Bugetarii, pomanagiii ciumei roşii

luni, iunie 25, 2018 16:14
Posted in category Educatie

PSD, ciuma rosieÎntr-o ţară civilizată şi dezvoltată economic numărul bugetarilor este mic. Într-o ţară ca România, bananieră şi cu infrastructura praf, numărul bugetarilor este imens, raportat la numărul celor care muncesc. Conform datelor pe care le-am găsit pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, în aprilie 2018, numărul de posturi ocupate în instituţiile şi autorităţile publice era de 1.218.698, dintre care cei mai mulţi erau angajaţi la Ministerul Educaţiei, 296.025, urmaţi, ca număr, de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, 124.238. Numărul total de angajaţi din România, vorbim despre cei angajaţi legal, este de aproximativ 5.000.000 de oameni (vedeţi aici). Dacă rotunjim numărul bugetarilor la 1,2 milioane de angajaţi şi facem un simplu calcul de clasa a V-a, hai a VI-a, obţinem că, exprimat în procente, numărul bugetarilor din România este de 24% din numărul total de angajaţi. Cu alte cuvinte, aproape un sfert din numărul angajaţilor din România bananieră lucrează în sectorul de stat, sunt pomanagii ai ciumei roşii, şi se şterg la cur, majoritatea dintre ei, cu noţiuni precum dezvoltare economică, infrastructură, informatizare etc.

Numărul bugetarilor, adică al trântorilor care trăiesc din munca celor din sectorul privat, a crescut exponenţial de când ciuma roşie este condusă de puşcăriaşul Dragnea. S-au făcut angajări la stat cu nemiluita, în timp ce sectorului privat, motorul oricărei economii, i s-a dat în cap. În 2016, cu Cioloş premier, ponderea angajaţilor în sectorul bugetar din totalul angajaţilor din România era de aproximativ 16%. În mai puţin de un an şi jumătate, ciuma roşie a adus această pondere la 24%, adică a mai pus nişte bolovani (impozite şi taxe) pe cei care muncesc din greu în această ţară. Pentru a avea un reper, în Japonia, de exemplu, doar aproximativ 8% dintre angajaţi lucrau, în 2016, în sectorul bugetar (vedeţi aici).

Cum este cumpărată masa bugetarilor pomanagii de către ciuma roşie

Simplu: oferindu-le nişte firimituri din banii care-i au pe mână mafioţii roşii şi din care fură de rup. Astfel, prin 2014, limbricul roşu Ponta oferea celor din învăţământ aproximativ 700 lei (dacă-mi aduc bine aminte) pentru a efectua cursuri de perfecţionare. Evident, acele cursuri erau doar pretextul de a mai oferi pomeni electoratului fidel, în procent de minim 75%, ciumei roşii. De altfel, nimeni nu a urmărit dacă acele cursuri chiar s-au făcut, aşa încât angajaţii din învăţământ au luat banii şi, mare parte dintre ei, au mângâiat cu limba, ceea ce fac şi astăzi, fundul dublului condamant penal, mafiotul Liviu Dragnea.

Imbecila mileniului, analfabeta Viorica Dăncilă, prin guvernul său de urmăriţi penal, s-a gândit la altă şmecherie: vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei de persoană, pentru fiecare angajat din învăţământ, doar FMI-ul sau alte bănci au bani de împrumutat puşcăriaşului Liviu Dragnea şi clicii sale de hoţi şi mafioţi. Iar aceste vouchere s-au dat, ia fiţi atenţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, atunci când la Palatul Victoria era ţiganul beţivan Tudose sau handicapatul îndrăgostit de PSD Grindeanu. În tot acest timp, în România, nu s-a construit nimic, n-au fost manuale şcolare pentru clasa a V-a la începutul anului şcolar 2017 – 2018, drumurile judeţene sunt praf, se moare în spitale cu viermi şi pe drumurile unei ţări care nu are nici pe departe infrastructura necesară pentru peste 10.000.000 de maşini în circulaţie.

Consecinţa acţiunilor criminale ale ciumei roşii este mărirea decalajului economic între România şi ţările dezvoltate economic.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Bugetarii, pomanagiii ciumei roşii”

  1. La români, contează doar sărbătorile Sfântului Marx, mântuitorul de muncă | A șaptea dimensiune says:

    martie 17th, 2019 at 10:16

    […] Bugetarii, pomanagiii ciumei roşii […]

Adauga un comentariu