Cu o infuzie semnificativă de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), Google Maps trece pe comenzi vocale mai performante

luni, iulie 31, 2023 15:19
Posted in category IT

Google Maps

Cea mai recentă actualizare a Google Maps înseamnă migrarea comenzilor vocale către Google Assistant, cel care se bazează foarte mult pe AI. Comenzile vocale de la Google Maps foloseau, începând cu 2013, Google Speech, dar se pare că a venit vremea trecerii spre inteligenţa artificială.

Mult mai folosit decât Waze sau Apple Maps, Google Maps a făcut actualizarea pe partea de server, ceea ce înseamnă că, deocamdată, anumiţi utilizatori, care folosesc mai puţin comenzile vocale, s-ar putea să nu observe schimbarea. Cu toate acestea, cu o simplă atingere a butonului microfonului din bara de căutare a Google Maps, upgrade-ul devine evident.

Cei care au testat funcţia spun că textul apare mai mult mai repede în timp ce vorbim, iar prin Google Assistant, plin de algoritimi AI, pur şi simplu putem comanda aplicaţiei pe unde vrem să călătorim. Aceasta pentru că, începând din 2022, Google Maps a schimbat modul în care calculează rutele. Acum ține cont de condițiile de trafic în timp real, precum și de opțiunile ecologice, concepute pentru a vă economisi timpul şi banii.

Aşadar, după cea mai recentă actualizare, putem comunica lejer cu aplicaţia Google Maps, având AI-ul încorporat, şi-i putem spune ce fel de călătorie dorim, iar aplicaţia ne va oferi cea mai bună variantă, cu toate datele importante incluse.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu