Cum să supravieţuieşti la muncă

miercuri, octombrie 22, 2008 7:00
Posted in category Diverse

Papa

 • Nu umbla niciodata fara un document in mana
  Oamenii cu documente in maini dau impresia unor angajati care muncesc din greu, indreptandu-se spre intalniri importante. Oamenii fara nimic in maini dau impresia ca se pregatesc pentru pauza de cafea. Oamenii cu un ziar in maini dau impresia ca se duc la toaleta. Pe deasupra, sigura-te ca iti iei seara acasa cat mai mult de lucru, generand astfel falsa impresie ca muncesti mult mai multe ore decat in realitate.
 • Foloseste calculatorul pentru a parea ocupat
  De fiecare data cand folosesti calculatorul, pare ca muncesti in ochii celor care trec pe langa tine. Poti trimite si primi email-uri personale, chat-ui, sa colinzi www.resursadefun.ro de la un cap la altul si in general sa te simti bine fara sa faci ceva cat de cat asemanator muncii tale. Acestea nu sunt chiar beneficiile societatii despre care sustinatorii revolutiei calculatorului le place sa vorbeasca, dar nu sunt deloc rele. Cand esti prins de seful tau – si vei fi prins – cea mai buna aparare este sa spui ca inveti sa folosesti un nou program, economisind astfel bani pe cursuri de training.
 • Birou murdar
  Sefii pot trece neobservati daca au birourile curate. Pentru noi ceilalti, acest lucru da impresia ca nu muncim suficient. Cladeste gramezi imense de documente in jurul spatiului tau de lucru. Privitorului, dosarele de anul trecut arata la fel ca cele de azi; volumul conteaza. Fa gramezi cat mai mari si mai late. Daca stii ca vine cineva in biroul tau, ingroapa documentul de care vei avea nevoie la jumatatea gramezii si „sapa” dupa el cand el/ea intra.
 • Mesagerie vocala
  Nu raspunde niciodata la telefon daca ai mesagerie vocala. Nu te suna nimeni doar ca sa-ti dea ceva degeaba – suna pentru ca vor ca TU sa muncesti pentru EI. Asta nu e viata. Lasa-ti toate apelurile sa ajunga in mesageria vocala. Daca cineva iti lasa un mesaj care pare a insemna munca, raspunde-i in timpul pauzei de masa, cand stii ca nu e nimeni – o sa para ca esti constiincios si silitor, chiar daca nu e asa.
 • Pari nervos si suparat
  Dupa cum spunea George Costanza, trebuie tot timpul sa incerci sa pari nervos si suparat pentru a da impresia sefilor ca esti tot timpul ocupat.<
 • Pleaca tarziu de la serviciu
  Intotdeauna pleaca tarziu de la serviciu, mai ales cand seful este inca acolo. Ai putea citi reviste sau carti pe care intotdeauna ai vrut sa le citesti dar nu ai avut timp pana tarziu spre plecare. Asigura-te ca treci pe langa biroul sefului cand pleci. Trimite mesaje importante la ore neortodoxe (cum or fi: 9:35 pm, 7:05 am etc.) si in timpul sarbatorilor.
 • Suspina in mod creativ pentru a crea efect
  Suspina galagios cand sunt multe persoane in jur dand impresia ca esti sub presiune.
 • Strategia de stocare
  Nu este de ajuns sa faci gramezi de documente pe masa. Aseaza o gramada de carti pe jos etc. (manualele groase de calculatoare sunt cele mai bune).
 • Creaza-ti un vocabular
  Citeste cateva reviste de calculatoare si invata cuvintele cheie si denumirile noilor produse. Foloseste-le liber in conversatiile cu sefii tai. Tine minte: ei nu trebuie sa inteleaga ceea ce spui, dar cu siguranta vei impresiona.
 • FOARTE IMPORTANT!
  NU trimite acest text sefului tau din greseala!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

5 Responses to “Cum să supravieţuieşti la muncă”

 1. Bancuri cu scotieni | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 12:30

  […] Cum sa supravietuiesti la munca […]

 2. Ce ne invata filmele americane? | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 14:05

  […] Cum sa supravietuiesti la munca […]

 3. Reguli de zbor pentru piloti incepatori | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 14:48

  […] Cum sa supravietuiesti la munca […]

 4. Premiile IgNobel | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 15:18

  […] Cum sa supravietuiesti la munca […]

 5. Atentie la alegeri | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 15:36

  […] Cum sa supravietuiesti la munca […]

Adauga un comentariu