Ciolanul nu are culoare politică

duminică, noiembrie 29, 2009 9:32
Posted in category Locale

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniUrmaşi demni ai PCR-ului (pile-cunoştinţe-relaţii), politicienii din România, cu puţine excepţii, nu au principii. Pentru ei a fi de dreapta, stânga sau centru este o alegere făcută în funcţie de beneficiul care se poate obţine. Şi nu vorbim doar de politicienii vizibili în informaţiile de ştiri, ci şi de politicienii din ultimele cătune ale României.

Două exemple din comuna europeană Havîrna sau Havârna. Actualul primar al comunei, Jitareanu Gheorghe, a obţinut primul mandat cu poza lui Vadim Tudor de la Spitalul 9 prin crâşme, iar în 2008, atunci când a candidat pentru al doilea mandat (cel prezent), s-a prezentat în faţa alegătorilor cu poza lui Ilici Iliescu în faţa statuii lui Lenin de la Moscova. Iar pe aici nu interesează pe nimeni doctrina social-democrată, liberală sau creştin-democrată, ci totul se rezumă la a cumpăra pe faţă voturile. De la mici cadouri electorale la câteva sticle de bere este preţul plătit, dacă vrei ca fostul colhoznic sau numărătorul fluturilor din noiembrie până în martie să te voteze. Aceşti mercenari fără principii conduc România, poate nu realizaţi acest adevăr.

Un alt exemplu. Prin 2004, profesorul de sport din Havîrna, Sacrieriu Petrica Adrian, colinda comuna ca agent electoral al alianţei D.A. Iar povestea ar putea continua frumos, cu acelaşi personaj care în 2008 colinda comuna pentru PNL sau PD-L. Dar, fiind în România, mai mult, în judeţul roşu Botoşani, realitatea este un pic alta. Acelaşi personaj colinda comuna în 2008 ca agent electoral al lui Vadim Tudor. Ce principii, ce doctrină politică, ciolanul să trăiască. Ăştia şi-ar vinde şi părinţii pentru ceva arginţi în plus.

Dragii mei, cei cu ceva şcoală de pe aici, unii, este drept, făcută pe la Spiru Haret sau alte şcoli emanate din democraţia originală a lui Ilici, ei bine, aceşti pretinşi intelectuali nu au, în marea lor majoritate, nici un principiu, atunci când fac alegeri politice şi nu numai. Pe aici, prin mediile pretins evoluate, nu există crimele comunismului, nu există mineriade, nu există suferinţa din Basarabia furată de ruşi, nu există martirii din 1989, nu există adevăr, dreptate, civilizaţie. Pentru majoritatea dintre ei există doar apelative de genul “uoi” sau “fă”, există ură faţă de Traian Băsescu, o dovadă că Antenele securistului Voiculescu îşi fac norma la spălat creiere, există legea junglei, adică majoritatea consideră ruşinos să apelezi la organele statului (Poliţie, Judecătorie), conflictele rezolvându-se pe principiul “celui mai tare în clanţă, în pile sau în mărimea găştii”.

Considerat cu mari probleme, învăţământul din România are în mediul rural o pondere îngrijorătoare de oameni ai sistemului fără principii morale, ignoranţi în ceea ce priveşte reperele României de mâine. Se spune că faci educaţie azi, pentru cetăţenii de mâine. Realizaţi cum vor arăta cetăţenii de mâine, dacă cei care fac educaţie azi, regretă ceea ce a fost ieri. În România profundă, şi mâine se va trăi ca azi, cu infractori care nu dau socoteală nimănui, cu gunoaie aruncate oriunde, cu lipsă de fonduri, cu voturi pe bază de pomeni electorale, fără principii, fără credinţă, fără speranţă. Se vede că pe aici nu se nasc eroi dispuşi să moară pentru un principiu, ci doar indivizi care şi-ar vinde şi ţara (cum au făcut-o vreme de 45 de ani) pentru ceva mălai în plus.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Ciolanul nu are culoare politică”

 1. În Moldova kaghebistului Iliescu, a nu fi antiBăsescu reprezintă o crimă | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 21:59

  […] Ciolanul nu are culoare politică […]

 2. Ce înseamnă legea în gulagul bolşevic numit Havîrna (sau Havârna) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2015 at 16:36

  […] Ciolanul nu are culoare politică […]

 3. România, o ţară cu foamea-n gât? | A șaptea dimensiune says:

  iulie 8th, 2015 at 17:02

  […] Ciolanul nu are culoare politică […]

 4. Ce-a însemnat învăţământul postgimnazial în Moldova kaghebistului Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  iulie 10th, 2015 at 17:00

  […] Ciolanul nu are culoare politică […]

 5. În Moldova kaghebistului Iliescu, educaţia se face, de multe ori, după ureche | A șaptea dimensiune says:

  iulie 17th, 2015 at 11:26

  […] Ciolanul nu are culoare politică […]

Adauga un comentariu