Biserica Ortodoxa, cea mai corupta si imorala institutie a plaiului mioritic

duminică, mai 28, 2017 10:32
Posted in category Educatie, Mass-media

Religie versus educatieMotto: Credinţa din inima omului este sfântă, ierarhii bisericii de azi, însă, sunt la fel de farisei şi lipsiţi de credinţă precum membrii Sinodului evreiesc de pe vremea lui Hristos

O poveste-exemplu, dintre miile posibile, dintr-o Românie cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din UE, dar cu cea mai proastă infrastructură, cu spitale nedotate şi în care te mănâncă viermii, cu şcoli de Ev Mediu întunecat, în care predomină bigotismul, cu o clasă politică formată din mafioţi şi corupţi ce au primit binecuvântarea clerului ortodox.

Undeva în Est, anului Domnului 1996, în România distru…, pardon guvernată, de mafia PSD-istă

Popa din Sinersig şi-a vârât coada în biserică

Sinersig este un sat din bogata regiune a Banatului. Un sat bogat înseamnă o parohie bogată, deci mult râvnită. Aşa se face că, în urmă cu mai bine de zece ani (1996 – 10 = 1986, acela-i anul – n.m.), harnicii ortodocşi din sat s-au pomenit cu părintele Ion Munteanu, poposit la bucate precum musca la turta aburindă (bolşevismul dinainte de 1989 accepta fără probleme corupţia din Biserica Ortodoxă, pe comuniştii interesându-i doar un singur lucru: să facă din popi turnători la Securitate, preoţii având acces la comoara numită “confesiunea românului simplu” – n.m.).

Faptele preacucernicului, adunate într-o epistolă semnată de sufocaţii localnici, ni-l descriu pe părinţel mai ceva ca pe delegatul lui Satan în Banat: prima grijă a popii a fost să semene dihonia între enoriaşi, împărţindu-i în suporteri şi adversari; când i se-arată duşmanii, curajos, popa însuşi intră-n luptă şi-i trimite la dracu’; intuind excelent ancestralul simţ al proprietăţii, specific bănăţeanului, popa şi-a tras zid în curtea bisericii, pentru a-şi proteja straturile de zarzavat de credincioşii care în fiecare an, în noaptea învierii, să i le distrugă, sub pretextul total neproductiv al înconjurării rituale a bisericii; ca să nu mai pomenim despre bătrânul de 85 de ani pe care, în virtutea aceluiaşi creştin simţ al proprietăţii, l-a bătut pentru că l-a bănuit că i-a furat prune; faptul că tipicul bisericesc este de mult prea complicat pentru el, că slujba de vecernie a fost de mult raţionalizată prin desfiinţare e ceva banal pentru sătenii descurajaţi; dar că popa are pretenţia să predea religie asta a produs senzaţie: nu ştie ce înseamnă programa şcolară, în schimb ştie perfect că singurele eleve de zece sunt fiicele sale şi că trebuie să le semnaleze şcolarilor, ori de câte ori i se înfierbântă nevoia, faptul că profesoara G. A. are “ţâţe mari”.

În sfârşit, trebuie să plecăm urechea şi la o lăcrămaţie mai de suflet: într-un sat care are cor bisericesc cu o tradiţie de o sută de ani, un popă afon este mai rău ca un blestem. Cititori dumneavoastră, mai credincioşi decât noi, este vizibil faptul că avem de-a face cu fraude de sute de miliarde de lei (vechi; 1 leu nou, actual = 10.000 lei vechi, n.m.). Dar faptul că un sat întreg este exasperat că de peste 10 ani nu se poate dezbăra de otrava sufletească nu ne poate lăsa indiferenţi, oricât am fi noi de neserioşi. Mai ales că, pentru faptele sale, părinţelul a fost judecat şi condamnat de două ori de Consistoriul Mitropoliei Banatului (în 1995 la o lună de bulău la mănăstire, iar în 1996 la alte două luni) fără ca vreodată să se sinchisească să-şi execute pedepsele cu pricina. Asta poate tot atât de bine să însemne că s-a sinchisit Mipropolitul Corneanu de câteva sacoşe dodoloaţe, în contul pedepselor. Şi iac’aşa se hotărâră, deunăzi, vreo 20 de familii din Sinersig să lase popii cultul ortodox şi să se facă dumnealor greco-catolici. Până când va vota şi biserica schimbarea, schimbăm biserica. (“Academia Caţavencu”, nr. 266/1996)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Biserica Ortodoxa, cea mai corupta si imorala institutie a plaiului mioritic”

  1. milud regensohn says:

    mai 29th, 2017 at 14:55

    Avem credinta in inima, religia pe buze si biserica pe grumaz !

    Cind cele doua cete istorice de escroci, politicienii si clerul, isi dau mina atunci e rau de noi …

Adauga un comentariu