Cum alegem patuturi pentru copii

duminică, octombrie 16, 2016 11:04
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAtunci când alegem paturi pentru copii, trebuie avute în vedere câteva elemente importante legate de sănătatea și protecția bebelușului. Nu orice produs găsit pe oriunde asigură bebelușului o dezvoltare normală, un climat de siguranță, un somn odihnitor. Iată, mai jos, câteva caracteristici ale unui pătuț pentru bebeluș, ce nu trebuie neglijate atunci când comandăm un astfel de produs.

  • Dimensiunile pătuțului
    Verificați dacă dimensiunile pătuțului sunt cele mai potrivite pentru bebeluș. Un spațiu prea mic va conduce la o stare de inconfort pentru copil, după cum un spațiu prea mare i-ar putea pune probleme legate de siguranță.
  • Aerisirea saltelei
    Verificați dacă suportul pentru saltea asigură o bună ventilare a saltelei. De obicei, la pătuțurile moderne există lamele special concepute în acest sens.
  • Folosirea pătuțului o perioadă cât mai îndelungată
    Verificați dacă salteluța se poate fixa pe cele trei nivele de înălțime: nivelul superior – recomandat de la nastere pana in momentul in care copilul incepe sa se ridice singur in fund, nivelul intermediar – folosit din momentul in care bebelusul sta singur in fund si incepe sa se ridice in picioare și nivelul inferior – folosit din momentul in care bebelusul se ridica in picioare.
  • Materialul din care este confecționat pătuțul
    Pe de o parte acest material trebuie să fie masiv, pentru a asigura o protecție totală a bebelușului, iar pe de altă parte finisajele să nu pună în pericol sănătatea celui mic. Verificați dacă lacurile și vopselele folosite sunt ecologice, dacă au certificate de siguranță și calitate etc.
  • Prezența barelor demontabile din gratiile laterale
    Verificați dacă patul se adaptează cu usurință fiecărei etape de creștere și dezvoltare al bebelușului, astfel încât, în momentul în care va fi mai mărișor, să puteți folosi pătuțul în continuare.
  • Prezența unui sertar de depozitare a lenjeriei de pat
    În acest fel, veți găsi cu ușurință tot ce trebuie pentru nevoile bebelușului.
  • Prezența unei plăci protectoare împotriva prafului
    Aceasta poate fi situată deasupra sertarului, independent de acesta, astfel incat sertarul poate fi tras si impins in timp ce placa de protectie ramane la locul ei.

Patut copii
Patuturi bebe Bekid.ro

Sfaturi pentru a-ți ajuta bebelușul să doarmă mai bine

De ce se trezesc bebelușii? Simplu: ca să mănânce. Așa sunt ei construiți: sugarii au cicluri scurte de somn cu treziri frecvente. Cum putem ajuta un bebeluș să doarmă mai bine? Iată, mai jos, câteva dintre cele 15 sfaturi de care este bine să ținem seama, atunci când avem în grijă un bebeluș (restul la legătura anterioară).

  • Învață semnele bebelușului din care să înțelegi că acestuia îi este somn și vrea să se culce.
  • Fă-i o baie călduță înainte de culcare sau obișnuiește-l cu ceva ritualuri care-i vor asigura un somn fără treziri frecvente.
  • Bebelușul trebuie atins, un fel de masaj ușor, pentru a dormi mai bine.
  • Oferiți-i sunete relaxante, muzica pentru bebeluși poate avea efecte relaxante incredibile.
  • Legănatul cu siguranță îl va ajuta să adoarmă.
  • Înfașă ușor copilul, fără mișcări bruște care-l pot speria sau trezi din somn.
  • Dacă alaptezi, nu mai bea lichide ce conțin cafeină, deoarece aceasta ajunge prin intermediul laptelui la bebeluș și somnul lui ar putea fi agitat.
  • Încearcă să reduci somnul bebelușului din timpul zilei, prin treziri ușoare, pentru a dormi mai mult noaptea.
  • Hrănește-l încă o dată, înainte să mergi la culcare, chiar dacă bebelușul este deja adormit.

Alegând inspirat un patut pentru copii, putem fi siguri de siguranța și dezvoltarea armonioasă a bebelușului nostru.

BeKid, patuturi copii pentru tine!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu