Cum sa gasiti cele mai bune posturi de radio pe internet

duminică, mai 21, 2017 15:39
Posted in category IT

RadioPoate sunt un tip mai de modă veche, dar prefer un post de radio unor videoclipuri de pe YouTube, de exemplu. Atunci când vine vorba despre muzică şi nu numai, radioul este mai aproape de sufletul meu. Desigur, sunt numeroase platforme web care oferă streaming-ul necesar recepţionării unui post de radio. Doar calitatea şi diversitatea diferă. Ei bine, dacă dorim să ascultăm orice post de radio, din orice colt de lume, să avem acces, aşadar, la o diversitate culturală de neimaginat în urmă cu nişte ani, putem alege una dintre variantele de mai jos.

 • Radio Garden
  Cu Radio Garden puteți face o călătorie audio în întreaga lume, ascultând un număr vast de posturi de radio. Stațiile sunt marcate cu puncte verzi. Pur și simplu rotiți harta și faceți click pe puncte pentru a asculta respectivul post de radio. Puteți să măriți sau micșorați harta, pentru a vedea mai multe sau mai puține listări. Unele locuri vor avea mai mult de o stație sub un punct. În acest caz, acestea vor apărea sub forma unei liste din colțul din dreapta jos. Singurul dezavantaj al platformei este faptul că nu oferă recomandări, deci ar putea dura ceva timp pentru a localiza posturile de radio care se potrivesc cu gusturile fiecăruia dintre noi.
 • Last.fm
  Este unul dintre pionierii radioului pe Internet. Puteţi asculta diverse posturi de radio, precum şi un anume artist sau piese dintr-un anume gen musical. Utilizați una dintre numeroasele aplicații, playere muzicale și servicii de pe site, pentru a vă urmări muzica și pentru a vă face mai plăcută experiența de ascultare pe Last.fm.
 • Internet Radio
  Este o platformă cu zeci de mii de posturi de radio, sortate după popularitate, gen și epocă. Puteți găsi ceva de la piesele Smooth Jazz până la piesele muzicale japoneze în câteva secunde. Există chiar și o opțiune pentru a vă crea postul de radio propriu și a găzdui emisiunile pe platformă. Aruncați o privire la listele „recomandate” și „populare” dacă, eventual, căutați alte opțiuni ale utilizatorilor.
 • TuneIn
  TuneIn vă permite să căutați piese musicale din orice loc de pe glob, în funcție de locație, gen, tip de stație sau chiar numele unei stații. Puteți să răsfoiți muzica (și podcasturile) atât pe web, cât și pe smartphone. O aplicație mobilă gratuită este disponibilă pentru Android, iPhone sau iPad, BlackBerry, WebOS și Windows Phone. Pentru o experiență radio îmbunătățită, puteți plăti 1 $ / lună și puteți obține o versiune premium. Acesta vă permite să înregistrați radioul live și să îl redați mai târziu, să întrerupeți radioul live, să derulați emisiuni și multe altele.
 • Slacker
  La Slacker Radio este vorba despre personalizare. Are o bibliotecă muzicală impresionantă, cu canale și playlisturi specifice canalului, întreţinute de DJ reali. Pe măsură ce ascultați, vă puteți personaliza posturile, oferindu-i feedback-ul Slacker despre ceea ce vă place și eliminând artiștii pe care nu vă plac. Stațiile se rotesc în permanență și listele de redare evoluează cu melodii noi adăugate și se elimină melodiile vechi, nefolositoare. În acest fel, platforma se întinde de la linia dintre a vă lăsa să ascultați postul altcuiva și a vă crea propriul playlist plin de piese muzicale favorite. Similar cu TuneIn, are aplicații mobile disponibile pentru iOS, Android, BlackBerry, WebOS și Windows Phone.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum sa gasiti cele mai bune posturi de radio pe internet”

 1. Cele 7 minuni ale lumii | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 27th, 2019 at 12:34

  […] Cum sa gasiti cele mai bune posturi de radio pe internet […]

Adauga un comentariu