Cursuri de limbă engleză pentru începători

miercuri, noiembrie 30, 2022 9:55
Posted in category Educatie

Cursuri limba engleza

Se spune că orice activitate umană are un început. A cunoaşte limba engleză în ziua de astăzi reprezintă un avantaj imens. Se poate spune chiar că este absolut obligatoriu să cunoşti limba engleză dacă vrei să ai şanse reale să lucrezi la o firmă sau într-o instituţie.

Ei bine, limba engleză se poate învăţa. Chiar dacă pleci de la zero. Există cursuri online de limbă engleză pentru începători, cum ar fi cel de la link-ul https://twinklestar.ro/cursuri-engleza.

De ce cursurile online sunt de preferat? Motivele ar fi diverse şi numeroase. Dintre ele s-ar putea enumera următoarele.

  • Cursurile online nu necesită deplasarea într-un loc anume, adică elimină distanţele fizice.
  • Cursurile online permit interacţiunea cu toţi participanţii, ca şi în cazul prezenţei fizice la acel curs.
  • Cursurile online elimină timpul pierdut cu deplasarea.
  • Cursurile online se pot completa rapid cu aplicaţii şi fişiere ce adăugă informaţii utile şi importante despre un subiect sau altul.
  • Cursurile online oferă posibilitatea unei verificări rapide a nivelului acumulării de noi cunoştinţe.
  • Cursurile online permit un schimb rapid de informaţii între participanţii la curs, precum şi între cursanţi şi mentor.

Aşadar, avem toate motivele să ne înscriem la un curs de limba engleza pentru incepatori.

Întâlnirea mea cu limba engleză s-a produs la începutul anilor ’90. Atunci am realizat că n-ar fi rău să studiez limba engleză, mai ales că în acea perioadă, în care libertatea era la început, multe persoane publice îşi etalau cunoştinţele de limbă engleză, la televizor (pe atunci nu exista Internetul, aşa încât nu existau nici cursuri online, adică facilităţile din ziua de astăzi).

Eram în Iaşi, absolvisem facultatea şi am cumpărat de la o tarabă „Engleza fără profesor”, un curs tipărit, din care apoi am început să studiez. Cum pe atunci nu exista Google şi nici aplicaţii de traducere sau de pronunţie în limba engleză, toate sursele mele de informaţii se rezumau la ceea ce era trecut în acel curs.

Evident, am început cu alfabetul şi apoi am trecut la primele lecţii. Pentru a povesti despre fonetica limbii engleze, autorul folosea litere din alfabetul grec, plus alte abrevieri şi semne convenţionale, ce trebuiau reţinute, dacă doreai să progresezi în cunoaşterea limbii engleze.

În şcoala generală, liceu şi facultate nu am studiat limba engleză (în şcoala generală, limba franceză, din clasa a V-a, aşa era înainte de 1989; în liceu, limba franceză şi limba rusă; în facultate, limba germană), aşa încât pornisem de la zero pe drumul spre cunoaşterea limbii engleze, cel mai folosit mijloc de comunicare pe planeta Terra.

Ca elev şi apoi student, mai ales înainte de 1989, când cunoaşterea unui limbi străine nu era aşa de importantă, în condiţiile unei societăţi izolate, din care puţini reuşeau să iasă pentru a comunica în altă limbă decât limba română, nu am dat prea mare atenţie studiului unei limbi străine. Nici la limbile franceză şi germană, studiate în şcoală, ca să nu mai vorbim de limba rusă, nu eram foarte dornic de a învăţa, dar trebuia să o fac pentru a promova. În aceste condiţii, trezirea mea cu privire la importanţa cunaoşterii unei limbi străine s-a produs după decembrie 1989, atunci când am realizat, în condiţiile unei societăţi libere, deschise, cât de importantă este cunoaşterea limbii engleze îndeosebi.

Cursuri limba engleza

Dar mai aveam un motiv temeinic pentru a studia limba engleză, măcar la nivel mediu sau minimal (aşa mi-am propus la început). Deşi aveau să apară în masă spre sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, computerele îşi făceau timid apariţia la începutul anilor ’90. Şi aceste minuni ale tehnologiei puteau fi folosite eficient dacă aveai cunoştinţe de limbă engleză, pe lângă cunoştinţele din domeniul informaticii. Era (şi este) un avantaj imens atunci când erai în faţa unui calculator să cunoşti limba engleză. Mai ales că, în acei ani, multe aplicaţii nu aveau interfaţa în limba română, iar cărţile şi cursurile în limba română despre folosirea computerului erau puţine. Pus în faţa acestei realităţi, oricine dorea să intre în lumea fascinantă a Informaticii trebuia să cunoască limba engleză.

Plecând de la realităţile anilor ’90 şi 2000, lumea a evoluat spre prezenţa IT-ului (Tehnologiei Informaţiilor) în toate domeniile vieţii, aşa încât învăţatul limbii engleze a trecut de stadiul de hobby, devenind o necesitate de zi cu zi.

Revenind la acel curs despre care vă povesteam anterior, am reuşit să-l parcurg şi, uneori mai greu, alteori mai uşor, am deprins oarece taine ale limbii engleze. Tot din acel curs am rămas cu citatele şi proverbele pe care autorul cursului le folosea ca mijloc pentru a învăţa.

Iar primele citate/proverbe mi-au rămas şi astăzi în memorie.

Love is blind. (Dragostea e oarbă.)
Time is money. (Timpul înseamnă bani.)
Live and let live. (Trăieşte şi lasă să trăiască.)
Still waters are deep. (Apele liniştite sunt adânci.)

Convinşi fiind de importanţa cunaoşterii limbii engleze, mai rămâne să alegem cursul pe care să-l urmăm, deoarece a învăţa singur este foarte dificil. Şi vă spun aceasta din propria experienţă. Iată câteva date de contact care vă pot ajuta în acest sens.

Iaşi, Şoseaua Naţională, nr. 5, parter 700415, telefon: 0371 504 305

Botoşani, Str. 1 Decembrie, nr. 27 B 710 245, telefon: 0799 177 077

Piatra Neamţ, Bd. 9 Mai, bl. 10, sc. B, parter, ap. 22 610025, telefon: 0371 504 305

Ruxandra Raţă-Bucevschi, manager general, office@twinklestar.ro

Cursuri limba engleza

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu