Corupţia ucide, ucide mai ales viitorul unei ţări

vineri, august 23, 2019 14:30

Buchet pentru coruptiCorupţia înseamnă măcelari care operează în spitale, şi de aici până la moartea unor oameni nevinovaţi nu mai este decât un pas. Mic. Foarte mic. Asta nu ştiu jegurile care votează politicieni corupţi, în special turma de aurolaci votanţi de ciume roşii.

Corupţia înseamnă şoferi criminali pe drumurile publice, precum analfabeţii care-şi iau permisul auto prin intermediul unei şpăgi. Şi de aici până la moartea unor inocenţi este un drum foarte scurt. Asta nu realizează cretinii care votează PSD = ciuma roşie = mafia, cel mai corupt grup din România.

Corupţia înseamnă sărăcie pentru 95% dintre români şi bogăţie, multă bogăţie, pentru cei maxim 5% care profită la maxim de pe urma corupţiei.

Corupţia formează “tagma jefuitorilor”, în timp ce “norodul” emigrează sau moare în spitale cu viermi şi pe drumuri de rahat.

Corupţia este caracteristică unei societăţi tribale, înapoiate, care nu progresează, nici economic, nici social, fiind într-un stadiu de hibernare continuă.

Corupţia înseamnă o societate unde, din cauza şpăgilor, nu există bani suficienţi pentru ca statul să acorde salarii decente bugetarilor, respectivul stat trebuind să apeleze la împrumuturi externe.

Corupţia înseamnă o clasă de privilegiaţi cu pensii speciale, în timp ce restul pensionarilor au pensii din care abia trăiesc, şi acestea plătite din împrumuturi externe.

Şi tot despre corupţie într-un material ceva mai vechi, dar plin de semnificative învăţăminte.

Mafia în halate albe facea ravagii în Satu Mare, prin 2003, în guvernarea PSD = ciuma roşie = mafia

E un vechi client al ziarului nostru. E mai incurabil decât ciuma. Ce vă scriem nu este o delaţiune. E o filă de epopee.

Îl cheamă Dorel Coica. Nume pervers de medic militar, pensionat înainte de 40 de ani. Ajuns, între timp, şeful Direcţiei de Sănătate a judeţului Satu Mare. Pe care a băgat-o în spital.

La început a făcut jocurile politice ale ApR (Alianţa pentru România, grup desprins din PSD, în 1997 – n.m.). A identificat în Teodor Meleşcanu (fost securist – n.m.) o funcţie şi un grad mai mare decât ale lui.

Spre alegerile din 2000, când s-a prins că steaua lui Meleşcanu s-a stins ca o nuntă de efemeride, a obligat personalul din subordine, format din femei să voteze PSD.

Muierlâcul este hărţuit sistematic. Sexual. Victimele îşi dau, de frică, doar numele mic. Ca-ntr-o conspiraţie. Cristia, Oana, Delia, Maria. Delia a plecat scârbită. Una cu numele întreg, Simona Ardelean, s-a ascuns de frică în Italia. Să scape de hărţuieli şi ameninţări. Mai bine într-o ţară în formă de cizmă, decât sub cizmele lui Coica.

O vreme a predat la şcoala postliceală Christiana din Satu Mare. Le-a şantajat pe fete să-şi facă săptămânal controlul ginecologic. El se joacă de-a ginecologul. Ştie mai multe asistentul medical militar Andrei Bârlă.

Nu-i străin nici de ocuparea posturilor de medici în spitale. Lucrează pe-o mână cu Dumitru Fanea, directorul Spitalului Judeţean (din 2003 – n.m.).

Colaborează cu Garnizoana militară din Oradea, unde dă scutiri de armată, contra cost (pe atunci armata era obligatorie – n.m.). Ştie şeful garnizoanei, colonelul Cornel Aniţaş.

Cere bolnavilor să completeze taloane cu numele lui, pentru ocuparea funcţiei de primar PSD, în alegerile locale. De la anu’ (2004 – n.m.) şi la mulţi ani.

Prefectul Gheorghe Ciocan (PSD, din 2003 – n.m.) a fost pus deja în temă. Studiază problema. O fundamentează. O întoarce pe toate părţile.

Între timp, Coica îşi vede de treburi. Face ce ştie. Nu mişcă nimeni în front, fără aprobarea lui. (“Academia Caţavencu”, nr. 626/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu