Corupţi au fost, corupţi sunt încă, şi-or fi în neamul românesc, născut fanariot şi ajuns la şliţul penalilor din politică

joi, august 8, 2019 11:08

PSD = ciuma rosie = mafiaCorupţia ucide – este un mare adevăr, precum şi numele unei mişcări apărute în ultimii ani. Cu toate acestea, românaşul care se pretinde la fel viteaz ca dacii lui Zamolxe, chiar dacă respectivii daci îşi mai omorau copiii pentru a-l convinge pe acest Zamolxe ce mult îl iubesc, nu au nicio greaţă să participe la mitingurile ciumei roşii în schimbul unor arginţi, chiar dacă ştiu foarte bine că PSD = ciuma roşie = mafia a distrus această ţară şi a obligat 10 milioane de români să emigreze. La fel, românaşul care se dă victimă a istoriei (“Vai mamă, cele trei imperii ne-au făcut şi ne-au dres …”), nu are nicio jenă să facă la nivel micro (să fure, să distrugă mediul înconjurător, să ia şi să primească şpagă etc.) ceea ce fac politicienii la nivel macro. Dar, evident, este revoltat la culme atunci când Mafia TV prezintă un amărât de procuror, de fapt procuroare, care a încercat să aplice legea, luând o ţigăncuşă de mână, nu pentru a o vinde, cum au făcut ţiganii după 1989, ci pentru a încredinţa părinţilor adoptivi, care au salvat-o de la un viitor “măreţ” în Republica PeSeDistă România: omorâtă de un dement sau obligată să se prostitueze de interlopii, protejaţi ai statului social-democrat român.

Românaşul, care numai urmaşul marelui împărat Traian nu este, are corupţia în sânge de mulţi ani. Între timp, s-au mai vindecat nişte milioane de români, mai ales cei plecaţi afară, de boala numită coruptie, dar au rămas destui contaminaţi, unii în stadii terminale, cu averi de milioane de euro obţinute din bani furaţi (corupţia înseamnă să-ţi însuşeşti ce nu-ţi aparţine). Cum era în 2003 corupţia în Românica? Răspunsul la întrebare în materialul de mai jos.

Doar o pilă să-ţi mai pun

Vreau să mă fac şofer, da, recunosc. Şi în nimicnicia mea, ca un cetăţean turbat care şi-a petrecut jumătate din copilărie stând la cozi (este vorba de cozile din comunism – n.m.), am apelat la o mică piluţă pentru a scurtcircuita lanţul de 17 (şaptesprezece) ştampile şi 19 (nousprezece) semnături (aşa era în 2003, în plin sistem ticăloşit, cu criminalul KGB-ist Ion Iliescu la Cotroceni şi Adrian “Puşcarilă” Năstase premier – n.m.) care trebuie să se înghesuie pe spaţiul îngust, cât o foaie A5, al unei fişe medicale tip.

Mă prezint regulamentar cu punga de cafea Jacobs mare, la o asistentă care să mă poarte de la psihiatrie la neurologie, apoi la micro, sânge, Wasermann – cine dracu’ o mai fi şi ăsta? -, ORL, interne etc. Şi, bineînţeles, să mă bage prin faţă fără să-mi sară pensionarii în cap.

Plecăm, iar eu, în urma ei, jubilez şi mă gândesc să scap într-o juma’ de oră. Ajungem la primul cabinet. Coadă. Femeia îmi explică jenată că mai sunt şi alţii în aceeaşi situaţie ca mine. Cu pile, adică. Încep deja să mă prind. La fiecare dintre cabinetele astea se formau concomitent două cozi. Una a piloşilor şi cealaltă a asistentelor care-i ghidau pe piloşi prin labirintul policlinicii.

Băi fraţilor, ciudată ţară mai populăm şi noi: nu e de-ajuns o pilă ca să obţii ceva peste rând. Am ajuns să avem nevoie să dăm şpăguţe doar ca să ne putem aşeza şi noi, ca oamenii, la o coadă. (“Academia Caţavencu”, nr. 623/2003)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Corupţi au fost, corupţi sunt încă, şi-or fi în neamul românesc, născut fanariot şi ajuns la şliţul penalilor din politică”

  1. Corupţia ucide, ucide mai ales viitorul unei ţări | A șaptea dimensiune says:

    august 23rd, 2019 at 14:30

    […] Corupţi au fost, corupţi sunt încă, şi-or fi în neamul românesc, născut fanariot şi ajuns l… […]

Adauga un comentariu