Circumcizia masculină, utilă sau nu?

luni, februarie 9, 2015 19:08
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniIn cadrul acestui articol am ales s-a scriu despre un subiect ce a nascut si naste in continuare foarte multe controverse. Probabil va intrebati de ce am ales s-a scriu despre acest subiect atat de controversat. Raspunsul e unul foarte simplu, din ce in ce mai multi barbati aleg aceasta inteventie chirurgicala estetica. Pentru cei care nu stiu ce presupune aceasta interventie chirurgicala plastica, haide-ti s-a definim foarte pe scurt ce inseamna circumcizia masculina.

Circumcizia masculina presupune indepartarea totala sau partiala prin excizie, a preputului.

Nu interventia in sine naste controverse ci motivele care stau la baza unei asemenea decizii. Aceste motive pot fi religioase, culturale, medicale, estetice sau sexuale. Daca vorbim despre motive religioase, este bine cunoscut faptul ca circumcizia masculina este obligatorie la popoarele islamice si evreiesti.

Atunci cand ne referim la motivele estetice sau sexuale pe care le are un pacient care alege circumcizia, controversele incep. De ce? Pentru ca in momentul de fata nu exista motive estetice sau sexuale care s-a justifice o asemenea interventie chirurgicala plastica. Aceste motive depind doar de parerea subiectiva a persoanei.

Insa atunci cand vorbim despre motivele medicale care conduc la o circumcizie lucrurile se schimba radical.acest lucru se intampla deoarece in acel moment circumcizia nu mai e doar o dorinta subiectiva ci un tratament terapeutic. Insa care sunt cazurile care necesita circumcizie?

  • Fimoza reprezinta ingustarea preputului care nu permite decalotarea penisului sau daca permite decalotarea penisului cauzeaza dureri in timpul sexului.
  • Parafimoza se caracterizeaza prin incapacitatea de a trage inapoi preputul retractat peste glandul penian.
  • Balanita este o inflamare a glandului si a preputului.
  • Frenul prea scurt care nu permite erectia penisului sau provoaca durere.
  • Cancerul preputului.
  • Cancerul penian.

Cand vine vorba despre aceste motive medicale, circumcizia nu mai naste nici un fel de controversa. Daca esti o persoana care doreste s-a apeleze la aceasta interventie chirurgicala plastica iti recomand cu cea mai mare incredere clinica dr Renert Gad.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu