Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui Magureanu

joi, aprilie 20, 2017 10:36
Posted in category Iliescu KGB

De la stanga: Petre Roman, Virgil Magureanu, Ion IliescuEra anul 1996, an în care SRI-ul era o ramură a KGB-ului, la Cotroceni domnind KGB-istul criminal Ilici Iliescu, liber-cugetător, dar degrabă vărsător de semne de cruci sovietice, spre prostirea populimii cretine votante de mafioți cripto-comuniști. În fruntea SRI-ului era șarpele cu ochelari, fost angajat al Securității comuniste, Virgil Măgureanu, anchetat începând din 2016, alături de Ion Iliescu, Petre Roman și alții, pentru infracțiunea de genocid, din cauza “contribuției” la Mineriada din iunie 1990. Cum folosea SRI-ul de atunci Biserica Ortodoxă pentru activități deloc ortodoxe, aflăm dintr-un material, scurt, publicat de “Academia Cațavencu”, nr. 231/1996.

Nu știm alții cum sunt, dar noi, când ne gândim la unele mănăstiri ortodoxe din Ardeal, e ca și cum ne-am ciocni în ouă roșii cu Diviziunea Apărarea Constituției a SRI. Căci nu mai departe decât la Recea, la o aruncătură de Kalașnikov de Târgu Mureș, stareța Mănăstirii Recea, pe nume Cristina, care păstorește destinele a 40 de maici, continuă să ne umple de stupoare. Cristina a fost inginer la ICECHIM, apoi la CC al PCR (Comitetul Central al Partidului Comunist Român, formațiune extremist-ateistă, pentru cei mai tineri – n.m.), ca din 1992 să fie numită, nu se știe de cine și fără nicio zi petrecută prin mănăstiri, direct stareță la Recea. Ce știm, însă, e că inginera Cristina a supravegheat-o îndeaproape până la Revoluție pe vecina ei de casă maica Veronica, actuala stareță a mănăstirii Vladimirești, având pe atunci domiciliul forțat în București, pe str. Arieșului. Și mai știm că duhovnicul Mănăstirii Recea, Ioan Iovan, fost deținut politic și provenind tot de la Vladimirești, este în atenția SRI. Cât despre stareța Cristina, sursele noastre jură cu mâna pe Scripturi că au întâlnit-o de curând în București, echipată în rochie de seară, cu pălărie de dantelă pe cap, rujată și fardată și mergând, după spusele ei, la teatru. Că o mănăstire de lângă Târgu Mureș a ajuns să fie loc strategic nu ne mai miră deloc. Dar când ne gândim că exemplul de mai sus nu e singurul și că episcopul Harghitei și Covasnei (era în 1996 – n.m.), Ioan Sălăgean, a fost inginer în construcții și că nu și-a petrecut nici el timpul prin mănăstiri, lucrurile iau turnura unui fenomen de masă, masă ale cărei jocuri nu le face nicidecum mitropolitul (Ardealului – n.m.) Plămădeală, ci însuși arhimandritul Măgureanu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui Magureanu”

 1. Biserica Ortodoxa, cea mai corupta si imorala institutie a plaiului mioritic | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 16th, 2019 at 21:59

  […] Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui… […]

 2. Cum s-a implicat SRI-ul lui Virgil Măgureanu în menţinerea mafiei PSD-iste la guvernare | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 19th, 2019 at 20:00

  […] Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui… […]

 3. In anii 1990, SRI-ul lui Magureanu se ocupa de contrabanda cu petrol din fosta Iugoslavie | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2019 at 12:45

  […] Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui… […]

Adauga un comentariu