Ce naşte din comunism, mafiot PeSeDist se numeşte (II)

miercuri, iulie 25, 2018 9:43

PSDSăracii chiriaşi bogaţi din casele naţionalizate (sau cum i-au furat foştii comunişti, după 1989, pe cei închişi, bătuţi, deportaţi, umiliţi tot de ei, înainte de 1989), partea a II-a

Alta, mai groasă! Cazul Gulan

Familia Gulan, cetăţeni români stabiliţi în Belgia, a recâştigat în justiţie, în 1998, dreptul de proprietate a apartamentului nr. 1 din strada Aldea nr. 69. Doi ani de zile, timp în care au plătit impozit pe clădire, au încercat (era luna mai 2001 – n.m.), inclusiv prin executor judecătoresc, să-i înduplece pe proprietarii respectivului imobil să se mute sau cel puţin să plătească chirie. Chiriaşul este (era în 2001 – n.m.), dragi iubitori de şansonete, cântăreţul câinilor vagabonzi, Mihai Constantinescu.

Când proprietarii erau pe cale să-l evacueze pe adeptul vagabondajului câinesc, Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA APPS) îi pică fisa că apartamentul era de fapt în administrarea sa, conform aceleiaşi HG 39 văcărâioase (dată de guvernul Nicolae Văcăroiu – n.m.). Cum nu prae îi dă mâna să revendice un imobil ce nu prea se ridică la standardele cerute de locuinţele de protocol, RA APPS aruncă mingea gogoneaţă în curtea Ministerului de Finanţe, căruia îi sugerează în scris să revendice, invocând un motiv aiuristic, imobilul câştigat de familia Gulan prin sentinţă irevocabilă.

Ministerul de Finanţe înaintează însă acţiune în justiţie de revendicare a apartamentului abia peste 3 luni de la semnalarea aşa-ziselor litigii în cazul Gulan. Taman după ce o jurnalistă a scris – cu mâna stângă într-un cotidian naţional – că dosarul de instanţă prin care familia Gulan şi-a redobândit apartamentul a dispărut din arhiva Judecătoriei Sectorului 1.

Şmecheria cu dosarul dispărut a dus la repetate amânări ale procesului aflat pe rol între Ministerul de Finanţe şi familia Gulan, răgaz în care PDSR-ul (= PSD-ul) proaspăt reales (era în 2001 – n.m.) a adoptat o altă lege a imobilelor naţionalizate, tare pe placul chiriaşilor şi a dat dispoziţii judecătorilor, mai mult sau mai puţin făţişe, să nu acorde câştig de cauză foştilor proprietari. Stindardul de luptă muncitorească împotriva foştilor chiaburi îl poartă chiar ministresa Justiţiei (Rodica Stănoiu la acea vreme, una dintre cele mai diabolice figuri ale mafiei PSD-iste, dovedită ca fiind şi turnătoare la Securitate, înainte de 1989 – n.m.), care a dat de veste în cele patru zări că judecătorii au făcut numeroase abuzuri în favoarea foştilor proprietari de case.

În timp ce la Bucureşti jivinele de diferite culori politice căutau cu disperare tertipuri de revendicare a culcuşului iubitorului de maidanezi, la Bruxelles (era în 2001 – n.m.), însuşi ministrul de Externe şi totodată vicepremierul Belgiei, Jamar Hervé, solicită expres Ambasadei belgiene din România să elucideze cazul Gulan şi să angajeze pentru aceasta avocaţi renumiţi. Iar ministrul belgian s-a implicat în cazul imobilului cu pricina nu pentru că îi plac vocalizele lu’ Mihai Constantinescu, ci pentru că, măi frate, Gulan Constantin este (era în 2001 – n.m.) ditamai expertul tehnic al Băncii Mondiale.

Aşa că abuzurile de care se face vinovată clasa politică roşie (= ciuma roşie) din România în cazul imobilelor naţionalizate compromit, garantat, imaginea ţării în spaţiul UE la care aderă. (“Academia Caţavencu”, nr. 494/2001)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Ce naşte din comunism, mafiot PeSeDist se numeşte (II)”

  1. Lista borfaşilor din PSD şi nu numai | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 2nd, 2018 at 11:20

    […] Ce naşte din comunism, mafiot PeSeDist se numeşte (II) […]

  2. Ce naşte din comunism, mafiot PeSeDist se numeşte (III) | A șaptea dimensiune says:

    februarie 3rd, 2019 at 16:33

    […] Ce naşte din comunism, mafiot PeSeDist se numeşte (II) […]

Adauga un comentariu