Curăţenia de primăvară

sâmbătă, aprilie 8, 2017 8:27
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPe lângă bucuriile inerente anotimpului, primăvara înseamnă și o curățenie generală, un mod de înnoire ciclic. Și vine acel moment în care sunt șanse reale să constatăm absența unor produse utile în astfel de activități. De unde facem rost de una sau de alta, pentru curățenia de primăvară, devin probleme existențiale, care transced lumea noastră banală. Dar nu trebuie să ne îngrijorăm. Există cel puțin o soluție: clinit.ro Este poate cea mai bună soluție. Găsim de toate: de la detergenți, consumabile din hârtie, dezinfectanți sau coșuri de gunoi până la uscătoare de mâini, dozatoare de săpun, echipamente de unică folosință, odorizanți. Un singur magazin online, câteva click-uri și avem tot ce ne trebuie pentru ca locuința noastră, sau biroul nostru, sau firma noastră, să arate bine, chiar foarte bine, până la primăvara viitoare.

Cum alegem produsele pentru curățenie

Dacă tot vorbim despre curățenie, n-ar strica să mai știm câte ceva despre produsele obișnuite, pe care orice muritor le are în casă, și modul în care acestea pot fi folosite în anumite situații.

  • Oțetul, de exemplu, este un acid care se poate folosi pentru a neutraliza sarea apărută pe ici, pe colo. Se mai poate folosi pentru curățarea sticlei, la toalete etc.
  • Bicarbonatul de sodium poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor și a grăsimii, dar și ca dezinfectant.
  • Sarea previne apariția furnicilor, dar poate îndepărta și mirosurile neplăcute.
  • Sucul de lămâie este un dezinfectant util, putând fi folosit ca și acid natural pentru curățare.
  • Amoniacul este biodegradabil și volatil, de aceea este produs popular atunci când vine vorba despre curățenie.

Primul detergent produs în România

Unul din produsele cele mai utilizate în curățenie este detergentul. În România, primul detergent s-a produs la Fabrica de detergenți din Timișoara, în anul 1958. Era un detergent praf și se numea “Alba”. După 1989, fosta fabrică de detergenți a devenit o firmă modernă care livrează detergenți, și nu numai, la peste 130 de milioane de consumatori, la toate țările din jurul României. Fabrica din Timișoara, privatizată în 1995, este o poveste de succes, un model de reușită în domeniul produselor de calitate. Peste 40% din producție merge la export, în țări precum: Bulgaria, Serbia, Turcia, Polonia, Ucraina, Rusia. În 2009, firma a avut un profit net de 1,8 milioane euro, 300 de angajați și o cifră de afaceri de 18,6 milioane euro.

Cum a apărut detergentul în viața noastră

În 1916, adică în plin război mondial, era o criză de grăsimi necesare fabricării săpunului, așa încât un german, Fritz Gunther, a creat primul detergent sintetic, acesta fiind o combinație între săpun și un produs chimic ce mărea eficiența săpunului. Folosiți pentru a spăla, curăța, degresa, dezinfecta diferite obiecte, detergenții au devenit accesorii pe care azi îi considerăm indispensabili vieții de fiecare zi. Aproape că nu ne putem imagina cum ar fi viață fără detergenți, fără produse de curățenie, în general.

Nu știm unde se va opri revoluția tehnologică și informațională, căreia îi suntem contemporani, dar un lucru este cert: azi putem folosi produse de curățenie care ne ușurează munca și ar fi păcat să nu profităm de această oportunitate. Cu siguranță, o locuință curată este refugiul ideal în care regăsirea și liniștea sufletească se ating mult mai ușor.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu