Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (II)

vineri, iulie 20, 2018 13:36
Posted in category Mass-media

Ierarhii bisericii, parazitii societatiiVatră, vatră, cântec acru, cin’ te-aude dă de dracu’

Episcopia de la Vatra activează (era in luna mai 2001 – n.m.), cum poate, pe teritoriul Statelor Unite şi este condusă, când poate, de arhiepiscopul Nathaniel. Problemele Vetrei au devenit cronice, în măsura în care popii Vetrei au devenit clienţii unei cronici negre, intitulată “Calendarul Solia 2001”.

Calendarul cuprinde mai multe serii de dări în gât, iar ca supliment câteva dări în gât cu agravantă. Capii de serie sunt patru preoţi divorţaţi, aflaţi cu toţii în funcţie: Filimon Barbos, Gregory Becker, Virgil Suciu şi Dimitrie Vincent. Menţinerea lor în pită dă o năpraznică lovitură rânduielii canonice.

Tot anticanonică este şi situaţia preotului Cezar Vasiliu, căsătorit cu o muiere divorţată. Tonul calendarului devine agravant în momentul în care face referiri la preoţii suspectaţi de legături cu Securitatea.

Grigore Pătrulescu, din Slatina, este amic cu membrii clanului Ceauşescu şi, deşi slujeşte la bulgari (era în 2001, atunci când BOR era la fel de îmbibată de păgâni comunişti, de regulă atei, ca şi astăzi – n.m.), în Michigan, este menţinut cu o fesă şi în luntrea eparhiei lui Nathaniel.

Despre preoţii Casian Fetea şi Romulus Barr, presa din exil a răcnit, până şi-a scuipat bojocii, că sunt clienţii Securităţii. Înainte de a pleca în State, Barr a lucrat la Arhiepiscopia Sibiului, ca inspector bisericesc.

În fine, Dumitru Păun a ajuns preot la Vatra, în timp ce era senator PDSR (= PSD = ciuma roşie – n.m.). Şi ce poate fi mai frumos şi mai pilduitor decât un popă transatlantic, cu sutană de pedeserist? (“Academia Caţavencu”, nr. 492/2001)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (II)”

  1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (IV) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2019 at 19:11

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (II) […]

  2. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (III) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2019 at 19:39

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (II) […]

Adauga un comentariu