Cat de bine te intelegi cu imprimanta la care lucrezi?

vineri, iulie 17, 2015 15:02
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniUna din componentele revoluției informaționale, cu care avem privilegiul să fim contemporani, este și multitudinea de imprimante cu care lucrăm sau pe care le întâlnim.

Un scurt istoric al imprimantelor laser

Deși astăzi pare o normalitate prezenta imprimantelor laser, a fost o perioadă în care ideea unor astfel de imprimante era doar în mintea unor oameni. Acești oameni, care nu aveau timp de admirat știri mondene la televiziuni incolore, începeau drumul care a dus la tehnologia de azi. Cu siguranță, alți oameni luminați pun astăzi bazele tehnologiei de mâine, pe care e greu să ne-o imaginăm, după toate descoperirile fantastice din ultima sută de ani. Iată, pe scurt, cele mai importante momente din istoria imprimantelor laser.

  • În 1969, Gary Starkweather, ce lucra în cadrul centrului de cercetare Xerox din Webster, New York, realizează prima imprimantă laser.
  • În 1979, IBM prezintă imprimanta laser IBM 3800, capabilă să printeze 20000 de linii pe minut.
  • În 1981, Xerox introduce imprimanta laser ca parte a unui computer, Star 8010. Cu un preț de pornire între 16.000 și 17.000 de dolari, respectivul model de computer nu este o reușită comercială. Se produc, totuși, 100.000 de unități.
  • În 1984, Apple Computer oferă prototipurile imprimantei laser LaserWriter firmelor Lotus Development, Microsoft și Aldus, sperând că acestea vor produce software suport pentru aceste prototipuri.
  • Tot în 1984, Hewlett-Packard prezintă imprimanta LaserJet, cu rezoluție 300 dpi, la prețul de 3.600 dolari.
  • În 1985, Apple Computer lansează pe piață imprimanta Apple LaserWriter.
  • În 1990, Hewlett-Packard introduce imprimanta LaserJet IIP, la prețul de 1000 dolari. Este prima imprimantă laser la un preț cât de cât accesibil publicului larg.
  • În 1993, QMS prezintă imprimanta laser color ColorScript Laser 1000 la prețul de 12.499 dolari.
  • În 1995, Apple Computer prezintă imprimanta laser color Color Laser Printer 12/600PS, la prețul de 7.000 dolari.
  • În 1996, Hewlett-Packard începe producția de serie pentru imprimantele HP LaserJet 5.

Cartuseria.ro, locul virtual unde gasești absolut tot ce vrei din domeniul imprimante + consumabile

Și dacă tot am vorbit despre imprimantele laser și prețurile astronomice de la începuturile acestei tehnologii, puteți vedea aici imprimante laser la prețuri avantajoase (chiar un 247 lei, prețul fiind redus la acest model de imprimantă laser). Iar dacă deja aveti o imprimantă laser, puteți arunca o privire pe cartuse toner originale pentru imprimante și cu siguranță veți fi atrași de prețurile mici ale unor astfel de consumabile. Și aceste două exemple reprezintă doar o mică parte din ceea ce puteți vedea și comanda online.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu