu, tu, minte creață, uiți câteva “amanunte” importante:

 • Traian Băsescu a condamnat comunismul (urmând ca o justiție europeană să-i judece și să-i condamne pe criminalii comuniști), gest pentru care a fost suspendat prima oară, Ponta+Antonescu erau cât pe ce să scoată România din UE.
 • Traian Băsescu a deschis arhivele Securității, Ponta+Antonescu pun securiști în funcții cheie ale statului român democratic>
 • Traian Băsescu a depolitizat justiția (nume grele din toate partidele, ce au încălcat legea, au fost trimise în judecată și multe procese au fost finalizate), Ponta+Antonescu pun infractori în funcții de miniștri>
 • Traian Băsescu reprezintă, în ochii Occidentului civilizat, partenerul de încredere, devotat valorilor democratice, Ponta+Antonescu sunt tratați cu dispreț de massmedia și politicienii occidentali.
 • Traian Băsescu a propus reducerea numărului de parlamentari, iar poporul a validat, prin Referendum, propunerea sa, Ponta+Antonescu refuză aplicarea rezultatelor Referendumului din 2009, mai mult a crescut numarul de parlamenatri în guvernarea USLamistă.

Sunt doar câteva exemple din multele posibile. În final, iată un fragment dintr-un material intitulat Implicarea Rusiei în proteste de la Pungești (județul Vaslui, cel mai sărac județ din Moldova, dacă nu chiar din România).

Nicolae Pascaru este unul dintre cei care joacă, în Republica Moldova, rolul de ecologist și opozant ai exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist. Din România. Acesta a publicat pe vox.publika.md – site soră al voxpublica.realitatea.net, lansat de trustul Realitatea (România) în octombrie 2009 (https://who.is/whois/vox.publika.md) – o postare din care citez: “Exploatarea gazelor de șist va declanșa o serie de distrugeri irecuperabile. Peste 70% din suprafața României este vizată… pe o rază de un kilometru în jurul zonei e exploatare cauzează: apariția durerilor de cap, apariția bolilor de piele, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, cancer, cutremure” etc etc etc. Genul de dezinformare apocaliptic-paranoidă cu care ne-a obișnuit deja trustul Realitatea.

Trustul Realitatea este în prezent condus de Cozmin Gușă, care se mândrește în mod public cu prieteniile sale cu oameni din FSB (fostul KGB, ne-restructurat), și care se declara, în mai 2012, încântat de coincidența numelor lui Vladimir Putin și Victor Ponta (VP și VP), spunând, citez: “ar fi extraordinar dacă această coincidenţă simpatică să se poată materializa şi într-o pozitivare a relaţiei bilaterale economice cu Rusia”. Trustul Realitatea este și unul dintre cei mai hotărâți opozanți ai exploatării gazelor de șist în România.

Nicolae Pascaru, autorul articolului de pe vox.publika.md, este și el un admirator al lui Vladimir Putin, susținând candidatura lui Vladimir Putin pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace. Este și liderul asociațiilor “moldoveniste”, filoruse și antiromânești, “Mișcarea Voievod” și “Scutul Moldovenesc”.

Filoruși din toate țările, uniți-vă!

Legăturile dintre Nicolae Pascaru și Rusia trec și prin Ungaria. Csibi Barna, cel care a spânzurat efigia lui Avram Iancu, e unul dintre susținătorii partidului extremist maghiar Jobbik. Jobbik este, scrie Anca Cernea în Evenimentul Zilei, “o formaţiune fascistoidă strâns legată de Mişcarea Eurasiatică din Rusia”. Gabor Vona, liderul Jobbik, a făcut în acest an o vizită lui Alexandr Dughin, la Moscova , cel mai important ideolog al lui Vladimir Putin.

În 2012, Nicolae Pascaru și Csibi Barna au organizat împreună, la Chișinău, un protest împotriva “imperialismului românesc” la adresa Republicii Moldova. În noiembrie 2012, la Miercurea Ciuc, Csibi Barna a protestat tot împotriva “imperialismului românesc”, afișând o pancartă pe care scria “Moldova nu e România!” (video aici).

Tot pe vox.publika.md scrie și Octavian Racu, legionar și susținător al Eurasiei lui Alexandr Dughin, în bune relații cu extrema stângă leninistă Criticatac (pentru mai multe detalii despre eurasianimul lui Alexandr Dughin, Octavian Racu, Vasile Ernu, legionari și stânga comunistă din România, puteți citi Vasile Ernu, veriga lipsă dintre Ribbentrop și Molotov. Înfrățirea demențelor ideologice).

În secvența video de aici, camarazii lui Nicolae Pascaru flutură un steag roșu cu un cap de bour. Acest steag este promovat de mai multe grupuri “moldoveniste” filoruse ce luptă împotriva “imperialismului românesc” care amenință să înrobească Republica Moldova. Aceste grupuri promovează steagul respectiv în locul tricolorului Republicii Moldova, identic cu cel românesc.

Acest steag a apărut, vineri 18 octobrie, în mijlocul protestelor antiamericane și împotriva exploatării gazelor de șist de la Pungești.

Aici puteți vedea steagul de la Pungești la pichetul celor care i-au huiduit pe Principesa Margareta și pe Radu Duda la Chișinău https://unimedia.info/stiri/video-declaratiile-lui-ivan-muntean-despre-protestul-impotriva-vizitei-principelui-radu-66666.html . Cel care îi conduce este Ivan Muntean, fratele deputatului din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Iurie Muntean.

Organizația lui Ivan Muntean de numește “Еу грэеск молдовенеште!”, “Eu grăiesc moldovenește” scris în litere chirilice.

Același steag de la Pungești, fluturat de o altă organizație filorusă și antiromânească, “Mișarea Național Democrată”, condusă de Viorel Furtuna, fost lt. col. în MAI din R. Moldova. Iată-i la o acțiune în România cu steagul de la Pungești: https://www.nationaldemocrat.org/?p=561. Toate aceste organizații susțin că valahii au anexat Moldova, unirea principatelor de la 1859 trebuie anulată și refacută Moldova Mare, prin unirea Moldovei din România cu Republica Moldova, în Uniunea Eurasiatică.

Steagul de la Pungești este fluturat și de o altă organizatie, “Патриоты Молдовы”, în traducere “Patrioții Moldovei”. Un video de la o manifestatie a “Патриоты Молдовы” puteți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JnsAeCZjzYs La minutul 2:30 se vede steagul de la Pungești.

Aici steagul este promovat de Nicolae Pascaru, pe data de 31 august când se serbează ziua limbii române în R. Moldova și în Romania. Grupul lui Pascaru a organizat ziua “limbii moldovenești”: https://www.voievod.org/index.php?id=photo/mi%C8%99carea-voievod-a-marcat-ziua-limbii-noastre

Un articol scris de Ioan Muntean despre necesitatea înlocuirii steagului tricolor al Republicii Moldova cu steagul roșu cu cap de bour, publicat pe un site comunist în rusește: https://www.grenada.md/post/trikolor_ili_steag_stefana_velikogo . Traducerea cu google translate: Steagul tricolor sau Ștefan cel Mare? Panglica negru-galben de deasupra se numește panglica Sf Gheorghe, e simbolul armatelor rusești și se împarte în statele CSI în milioane de exemplare de 9 mai, “ziua victoriei”. Site-ul grenada.md este de orientare troțkistă și este al Uniunii Tineretului Kommsomolist, organizatia de tineret a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Claudiu Crăciun pe steroizi

In alta ordine de idei, în august anul acesta, ecologiștii moldoveni (“Partidul Verde Ecologist din Moldova”) au manifestat la Chișinău împotriva exploatării de la Roșia Montană: https://www.noi.md/md/news_id/26244. Președintele Partidului Verde Ecologist care face flashmob contra României pe motive de Roșia Montană este domnul din dreapta, fost ofițer sovietic cu stagii indelungate în slujba URSS, probabil la trupele Ministerului de Interne sau KGB, din moment ce a rămas după 1992 în trupele de carabinieri. A mai fost și sef adjunct la Paza de Stat pe vremea lui Voronin. Din CV-ul lui Anatolie Prohnitchi de pe situl “Partidului Ecologist Verde”:

“S-a nascut in satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, In anul 1970 a absolvit Scoala Superioara militara din Sankt Petersburg. A facut serviciul militar in calitate de ofiter. In perioada 1984-1987 a studiat la Academia Militara din Moscova. 1987-1988 a facut serviciul in orasul Kutaisi. 1988-1992 serviciul in orasul Habarovsk. 1992-2000 a facut serviciul in trupele de carabineri RM, in calitate de comandant adjunct, comandant de brigada. In perioada 2000-2002 a activat in calitate de sef adjunct la Directia Paza de Stat. A fost decorat cu medalia “Meritul militar” si este Colonel in rezerva. Din anul 2007 este membru al Partidului Verde Ecologist.”

P.S.

În SUA, metoda fracturării hidraulice este folosită cu succes din 1949, iar din cele aproximativ 2 milioane exploatări care au folosit și folosesc această metodă, nu a fost documentat nici un caz de poluare a pânzei freatice (sursa: Forbes). Un studiu prezentat în 2012 de revista Scince Now și realizat de 16 cercetători de la o universitate din Texas, a concluzionat: “Nu am găsit nicio dovadă directă care să arate că procedeul de fracking contaminează apa subterană.” Concluzia a fost confirmată de un alt studiu realizat de Duke University pentru Academia Naţională de Ştiinte din SUA. Despre cele două studii puteți citi aici.

Rusia e disperată. Mulțumită tehnologiei fracturării hidraulice, SUA a devenit cel mai mare producător de gaze din lume. Adică a depășit Rusia. Asta va scădea prețul gazului la nivel mondial, moment în care economia rusească, ținută în viață artificial prin exportul de resurse, se va prăbuși. Dacă Rusia pierde piața Europeană, pierde tot. Ce vedem în aceste zile este o reiterare a scenariului aplicat în Bulgaria, prin care Rusia a reușit să influențeze oprirea exploatării și izgonirea Chevron.

Update

ONG-urile

Protestul de la Pungești a fost pregătit cel puțin un an și jumătate. În toată această perioadă, organizații binevoitoare precum Asociația Vira au ținut “campanii de informare și dezbatere” în care țăranilor li se explica în detaliu de ce prin exploatarea gazelor de șist corporatiile americane le vor distruge pământul, apa, viața și viitorul.

Asociația Vira se ocupă de aceste “informări” în zona Bârlad din aprilie-mai 2012. Aici puteți vedea imagini de la o “Campanie cu privire la impactul explorarii/exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice (Zona Barlad)”. În aceeași perioadă, Asociația Vira semna scrisori adresate primarului din Bârlad, le semna împreună cu asociații bulgare pentru a protesta impotriva exploatării gazelor de șist. Detalii puteți afla la finalul acestui articol.

De la inceputul saptamanii, comuna Pungesti a devenit brusc foarte cunoscuta, datorita rezistentei localnicilor impotriva amplasarii primei sonde de explorare a celor de la Chevron in Romania. […] Noi am inceput sa mergem la Pungesti in primavara anului 2012, cand am realizat primele campanii de informare si dezbatere. Ne-am indragostit de zona si am revenit de mai multe pana in prezent. […] Acest album contine imagini realizate in timpul din campaniile noastre de informare si dezbatere cat si dintr-o scurta prospectie despre potentialul cultural al zonei.

Țăranii din Pungești au fost, practic, abandonați de autorități și de toți cei implicați în exploatare, au fost lăsați pradă campaniilor de dezinformare. Dintr-o tâmpenie de neiertat, nimeni nu s-a gândit să facă ceva pentru a contracara falsurile cu care sunt bombardați oamenii din zona Bârladului. Revolta și panica pe care le vedem în aceste zile s-au construit cu meticulozitate și răbdare timp de cel puțin un an și jumatate.

În “campaniile de informare” derulate de Asociației Vira în această perioadă, a fost difuzat și documentar eco-alarmist “Gasland” (detalii aici, TOTB e un site care promovează, printre altele, dictatori comuniști pentru virtuțile lor ecologiste, aici). “Gasland” e o inșiruire de falsuri de la un capăt la altul, și a fost finanțat, printr-un proxi din Venezuela, cel mai probabil de Gazprom. După lansare, Gazprom s-a îngrijit și de promovarea lui, scrie Kiran Stacey pentru Financial Times.

În aceste zile, Asociația Vira este extrem de activă la Pungești, e în centrul protestelor.

Nu cred că mai e nevoie să insist asupra faptului că Asociația Vira lucrează îndeaproape cu ActiveWatch, Miliția Spirituală, Criticatac, Tinerii Mânioși, Alina Mungiu Pippidi Claudiu Crăciun, Nicușor Dan și restul celor care abuzează de termenul “societate civilă”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL”

 1. gigel says:

  decembrie 22nd, 2013 at 15:56

  basescu de ce nu zice nimic de abuzurile de la Pungesti? De ce tace? De ce nu ia atitudine?

 2. Cornel Căruntu says:

  decembrie 22nd, 2013 at 16:52

  @ gigel: Domnu’ Gigel, dar Patriarhia de ce nu ia atitudine in privinta implicarii preotilor in manifestarile de la Pungesti ce nu au legatura cu credinta? Presedintele Romaniei are dreptul sa taca, preotii nu au dreptul, conform canoanelor bisericii, sa se implice in asemenea manifestari.

  Si tot legat de preoti: ati vazut vreun preot iesind in decembrie 1989 pentru eliberarea poporului roman de ciuma rosie atee? N-a fost niciunul. O dovada clara a faptului ca ateismul comunist le venea manusa. S-ar pune atunci intrebarea ce fel de trimisi ai Divinitatii sunt preotii de azi? Dupa umila mea parere, adevaratii parinti ai idealurilor romanesti au murit ca niste eroi in temnitele comuniste. Preotii din anii ’80 ai secolului trecut, cu putine execeptii, si cei de azi sunt niste indivizi pentru care sfintenia este o vrajeala pentru „fraieri”, ei traindu-si viata dupa cele mai normale reguli ale unei lumi atee. Doar ocazional si cand propriile interese o cer, isi fac simtita prezenta, atunci cand ar trebui sa taca si, in smerenie si rugaciune, sa astepte Divinitatea sa-si faca treaba. Iata un alt exemplu despre preotii de azi si preocuparile lor.

 3. Golescu B says:

  decembrie 22nd, 2013 at 22:06

  :-? De tipul asta de smeckerele ar fi trebui sa ne cam saturam…! :d/ [-(

 4. Postul USLamist de televiziune RomâniaTV prezintă: Odă marelui conducător Ponta! | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 12:16

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 5. Cine este USL-amistul Mircea Dogaru, unul din cei mai virulenti propagandisti anti-Basescu | A șaptea dimensiune says:

  februarie 21st, 2015 at 16:37

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 6. Guvernul penal Ponta dă ordonanțe la tot cartieru’ | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:41

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 7. Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 14:37

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 8. USLamiștii mai răstignesc odată Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 19:08

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 9. Deutsche Welle: USL pune pe butuci economia românească | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 23rd, 2015 at 17:06

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 10. Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 10:29

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 11. Dovada oficială și legală că USL izolează România în plan extern | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 11:05

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

 12. Postacii platiti de PSD isi fac treaba la nivel maxim pe Facebook | A șaptea dimensiune says:

  iunie 1st, 2019 at 6:49

  […] Cum au confiscat rusnacii protestele antiUSL […]

Adauga un comentariu