Cum să furi fără rezervă din Rezervele de Stat

luni, mai 14, 2012 21:11
Posted in category PeNaLii

Mihai EminescuCa în orice republică bananieră, banii publici sunt pe mâna unor indivizi care n-au nici o jenă in a face cu aceşti bani ce ‘vrea’ muşchii lor. Dacă mai încearcă cineva să facă lumină, imediat apar la tembelizor tot soiul de hoţi, al căror loc este după gratii, plângându-se că autorităţile au ceva politic împotriva lor, de aceea nu se pot ei bucura de averea furată cinstit.

De la ciobanul agramat Becali şi până la ultimul mafiot Cămătaru, ei bine, toţi aceştia sunt bine-mersi deoarece în Republica România legile sunt pe hârtie, iar ‘fraierii’ de la Uniunea Europeană încă mai speră că ciobanul mioritic îi va pedepsi pe cei care i-au furat banii de salarii, pensii, autostrăzi etc. Azi povestim despre un alt bugetar ‘sărac şi cinstit’, posesorul unei averi imense, c-aşa-i în democraţia originală Ilici KGB Iliescu: furi de stingi ziua, iar seara te dai victimă a ‘dictaturii’ la tembeliziunile mogulilor. Materialul este preluat din Academia Caţavencu.

Mihai Costea era, în 2010, directorul unităţii terioriale Ilfov a ANRSPS (Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale). În acel an 2010, Costea a obţinut un apartament de serviciu în care spunea că locuieşte cu soacra.

Mai declara că deţine o casă de 30 mp la Vălenii de Munte. În realitate, este vorba de o vilă cu parter şi etaj, plus o terasă de 30 mp, ridicată cu forţa militară a unităţii teritoriale Ilfov, detaşată la locul faptei, cu tot cu maşini şi materiale de la rezervele de stat, că de aia face statul reserve, să aibă băieţii deştepţi vile. Declara că mai deţine o proprietate de 120 mp, în strada Vitejescu din sectorul 4 Bucureşti. Casa este reconstituită din temelii, tot cu oameni din unitatea Ilfov.

S-au făcut subzidiri, reconstrucţii de ziduri, s-au schimbat toate instalaţiile de apă, canal, electrice şi gaz, aţi ghicit, cu materiale de la rezervele de stat, că de aia face statul rezerve, ca unii să dea cu două mâini şi alţii să fure cu şase.

Trei ani s-a muncit la viloiul din Vitejescu. Cea mai a naibii vilă şi-o făcea în strada mărţisor 56, pe dealul Piscului, aproape de casa lui Tudor Arghezi, care a locuit la numărul 26. Vila din Mărţişor e făcută tot cu oameni si materiale de la rezervele de stat. Şanţuri, paranghelii, instalaţii de apă, lumină, gaze, gard ciclopic de 100 m, ca la Ninive, din cărămidă, fier şi beton, care a înghiţit ca nesătulul o juma’ de tonă de ciment, plact cu piatră în exterior şi gresie pe partea interioară, dotat cu instalaţie de iluminat şi asta încă nu e nimic.

Căsoiul are subsol, parter, etaj şi mansardă, 14 camere în total, iar interiorul a halit cantităţi industriale de piatră, faianţă şi gresie, termopane, centrală termică, sistem de supraveghere video, totul din rezervele de stat, că de aia face fraierul de stat reserve, ca şmecherii să se servească din ele. Ştiţi ce salariu de bugetar avea Costea în 2010? Aud? O nimica toată de 47.381 de lei, din care abia dacă putea pune ceva deoparte, aşa, de rezervă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum să furi fără rezervă din Rezervele de Stat”

  1. Cum poţi cânta fals la Eurovision | A șaptea dimensiune says:

    iulie 7th, 2016 at 20:18

    […] Cum să furi fără rezervă din Rezervele de Stat […]

Adauga un comentariu