barelly.ro, case din lemn pentru tine

luni, aprilie 21, 2014 10:15
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCu toții, cred, am admirat căsuțele din lemn văzute prin Maramureș sau Bucovina și, poate, ne-am dori să avem și noi una. Pontul de azi vine exact în sprijinul acestei dorințe. Dacă vă doriți o bijuterie de casă, evident din lemn, urmați link-ul anterior. Veți vedea câteva imagini ale modelelor de case din lemn, ulterior putând trimite o solicitare pentru un proiect al unei case proprii. Desigur, puteți solicita și construirea altor elemente indispensabile, uneori, precum: foișoare, pavilioane, saune, căsuțe de grădină, terase, mobilier grădină, garaje etc. Pe site (click pe legătura anterioară) găsiți toate informațiile de care aveți nevoie.

Casele din lemn ce pot fi comandate se încadrează în una din următoarele categorii: căsuțe, living + 1 dormitor, living + 2 dormitoare, living + 3 dormitoare, case cu mansardă, diverse (aici intră alte proiecte nuîncadrabile în categoriile anterioare). “După montajul casei, lemnul este ignifugat contra focului, pereţii exteriori fiind trataţi cu lacuri protectoare nuanţate, tratament contra cariilor, insectelor, mucegaiului, razelor UV şi umidităţii. Indiferent de stratul de izolaţie al acoperişului, casele din lemn se încing vara, mai ales dacă sunt la şes. BARELLY, printr-un sistem inovator de construcţie a acoperişului şi la un cost suplimentar mic, a rezolvat această problemă, asigurând răcoarea la interior pe timpul zilelor de vară.” Multe alte informații le găsiți pe site (click pe link-ul anterior).

În final, haideți să vedem un fragment dintr-un material foarte interesant intitulat Casa asta din lemn a făcut furori în lume. Este inventată de români. „De mult voiam să văd și eu cu ochii mei casa asta și iată că am reușit într-un final. Dincolo de forma interesantă, când ajungi la interior descoperi un ambient foarte plăcut și luminos. E adevărat că fiind o casă model, pare mai golașă, dar secretul amenajării constă de fapt într-o excelentă organizare. Uite, spre exemplu dulapurile din zona livingului sunt și scările care te ajută să ajungi la etaj, acolo unde e dormitorul. De asemenea, bucătăria are electrocasnicele încorporabile, și este perfect încadrată în spațiul disponibil. Dar pe lângă organizarea interioară, casa asta este surprinzătoare pentru că are un consum redus de energie. Practic factura pentru întreținerea ei este extrem de mică. De ce? Păi hai să-ți spun mai multe. Acum, când vedem cât de mult contează să economisim apă și curent electric, ne dăm seama că denumirea de casă ecologică nu este așa în van. Nu doar că nu poluăm mediul, dar o astfel de construcție, mai exact întreținerea ei, nu ne arde la buzunar. De la faptul că e pusă pe bușteni, deci nu pe fundație de beton și până la forma asta a ei ca un acoperiș mansardat – totul este gândit să coste cât mai puțin, dar să fie eficient. Uite, acoperișul nu e degeaba făcut așa, cu ajutorul lor apa de ploaie este colectată pentru a putea fi folosită pentru spălat. De asemenea, rezervor de apă ca și boilerul sunt îngropate și asta asigură economie de spațiu la interior. Și sistemul de ventilație este ingenios mascat în structura casei, dar eficient pentru asigurarea unui climat plăcut la interior. Hota, spre exemplu, nu doar că absoarbe aburii de la gătit, dar face parte dintr-un sistem dotat cu schimbător de căldură ce recuperează căldura din aburi și o bagă în instalația de încălzire al casei, deci nu se risipește nimic. Iar în exterior ajunge aerul rece, nepoluant. Casa este dotată cu panouri solare și are lâgă ea și o mică eoliană, cu ajutorul cărora se obține curentul electric pentru funcționarea instalațiilor in casă.”

Așadar, dragii moșului, comandați o casă din lemn. Merită!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu